Az LMP szerint felháborítóak a román kormányfő szavai, amivel nemcsak az erdélyi, hanem a teljes magyarságot támadta.

Felháborodásának adott hangot az LMP a román miniszterelnök kijelentései miatt, és a párt szerint Mihai Tudose nemcsak az erdélyi magyarságot támadta, hanem a teljes magyarságot és az alapvető európai értékeket.

Ungár Péter, az LMP elnökségi tagja csütörtöki, az MTI-hez eljuttatott közleményében arra reagált, hogy Mihai Tudose szerda esti, magyar autonómiatörekvésekkel kapcsolatos nyilatkozatában a Dcnews.ro portál tájékoztatása szerint azt mondta:

Ugyanaz lesz a válaszom, mint amikor, nem tudom milyen nap alkalmából, zászlót próbáltak kitűzni. Ekkor világossá tettem, hogy ha az a zászló lobogni fog a szélben, ott fognak lengeni mellette a helyi felelősök is.

Ungár Péter azt írta: az LMP álláspontja szerint 2018-ban megengedhetetlen egy ilyen nyilatkozat. Felszólították a külgazdasági és külügyminisztert, hogy szóbeli jegyzék formájában azonnal tiltakozzon Románia budapesti nagyköveténél, és vegyen igénybe minden diplomáciai eszközt azért, hogy a román miniszterelnök haladéktalanul bocsánatot kérjen.

(MTI)

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Peller Anikó
Ez nemcsak síkhülye hanem egyszer és mindenkorra bizonyítja a sidesz iránti hűségét.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
simmering73
Ez most jókor jött a nemzetmegvezetőnek. Lehet megvédeni (a szavazatokért) az erdélyi magyarokat. Veri már szijártó a harci dobokat.
glorianna
@simmering73: Nem harci dobokat kellene verni, sem egy művi "székely" zászlót (megvan már tán 20 éves is...) lobogtatni, hanem ismételgetni - akár 7/24-ben - az 1918. december 1-i balázsfalvi román nemzetgyűlés kisebbségekre vonatkozó határozatait, kitatrani amellett, hogy semmi többet nem akarunk, mint amit ők annakidején első nekibuzdulásra is megígértek. Abban ui. gyakorlatilag a teljes kulturális, közigazgatási és gazdasági autonómia benne van.
Csizmás Kond
...hát persze hogy a sunyító gyáva meghúzódó szolgalélek ezt fel sem fogja...
Béla333
@papa.49: 11.11
Már bocs, de azért ez egy kicsit több, minthogy felhívja a figyelmet a törvények betartására:

"... ha az a zászló lobogni fog a szélben, ott fognak lengeni mellette a helyi felelősök is."

Szerintem!
papa.49
@Béla333: Az a kijelentése amit tett az ottaniakra vonatkozott, azt elismerem, hogy fogalmazhatott volna másként is, viszont az tuti NEKÜNK NINCS SEMMI ALAPUNK BELEPOFÁZNI AZ OTT TÖRTÉNTEKBE, mert ha máshonnan ugatnak bele az itthoni dolgokba, akkor milyen felháborodás szok lenni !!!
Béla333
@papa.49: 11.48
Na de ne utáljuk már annyira a határon kívül élő Magyarokat, hogy akár egy ilyen kijelentés esetén azt meg se halljuk, ne reagáljunk rá! Nem kell túllihegni, de azért szó nélkül sem kellene ez mellett elmenni!
Egyébként meg a Fidesz disznóságai ellen nemhogy elutasítanánk pl. az Unió beleszólását az ügyekbe, de egyenesen szeretnénk, nem?
Vagy ha az amerikai követség bejelenti, hogy a vidéki média fejlesztésére pénzt ad, akkor sem láttam, hogy akkora felhördülés lett volna az ellenzéki oldalon.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

Ingyenes hírlevél