Átlagosan 70 százalékkal nőtt 2011 óta a nyugdíjra félretett pénzük azoknak, akik nem léptek ki a magánnyugdíjpénztárból.

Évről-évre nagy megelégedéssel figyelhetik a hozamok alakulását azok a tagok, akik kitartottak a magánnyugdíjpénztárak mellett.

Azoknak, akik 2010-2011-ben úgy döntöttek, hogy nem lépnek ki, hat év alatt átlagosan mintegy 70 százalékkal nőtt a nyugdíjpénzük.

Ez azt jelenti, hogy akinek 2011 végén 4 millió forint volt a nyugdíjszámláján, mára 6 millió 800 ezer forint körüli összeggel rendelkezhet.

Az infláció ez idő alatt mintegy 10,18 százalék volt.

Sikeres év volt 2017 is: tavaly a többségnek 7-11 százalékkal nőtt a vagyona. Egyedül a klasszikus portfóliónál okozott nehézséget a szabad szemmel látható hozamok fenntartása, de többségében itt is hozták vagy közelítették a várható inflációt.

Címlapkép: Pixabay/Alexas_Fotos

(Azenpenzem.hu)

31 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
A fütyiszek újabb ordító hazugsága, akik nem léptek ki kaszáltak, akik kiléptek rábasztak rendesen, nem hogy hozott volna a megtakarításuk, a fütyisz ELTAKARÍTOTTA A PÉNZÜKET !!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
nezelodo
Hát dakotáim, sikeresebbek voltak a befizetők pénzét eltőzsdéző pénztárak, mint az állampárt takarékossági, és a korrupció ellenes programjai! Alighanem sokan kiegyeznénk ha csak ez az egy eset lett volna amikor a fijjuk orbitálisat hazudtak!
papa.49
A fütyiszek újabb ordító hazugsága, akik nem léptek ki kaszáltak, akik kiléptek rábasztak rendesen, nem hogy hozott volna a megtakarításuk, a fütyisz ELTAKARÍTOTTA A PÉNZÜKET !!!
Csizmás Kond
...csak nehogy a végére elpárologjon...mert ugye ezt most nem azért írták ide hogy akinek még huszonötévig fizetnie kell az örvendezzen, hanem inkább egyféle kampányfogásból, célozva arra hogy bizonyos manyuppénzek átutalásra kerültek.
Yoda69
Ez azt jelenti hogy a fideSS altal ellopott 3.2 ezer miliard mara mar tobb mint 5 ezer milliardra duzzadt volna. Ez megoldas lenne a kozelgo nyugdij katasztrofara. Csak hat ez Kincs ami nincs...

Mindezt az olyan barmoknak koszonhetjuk, mint @Csizmás Kond: vagy a halfarok dubrincs akik kitarto birka leven a fideSSt hatalomban tartjak.
Eladott Ország
Magyarul hazudtátok bele a társadalom arcába, hogy az elrabolt 3000 milliárd forint magánnyugdíj vagyont majd jóváírjátok személyes nyugdíjszámlákon, majd magyarul tagadtátok le az egészet. Magyarul írtátok át a választási törvényt, szabtátok át a választási körzeteket. Magyarul számoltátok fel az önkormányzatiságot, vettétek el a közösségek, az iskolák, a kórházak önállóságát. Magyarul daráltátok be a független médiát. Magyarul fideszesítettétek az alkotmánybíróságot és próbáltátok meg fideszesíteni a bíróságokat. Magyarul pusztítottátok le a társadalmat anyagilag és erkölcsileg. Magyarul fostátok tele az országot gyűlöletplakátokkal, először a migránsokkal, majd Soros Györggyel riogatva a tanulatlan, idős híveiteket. Magyarul toljátok most is mindenki arcába a rettegést, az örökös háborút. Magyarul pusztítottátok le a szociális védőhálót, vertétek szét az oktatást, hagytátok szétesni az egészségügyet. Magyarul raboltátok le az országot Simicskák, Mészárosok, Garancsik, Tiborczok segítségével, miközben kiszolgáltattátok a magyar ipart a multiknak úgy, hogy folyamatosan multiellenes kampányt folytattatok. Magyarul támadtatok neki a civil szervezeteknek, próbáljátok szétverni a társadalmi összetartás legutolsó bástyáit is. Közben magyarul tömitek közpénzből a saját álciviljeiteket, hogy helyettetek plakátoljanak és békemenetekre hurcolják a megvénült rajongótábort. És ez csak töredéke a számtalan bűnnek, amit elkövettetek ez ellen az ország ellen. Magyarul üldöztetek el ebből az országból egymillió embert, akik helyett vettetek új szavazókat magatoknak közpénzből. És most ezt kellene ünnepelnem. Nem fogom. Nem csak a jövőt írják majd magyarul, a múltat és a jelent is magyarul írták. És magyarul fogják majd írni a vádiratokat is és magyarul olvassa fel a bíró az ítéletet. Erre számíts, kis ember.
Csizmás Kond
@Yoda69: ...te másnak nem kell semmit megköszönj csak a fennvalónak hogy még van luk a seggeden és tudsz szarni...mert itt te amúgy sem nem fizettél és nem is volt amit várj nyugdíj szempontjából.
Itt csak azoknak van hozzászólása akiknek a mai nyugdíjai forogtak kockán azzal az elhamarkodott intézkedéssel, hogy az állam általi kifizetéseket fedezék nélkül hagyják a manyupba való átállással...de ezt te nem is értheted mert fogalmad sincs arról hogy működött itt a rendszer...migráncs.
Yoda69
@Eladott Ország: Ez teccett. Jo lenne ha eljuta a gecikhez is a nep hangja.
görbetükör
@Csizmás Kond: - az állam által kezelt nyugdíj az, ami folytonosan párolog. :(
Yoda69
@Csizmás Kond: Te budos bunko. En meg a mai napig MNY tag vagyok, mert nem hittem az orbani hazugsagnak es nem leptem ki. Viszont te jobban tenned ha kussolnal, mivel romanoknak ide nincs beleszolas.
Yoda69
@papa.49: Erti ez a geci. Hiszen azok kozott volt akik elloptak.
papa.49
@Yoda69: Ha nem az akkor meg NAGYON HÜLYE !!!
Csizmás Kond
@görbetükör: ...és akkor az azt jelenti, hogy akinek jár annak nem is kell megadni ?...mert szerinted ki fizette volna (a zimefé ugyanmmegigérte gyurcsiéknak és ezért adták el az állami levonásokat) a mai nyugdíjasokat és miből...és még sokan holnap is fognak élni azokból akik az államtól kapják a kevéske járadékaikat
görbetükör
@Csizmás Kond: - hát, nem Orbán, hanem a nép, aki adózik! Pontosabban, abból amit a kasszában hagy a gazdád.
Csizmás Kond
@Yoda69: itt maholnap csak a hozzád hasonló félkegyelműek fognak írogatni...köszönhetően a takonykodásotoknak...migráncs.
Béla333
Másik oldalról meg egyre csak azt halljuk, hogy nem is biztos, hogy lesz nyugdíjuk a most 50-es éveikben járóknak, de van már törvény, hogy a hozzátartozóknak kötelező eltartani őket!
Egyébként a Manyup pénztárak meg így állhatnak nemes bosszút az őket megszüntető kormányon!
Csizmás Kond
@görbetükör: ...ilyen ez, van aki érti és van aki megmagyarázza...
...amúgy remélem megéred a nyugdíjat...majd akkor ugrabugrálj.
Yoda69
@Csizmás Kond: Budos bunko, nem is ertem miert jossz ide. Itt senki nem osztja a velemenyed. Inkabb menj az MNO forumara, ott ujjonghatsz egyutt a sok fideSS birkaval.
Csizmás Kond
@Yoda69: ..és te mit keresel itt migráncska ?
Jozefina
Selmeczy nagysasszony viszont rendesen megdézsmálta anno a magánnyugdíjakat "megvédjük a nyugdíjakat" jelszóval orbánnal együtt elloptak kvázi 300 milliárdot!!!???
Yoda69
@Jozefina: Ha csak 300 milliard lett volna. 3200 milliard volt.
1bitang
@görbetükör: A párolgás oka a globális felmelegedés. És persze: Gyurcsány
idppp
@Yoda69: Valami óriási tévedésben van! Az MNO - Magyar Nemzet Online oldalán nincsenek fideszesek, pont ellenkezőleg, egyedül ez a lap van a Fidesz ellen, ez a vezető ellenzéki újság!!!
papa.49
@bakcsubakka: Lejártatódott így hátravonták ...
kukac50
Saját választóikat károsították meg! Szégyellje magát az ilyen kormány!
A számvevőszék tett már valamit a Quaestor ügyben ott is ellopták a politikusaink az emberek pénzét! Emlékezzünk rá,hogy 3 ember nagy táskákkal jött ki a Quaestor épületéből akkor amikor a csődöt bejelentették,volt olyan aki ezt felvette,csak elő kellene venni!
papa.49
@kukac50: Volt ott még a külügynem is nagy rakás pénze az is ,,megmenekült,, milyen érdekes !!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.