A külföldön élő, de magyarországi lakóhellyel rendelkező magyarok idén már 115 külképviseleten szavazhatnak tavasszal.

Az április 8-i országgyűlési választáson 115 külképviseleten szavazhatnak a magyarországi lakcímmel rendelkező, de a szavazás napján külföldön tartózkodó választópolgárok; a 2014-es választáshoz képest 21 új külképviselet nyílt, míg három időközben bezárt.

2014-hez képest 21 új külképviseleten is szavazhatnak a külföldön élő magyarok

Fotó: wikipedia CC BY-SA 2.0 fr./Rama 

A 2014-es parlamenti választás és a 2016-os népszavazás között nyitott meg a külképviselet Chicagóban (Amerikai Egyesült Államok), Quitóban (Ecuador), Mumbaiban (India), Erbilben (Irak), Krakkóban (Lengyelország), Kuala Lumpurban (Malajzia), Ulánbátorban (Mongólia), Düsseldorfban, Stuttgartban (Németország), Wellingtonban (Új-Zéland), valamint Ho Si Minh városban (Vietnam).

A 2016-os népszavazás óta további tíz külképviselet nyílt meg: San Francisco (Amerikai Egyesült Államok), Luanda (Angola), Sydney (Ausztrália), Addisz-Abeba (Etiópia), Manila (Fülöp-szigetek), Accra (Ghána), Manchester (Egyesült Királyság), Kazany (Oroszország), Lima (Peru) és Taskent (Üzbegisztán).

A 2014-es voksolás óta három külképviselet zárt be: Nicosia (Ciprusi Köztársaság), Tallinn (Észtország) és Tripoli (Líbia).

(MTI)

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Peller Anikó
Ez egészen elképesztő nagyvonalúság a matyar kurmány részegéről, elmehetnek szavazni a magyarok 1000 km utazással, macerával míg a nem magyarok (hanem románok) mert sosem laktak Magyarországon és nem viselik a választásuk következményei írhatnak egy levelet.

Írhatnának emailt is vagy telefonon is leadhatnák az amúgyis tízet érő szavazatukat vagy talán az is lehet nekik elég csak rágondolni. A kedves vezető úgyis össze tudja számolni a lelkendező rajongóit.
Csizmás Kond
@Peller Anikó: ..ne lázadozz te is levélben szavazol...csak itt rúgod a port.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

Ingyenes hírlevél