Átlagosan 70 százalékkal nőtt 2011 óta a nyugdíjra félretett pénzük azoknak, akik nem léptek ki a magánnyugdíjpénztárból.

Évről-évre nagy megelégedéssel figyelhetik a hozamok alakulását azok a tagok, akik kitartottak a magánnyugdíjpénztárak mellett.

Azoknak, akik 2010-2011-ben úgy döntöttek, hogy nem lépnek ki, hat év alatt átlagosan mintegy 70 százalékkal nőtt a nyugdíjpénzük.

Ez azt jelenti, hogy akinek 2011 végén 4 millió forint volt a nyugdíjszámláján, mára 6 millió 800 ezer forint körüli összeggel rendelkezhet.

Az infláció ez idő alatt mintegy 10,18 százalék volt.

Sikeres év volt 2017 is: tavaly a többségnek 7-11 százalékkal nőtt a vagyona. Egyedül a klasszikus portfóliónál okozott nehézséget a szabad szemmel látható hozamok fenntartása, de többségében itt is hozták vagy közelítették a várható inflációt.

Címlapkép: Pixabay/Alexas_Fotos

(Azenpenzem.hu)

31 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
A fütyiszek újabb ordító hazugsága, akik nem léptek ki kaszáltak, akik kiléptek rábasztak rendesen, nem hogy hozott volna a megtakarításuk, a fütyisz ELTAKARÍTOTTA A PÉNZÜKET !!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
papa.49
@bakcsubakka: Lejártatódott így hátravonták ...
kukac50
Saját választóikat károsították meg! Szégyellje magát az ilyen kormány!
A számvevőszék tett már valamit a Quaestor ügyben ott is ellopták a politikusaink az emberek pénzét! Emlékezzünk rá,hogy 3 ember nagy táskákkal jött ki a Quaestor épületéből akkor amikor a csődöt bejelentették,volt olyan aki ezt felvette,csak elő kellene venni!
papa.49
@kukac50: Volt ott még a külügynem is nagy rakás pénze az is ,,megmenekült,, milyen érdekes !!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.