Fogyatékkal élő fiatalt vagy 14 éven aluli tartós beteg gyermeket otthonában nevelő családok segítésére írt ki pályázatot az Emberi Erőforrások Minisztériuma.

Fogyatékos fiatalt vagy 14 év alatti tartósan beteg gyermeket otthonában nevelő családok segítésére hirdetett pályázatot az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) – közölte a szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár csütörtökön Tatán, az Esőemberekért Egyesület központjában.

Czibere Károly elmondta, a 95 millió forint keretösszegű pályázat célja, hogy országosan elterjesszék a Kézenfogva Alapítvány és hat partnere által kidolgozott programot, amely lehetővé teszi a fogyatékos fiatalt nevelő családnak, hogy – előre egyeztetett időpontban – segítőt hívjon otthonába, aki rövid időre tehermentesíti a gondozó családtagot.

Az államtitkár hozzátette, a pályázati keretből 43 200 órányi segítő szolgálat finanszírozható. A február 10-ig benyújtható pályázat országszerte 286 szociális támogató szolgálat számára teszi lehetővé a módszer átvételét.

A minisztérium a lebonyolítással kapcsolatos feladatok ellátására a Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közhasznú Nonprofit Kft.-t bízta meg. A pályázattal támogatott tevékenységek 2018 áprilisától az év végéig valósulnak meg.

Schenk Lászlóné, az Esőemberekért Egyesület elnöke elmondta, a fogyatékos embereket nevelő családok otthonában nyújtott időszakos kísérés és ellátás (FECSKE) elnevezésű szolgáltatást tíz éve működtetik kísérleti programként. Évente 4-5 ezer órányi szolgálatot teljesítenek tíz segítővel, ötven-hetven családot részesítenek rendszeres támogatásban.

(MTI)

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Sámannus
Ajaj, én magamtól akarok megdögleni. ne segítsen ebben senki.
kisrigó
Dicséretes a szándék, de nagyon szűkmarkúak tetszettek lenni instálom! Lövésük sincs arról, hogy mit jelent egy fogyatékos gyerek a családban! Arról már nem is beszélve, hogy még anyagi gondokkal is küzdenek többnyire. A család leveszi a terhet az államról, de töredékét fizeti, mint amibe az intézeti ellátás kerülne. Sunnyognak, mert az emberség csak szitok szó nekik! Volt egy gondolatom, hogy mit kívánok nekik, de inkább nem írom le.
quadrocopter
Hohó, lesz itt minden, tejben-vajban választás előtt...és utána?
Equus
@quadrocopter: Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közhasznú Nonprofit Kft. Szép név. A pénz nyilván a vezetők, a titkárásgok, a gépkocsikra és az irodabérlésre kell. Mindenki vezető lehet, aki leteszi a hűségesküt a Vezetőre, tagja a fidesznek és rokona vmelyik parteignenossének...
Equus
Amúgy, ha az egészet a munkát végzőkrefordítják, akkor 2.200 Ft bérköltséggel számoltak. Nem kevés ez egy kicsit? Annyit talán érne a töri, h legalább egy nigériai templomfelújítás költségét szánnák rá, ha már egy stadionnyi nem is jut rá...
Desischado
Az ápolóknak kellene legalább a minimálbér összegét adni, de ez persze büdös a nagyságos "uraknak"! Kiszúrják a szemünket 2400 ft-os "emeléssel"! Hogy nem sül le a bőr a képükről!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.