Lázár János miniszter úgy látja, fontos eredmény, hogy állami kézbe kerültek a 90-es évek derekán privatizált közműszolgáltatók. Egy állami mobilszolgáltató még hiányzik szerinte.

Fontos eredmény, hogy sikerült állami kézbe venni az 1994 és 1998 között privatizált közműszolgáltatásokat – jelentette ki a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtök este Hódmezővásárhely-Szikáncson.

Lázár szerint nem ártana egy állami mobilszolgáltató

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Lázár János a Hódmezővásárhelyhez tartozó településrész közösségi házában rendezett lakossági fórumon elmondta, a privatizáció miatt voltak óriásiak a gáz- és villanyszámlák, a rezsicsökkentést is azért lehetett véghez vinni, mert ezek a cégek részben állami tulajdonba kerültek.

Kellene még egy állami mobilszolgáltató

Nem sikerült azonban állami tulajdonban lévő mobilszolgáltatót létrehozni, de erről nem szabad lemondani – hangsúlyozta a térség országgyűlési képviselői posztját is betöltő politikus mintegy százfős hallgatósága előtt.

Lázár János álláspontja szerint a széles sávú internethez való hozzáférés közösségi alapszolgáltatás. Ezért, amennyiben a Fidesz megnyeri a választásokat 2018-ban, a következő ciklusban újra meg kell próbálkozni azzal, hogy legyen nemzeti tulajdonban lévő mobilszolgáltató – mondta.

A tapasztalatok ugyanis azt mutatják, minél hátrányosabb helyzetben van egy település, annál rosszabb a szolgáltatás minősége – tette hozzá.

Minél több közigazgatási szolgáltatást elektronikus útra terelne a kormány

A kormány terve, hogy minél több közigazgatási szolgáltatást lehessen elektronikusan intézni, ezzel javítva az ország versenyképességét és az emberek életminőségét – közölte a miniszter, hozzátéve: összességében 170 milliárd forintot fordítanak erre a célra.

Lázár János minden jelenlévőt arra biztatott, vegyen részt a február 25-i hódmezővásárhelyi időközi polgármester-választáson, majd áprilisban az országgyűlési választásokon. Arra kérte az embereket, támogassák Hegedűs Zoltán jelenlegi alpolgármestert – aki a Fidesz-KDNP jelöltjeként indul –, hogy folytathassa a novemberben elhunyt Almási István polgármester által elkezdett munkát.

Hegedűs Zoltán elmondta, Hódmezővásárhelyen 2014-2019 között a település ötven évi adóbevételének megfelelő összeget, mintegy 200 milliárd forintot költenek el fejlesztésre, több mint hatvan helyszínen folynak beruházások a városban. Hozzátette: a legnagyobb fejlesztés az elkerülő utak építése, ami naponta 18 ezer átmenő járműtől szabadítják meg a várost.

Hódmezővásárhelyen decemberben 363 millió forintból, az önkormányzat saját forrásaiból a város külterületeit érintő fejlesztési program indult, amelynek részeként az utak rekonstrukciója mellett játszótereket is kialakítanak, valamint felújítják a közösségi tereket – közölte a politikus.

(MTI)

(Címlapi kép: MTI/Koszticsák Szilárd)

22 hozzászólásarrow_drop_down_circle

quadrocopter
Mi a lószarnak?
Az összes szolgáltatóba befészkelte magát az AVH, a TEK, a polgári NbH, a KBH...Kubatov, Cöf, valamint a Tejes Asszonyok a Hargita Szabaccságáért Echte Civil Orbánista Szervezet!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
quadrocopter
Mi a lószarnak?
Az összes szolgáltatóba befészkelte magát az AVH, a TEK, a polgári NbH, a KBH...Kubatov, Cöf, valamint a Tejes Asszonyok a Hargita Szabaccságáért Echte Civil Orbánista Szervezet!
Clavigo
Ja...viszont az sem ártana ,,ha elhúznál a náthás picsába,,,...,a csüngőhasú ,szájnyalinkás Gazdaállatoddal együtt...Ez sem ártana,,,csak egy ötlet...
kisrigó
Nahát! Melyik sz...házinak támadt az az ötlete, hogy még-még-még olyanunk nincsen! Ezeknek semmi sem elég?! Lézer jani elment pofavizitre a gorzsai birtokai megművelőihez, mert jelentős területű földeket bitorol a szikáncsi határban. No, meg ott folytat "erdőgazdálkodást" a batidai (nem az enyém!) kastélya körül.
csipetke
Arra a kis időre má'minek nekik saját mobilszolgáltató?
papa.49
Az anyád nemi szerve nem hiányzik a pofádra te takony tetű ???
namihami
Minden legyen állami kézben? Nem ezt hívták néhány évtizeddel ezelőtt szocializmusnak? Jöjjön vissza? Csak ma Fidesznek hívják az MSzMP-t?
Esetleg (persze ez csak egy rossz álom), de Lázáranyuka nem bírja a disznósz@r-szagot, ezért disznóhizlalda helyett telefontársaságban szeretne utazni?
Mennyi-mennyi kérdés és válasz sehol...
Equus
@nyanya001: 23.24 450 Mhz-en akarnak internetet... érdekes lesz...
justhpeter
Azt még nem rabolták le. Már csak azt várom, mikor kezdik egymást rabolni.
papa.49
Ha megvalósítják akkor mindent pontosan tudni fognak mindenkiről, mert minden hívás keresztül fog futni a rögzítőn is a cél a totális lehallgatás !!!
simmering73
Hogy ez eddig nem jutott eszetekbe maffiózók. Mi lesz a neve? Orbánfone?
Sámannus
Ez a köcsög egy kapcsolóval akarja az egész telefonhálózatot lekapcsolni.
Bocs Janó nem te, hanem a köcsög, aki az oroszokkal kokettál, de te is be szarozod magadat.
KisGenyo2
@quadrocopter: Mert a befészkelésen kívül a haszon is nagyon érdekelné őket! ;-)
Fradigege
Huha... Nem zörög a haraszt, ha nem fújja a szél. Ha ezt így belengette, akkor lesz. Valamelyik csókos haver megkapja az erre ösztönző mutyit, hogy céget alapítson erre. Aztán majd visszaoszt.
volvós
Lázár elvtárs !! Hónapokig nem szerepeltél sem a képernyőn, sem itt !!
( nem hiányoztál senkinek ) Netán végetért a graz-i kezelés neked is ???
Eladott Ország
"Lázár szerint nem ártana egy állami mobilszolgáltató". Ezt csinálta annak idején Rákosi elvtárs is.kolozsvaros.com/2017/09/30/ne-fogadjuk-el-hogy-hulyenek-neznek-minket/
A választások közelednek, ami a propaganda megerősödését jelenti. Adófizetői pénzek milliárdjaiból láthatunk majd Soros-plakátokat, nemzeti konzultációkat és kamu rezsicsökkentést. Az uszítás és gyűlöletkeltés időszaka még csak most kezdődik el igazán. Készüljünk fel és tudjunk különbséget tenni az ordas hazugságok és a valóság között! Ne fogadjuk el, hogy hülyének néznek minket!
vukkocska
Persze, mert akkor gátlástalanul hallgathatnák le az embereket. Remélem nem lesz olyan hülye senki - persze a fideszeseket leszámítva -, akik tőlük igényelnék a szolgáltatást.
Lepényleső
Miért pont az ne lenne neki? Érte mint minden más tulajdonáért,pont annyit fog dolgozni.
görbetükör
Hát, egy lehet hogy ártana - de az összes, az már biztos használna. Nekik. :(
Nessy
Ennek egyszer már neki futottak, de akkor hamvába holt a nép - nemzeti mobil szolgáltató megalakítása. Most van valami még hozzá nem értőbb haver a láthatáron, így választás előtt?
Eladott Ország
Lázár János tavaly sietett világossá tenni, hogy kapcsolata a miniszterelnök úrral munkakapcsolat és nem baráti kapcsolat, amennyiben ők ketten nem szabadidejük közös eltöltésére szövetkeztek. Ehhez képest van némi diszkrétnek aligha nevezhető, de annál penetránsabb bája annak, hogy szabadidejében a miniszterelnök vejével iszogat egy belvárosi étterem kirakatában. Gondolom azért, hogy értsük jól: ebben semmi kivetnivaló nincs, aki mégis megtalálja benne a kivetnivalót, az azért teszi, mert Soros. Meg mert sikertelen és szimplán irigy. Csak azt nem tudom, hogy az ilyen és hasonló gusztustalan nem magyarázatokkal meddig lehet kiszúrkálni a hívek szemét? Hogy mindenki sikertelen, irigy, annyit is ér szarember, aki sehol nincs Tiborcz Istvánhoz, vagy Lázár János kiskorúságuk ellenére is milliomos gyerekeihez képest. Ezek az emberek teljesen elveszítették az önkontrolljukat és már meg sem próbálnak úgy tenni, mintha tisztában lennének azzal, hogy közpénzeket felügyelni/közpénzekből hatalmas vagyonra szert tenni nem azonos a senkire nem tartozó családi kassza kulcsának innen oda pakolásával. Ezek az emberek – még a sokévi átlagnál intelligensebbek is – úgy gondolják, valóban kemény munkával, és valóban a saját tehetségükből szerezték meg azokat a milliárdokat. Mielőtt valaki megint kioktatna, hogy a libsik rágicsálják a gumicsontot, szögezzük le: ezen az egyetlen fotón rajta van egy önbecsülését elveszített, mindent lenyelő ország tragédiája. Hogy a Lázár János tudtával és beleegyezésével megtollasodott miniszterelnöki vő kiül a kirakatba a kormány második emberével, és ehhez senkinek semmi köze. Milyen ország az, ahol lassan egy választott képviselő sem veheti a szájára a miniszterelnök vejének a nevét, mert megkapja a pofájába, hogy ő egy szarházi, aki mások sikereire irigy?
papa.49
@vukkocska: Mondjuk ha az új alapításával egy időben ,,kivéreztetik,, a többi szolgáltatót, na akkor elővesszük a régi sifirozott szövegeket, oszt. behuhoghatnak nekünk ha hagyjuk !!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.