Több hibát észleltek az informatikai rendszerben. A választási iroda vezetője arról beszélt, hogy fokozzák a biztonsági intézkedéseket.

Bár némely települések a „Soros-terv” miatt aggódnak, úgy tűnik, jelenleg más is megnehezíti az önkormányzati dolgozók mindennapjait.

Nevezetesen hogy kevesebb mint három hónappal az országgyűlési választás előtt több hibát is észleltek a lebonyolításhoz szükséges informatikai rendszerben – tudta meg a Magyar Nemzet.

Valami gond van a választási informatikai rendszerrel

A Nemzeti Választási Iroda (NVI) vezetője, Pálffy Ilona éppen csütörtöki sajtótájékoztatóján jelentette be, felkészülten várják a választást, már többször is tartottak próbát, és fokozzák a biztonsági intézkedéseket.

Ugyanakkor igyekezett kisebbíteni az informatikai háttértámogatás fontosságát; szerinte nem elengedhetetlen a választás eredményének megállapításához, hiszen ezt továbbra is papíralapon végzik a választási bizottságok. Utóbbi tény nem mellékes, ugyanis lapunk úgy tudja, a rendszer még nem működik tökéletesen.

A választáshoz szükséges alkalmazásokat az arra illetékes önkormányzati dolgozók immár csak egy közbeiktatott pluszfelületen, a választási kapun keresztül érhetik el. Utóbbit a Nemzeti Választási Iroda éppen a biztonság növelése céljából vezette be.

A választási kapu országos főpróbáját január 4-én tartották, ám mint lapunk megtudta, az ebben érintett önkormányzati dolgozók országszerte problémákat jeleztek. Voltak, akik már a választási kapun sem tudtak belépni, míg másoknak a felületről nyíló további választási alkalmazások elérhetőségével voltak gondjaik, ami miatt nem tudták elvégezni a kötelező próbafeladatokat. Arra, hogy a január 4-ei próba finoman szólva sem sikerült tökéletesen, maga a NVI is utalt – igaz, csak óvatosan.

(mno.hu)

Cikk- és címlapkép: MTI Fotó: Földi Imre

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
RonaGyuri
itt nem ott van a gond, hogy gondok vannak, mert azt elvben akár meg is lehet oldani - bár nagyon úgy tűnik, hogy egy új beléptetést sikerült félre-csinálniuk (másutt is gondok vannak) - hanem az, hogy ez a dagadt buta liba úgy véli (sőt el is mondja): "nem elengedhetetlen a választás eredményének megállapításához"
anyuci
Van akinek vannak illúziói ? Teljes ENSZ felügyeletet szeretnék, vagy valami betonkemény kikerülhetetlen garanciákat - ám ez sajnos nem lesz !
Sámannus
Ha ki nyitjátok a WIFI admin programját ott érdekes orosz programsorok vannak.
Ez kb annyit jelenthet, hogy az a programrész tesz kerülőt az információ áramlásban ruszkiland felé.
Ezek nyugodtan garázdálkodnak a rendszereinkben, már a szolgáltatókhoz is beépülhettek.
Pöpec
@papa.49: Inkább G.orbánéban. Persze a végeredmény ugyanaz.
simmering73
Fejétől bűzlik a hal. Nem kicsit. Nagyon.
papa.49
@Pöpec: Ehhez a fütyiszek hülyék ezért írtam hogy az oroszok tartják a kezükben a dolgokat !!!
Pöpec
@papa.49: Emlékszel, amikor (R)rogán szerveréről betörtek az MSZP számítógépébe? fedor.blog.hu/2013/11/14/a_megfelelo_ember_xiv_a_szerverfeltoro_kampanyvezer
A választási honlap pedig fideszes érdekeltség. Itt szakmai feladatról van szó, azt pedig már rég megoldották.
papa.49
@Pöpec: Persze, hogy emlékszem, de itt az lehet a gond, hogy nem ,,igen,, szóra, hanem ,,DÁ,, szóra indul a rendszer !!!
papa.49
@Pöpec: Erről a ,,gumicsizmás parasztgyerekről,, ne tételezzél fel ekkora tudást, vannak nekik hithülye embereik akik értenek hozzá ...
Sámannus
@Pöpec: Az egész fidesz csak csicskának van, beszervezték őket a sport klubbokba, és ott dühöngik ki magukat, ahol nem szólhatnak bele a nagypolitikába.
dodóka
Ezek csalnak ahogy tudnak a jövő érdekében.
szaboria1
Előre mondogatják, hogy így olyan eredmény legyen amilyet ők akarnak.
Hellcat
Nem hiba az hanem a csaláshoz szükséges fícsörök.
namihami
Nincs ebben a rendszerben semmi hiba. A program tökéletesen működik.
Tegyél bárhová x-et, azonnal ugrik egyet a Fideszre leadott voksok száma. És ha már elérte a biztos 2/3-ot, akkor indulhat a többi párthoz való számláló is.
A szisztéma jó, lehet menni voksolni.
papa.49
@namihami: Azt hiszem ma tied a pont ))))))))))))))))
Desischado
@namihami: Szerintem is erről van szó. Csak imádkozni tudok!
kukac50
Gond az lehet,hogy az adatok majd Putyinhoz kerülnek.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.