Szegénységi izonyítvány! ... Az adózó kérelmére indult eljárásban tehát a járási hivatal az egészségügyi szolgáltatás igénybevétele céljából annak a személynek állapítja meg szociális rászorultságát, a) akinek családjában az egy főre jutó havi jövedelem az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének 120%-át (34 200 forint), b) aki egyedülélő és jövedelme az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének 150%-át (42. 750,- Ft)nem haladja meg, és családjának vagyona nincs. Amennyiben a magánszemély részére kiállításra kerül a bizonyítvány, akkor annak érvényességi ideje alatt nem kell egészségügyi szolgáltatási járulékot fizetnie. Ugyanakkor a magánszemélynek ezzel összefüggésben bejelentést kell teljesítenie az adóhatóság felé az erre a célra rendszeresített, 17T1011-es nyomtatványon. Az egészségügyi szolgáltatási járulékfizetéssel, a nyomtatvány kitöltésével kapcsolatban, általánosságban felmerülő kérdéseikre telefonon keresztül is kaphatnak...

Forrás: nav.gov.hu
Feltöltő: Equus
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Equus
Tehát, akinek havi €100-at alig meghaladó jövedelme van, az öltse le a neten az akármilyen számú nyomtatványt és kérelmezzen, de 600 Ft-ért tértivevényes küldeményben írásban is kérheti. Gondolom, a 30 km-re lévő járásközpontba 1.000 Ft-ért eluazva még személyesen is könyöröghet szegénységi bizonyítványért.
Nem lenne egyszerűbb, ha térden csúszva elmenne a helyi plébániára, ahol a plébános úr megáldaná és afna neki ingyen egy bűnbocsátó cédulát?
iluminati
@Equus: A plebánián sem úgy megy ám,hogy imátkozik érte a plebános úr ...
elsőbb igazolnia kell, hogy ő és a rokonai..befizették e már az egyház adót. Mert ha nem, mehet isten hírével...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.