Kondenzvíz csöpögött folyamatosan egy fővárosi iskola fiúvécéjében a mosdókagylóba. A tankerület szerint nincs fertőzésveszély, egy epidemológus szerint ez nem igaz. Az ÁNTSZ azonnali vizsgálat után arra kötelezte az iskolát, hogy mihamarabb tüntesse el a csövet a mosdókagyló felől.

Egy XVII. kerületi általános iskola földszinti fiúvécéjének mosdókagylójához van vezetve egy hatalmas cső, amelyből állandó jelleggel csöpög valamilyen víz. Erről egy néző küldött felvételt az RTL Klubnak.

Kondenzvíz csöpögött egy iskolai mosdókagylóba, a hivatal intézkedett

Fotó: pixabay.com CCO

A tévécsatornának az iskola vezetője kamerán kívül elmondta, a cső kondenzvizet vezet a mosdókagylóba, ez már régóta így van. 

Az RTL klub megkereste a fenntartó tankerületet, ahonnan azt a választ kapták, hogy igen, valóban kondenzvíz folyik a kagylóba, de fertőzésveszély nem áll fenn. 

Böröcz Karolina epidemológus az RTL Klubnak elmondta, az állandóan csöpögő víz miatt a mosdókagylót nem lehet fertőtleníteni, emiatt fennáll a fertőzés veszélye. 

Az ÁNTSZ (illetve annak jogutódja, az illetékes Fővárosi Kormányhivatal) az RTL Klub megkeresésére azt válaszolta, hogy azonnali vizsgálatot indítottak, és kötelezték az iskolát a helyzet azonnali megoldására, amit később vizsgálni fognak.

(RTL Klub Híradó, 444)

(Címlapi kép: pixabay.com CCO)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.