A hódmezővásárhelyi időközi polgármester-választáson egy független jelölt indul a Fidesz ellen, akit példátlan módon gyakorlatilag minden ellenzéki párt támogat. Márki-Zay Péter egyebek mellett a római katolikus Szent István plébánia egyháztanácsának világi elnöke is. Ma a város plébánosa szükségét érezte, hogy nyilvánosan tegye közzé politikai véleményét: azt, hogy a Fideszre kell szavazni. „Márki-Zay politikai vitorláját egyházi hátszéllel próbálja dagasztani. A híveknek azonban mi azt ajánljuk, a volt alpolgármestert, Hegedűs Zoltánt támogassák” - mondta a Vásárhely24-nek Németh László, a város plébánosa és az egyházkerület esperese. „A leghatározottabban elhatároljuk magunkat Márki-Zay Péter otromba hazugságaitól és rágalmaitól” - tette hozzá, de azt nem fejtette ki, pontosan milyen hazugságokra gondol. Azt viszont mondta, hogy szerinte Márki-Zay HírTV-s szereplése „ripacskodás, gyenge színészi teljesítmény”.

Forrás: 444.hu
Feltöltő: Északi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

33 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Csizmás Kond
Ha már napirenden belekutyulják a vallást a politikába, annyit azért illene tudni róla, hogy a katolikus misén a papok nem a szószékről prédikálnak...
Lepényleső
A papok zöme moslékabb a politikusnak nevezett lumpenektől is?
colibri
@Csizmás Kond: Nocsak, miket nem mondasz? Meséld el, tifelétek nincs szószék a templomban? vagy honnan jön a szó??
Csizmás Kond
@colibri: ...madárka, én járok templomba...
Amúgy mivel úgysem tudod elmagyarázom...a szembemisézést és ezáltal a szószék mellőzését, a helyi etnikumi nyelvhasználatot stb a második vatikáni zsinaton hozták határozatba.
Csizmás Kond
@Horizont: te pedig mindig rajtam akarsz lovagolni...hát nem megható ?
Csizmás Kond
@Horizont: ...a kikit már azért sem vitatom mert abba te föltétlen csak politikát látod...én nem csak azt...na de a szépen írás...mit láttál te csúnyának benne ?
Sámannus
Biztos ő is volt üzbég üzleti mecset túrán.
Csizmás Kond
@Horizont: ...és márcsak azért is én is kétszer válaszolok...mit értettél a válasz alatt ?
lampa laz
Nem véletlen utálom a vallást (mindegyiket kivétel nélkül) meg ezt a sok rühes csúhást is. Mocskos, perverz beteg állatok.
Sámannus
@Csizmás Kond: "Amúgy mivel úgysem tudod elmagyarázom...a szembemisézést és ezáltal a szószék mellőzését, a helyi etnikumi nyelvhasználatot stb a második vatikáni zsinaton hozták határozatba."
Ha ez természetes, akkor te sem hallottál még a "rakacai afférról". A történetből többet is megtudhatsz milyen elvtelen tud lenni a papság, ha dicsőségre áhítozik.
Csizmás Kond
@Horizont: Na jó akkor megkíméllek...azt viszont ismét elfelejtetted hogy ez egy vélleménnyílvánitási oldal ahol mindenki arról ír véleményt amiről akar..leginkább a cikkről vagy a hozzá kapcsolódó akármiről...szóval én arról írtam csak neked a fluenzád elfoglalta a fejedben az értelmesebb helyeket és ezért idegesebb vagy mint megértő...de te szoktál méh influenzás lenni elég sokszor...
ja és hogy megértsd az írásom lényegét...ha egy firkász nem tudja hogy honnan prédikálnak akkor szerintem azt sem tudhatja mit...persze neked az ilyen hülyefirkászok a kedvenceid.
..na gyógyulást...
colibri
@Csizmás Kond: Azt írtad, te jársz templomba. Akkor elmondom, hogy képben vagyok, de már régen nem járok misére, és nem azért, mert a papok nem másznak fel a szószékre, mert szembemisézés, meg vtikáni zsinat. Nem érdekel. Az viszont annál inkább bosszant amiket a papok beleprédikálnak politikai kioktatás gyanánt vallási mondandójukba! Nekem ne adjanak politikai/világi tanácsot! Az orbáni országban ér engem és polgártársaimat annyi inzultus, politikai félrevezetés és dezinformáció, hogy azt sem tudom, hova meneküljek előle, nemhogy még a templomban a pap is ezeket fröcsögje.
Csizmás Kond
@Horizont: elhiszem hogy nem szokásod betegnek lenni..de néha mégis az vagy... amúgy azt is elhiheted, hogy már nagyonagyon régen nem csináltam össze magam...:)
...és ha mint már jó sokszor elmondtad, hogy nem hiszel nekem, akkor lécci szótagold el nekem, hogy miért kérdezel ?
Sámannus
A gugli a barátod.
A lényege, hogy a magyar nyelven is prédikáló papot má-már titkosszolgálati eszközökkel faggatják ki "kirándulók". Így mószerolják, az ügyes vizsgálók, majd hatalmas lebukás következik... Érdemes elolvasni.
Azt hiszem ennek a mi pópának is lehet köze az ó szláv prédikációhoz is, lévén hogy a mai világban a magyarok orientációja kelt felé lendül ki.
Csizmás Kond
@colibri: ...de hát ha régen nem jársz templomba akkor ugyanolyan régen már nem is adhatnak neked tanácsot a papok...vagy magánlátogatásra mégis hozzuk jársz ?
...amúgy már leírtam a beírásom lényegét itt fentebb...ha érdekel mit jelent elolvashatod
kereső
Mit keres a politika, vagy bármi egyéb világi dolog Isten házában?Kufárok!
simmering73
Véletlenül láttam a hír tv-n a beszélgetést. Nagyon szimpatikus, egyenes fiatalember. Már most nyírják ezerrel. Ez a csuhás meg a gyehennán végzi.
Perwool
…vannak-e garanciák arra nézve, hogy az egyházak nem avatkoznak be közvetlenül a politikai életbe, nem gyakorolnak közvetlen befolyást az államra? Ez a kérdés. (Parlamenti jegyzőkönyv, 1991. július 4.)[3]
Én úgy gondolom, hogy a mai magyar politikai helyzetben az, hogy az állam költségvetési támogatásban fogja részesíteni évente az egyházakat, az kifejezetten függőségi viszonyt teremt az állam, egyház viszonylatában. (Orbán Viktor parlamenti beszéde, 1991. július 4.
Az egyházak csak akkor fogják betölteni azt a pozíciót, amely egy modern társadalomban megilleti őket, ha megőrzik és visszanyerik autonómiájukat. Amennyiben a politikai élet egyes szereplői közül egyeseket ellenségeknek, másokat meg szövetségesnek minősítenek, maguk is politikai szereplővé válnak. Márpedig ha valaki erre a porondra lép, akkor rá is érvényesek lesznek a politika gyakorta kegyetlen törvényei. Ezért mondjuk, hogy hibát követnek el, ha azok szolgálatába szegődnek, akik ideológiai átnevelőtábort akarnak csinálni Magyarországból.(Orbán Viktor 1994)
"Csuhások térdre imához"!
lampa laz
@Jozefina: Ez a lista csak bővülni fog, apadni nem. Nagyon szeretném megérni, h az öszes tolvaj, trógert, népnyomorítót, egy igazságos független bíróság odaküldje ahova valók, börtönbe.
colibri
@Csizmás Kond: Ember! Ez a cikk miről szól?? Már templomba sem kell járni ahhoz, hogy eljussanak hozzánk egyes idióta papok politikai megnyilvánulásai! Az interneten minden megjelenik. Miféle magánlátogatásra, miről beszélsz? Inkább hagyjuk!
Csizmás Kond
@colibri: ...szemszög kérdése...mert miért volna agy pap idiótább egy politikusnál ,
amúgy ha unod akkor máskor ne kezd bele.
nyanya001
A templomokból is pártszékházat csinálnak-
Csizmás Kond
@Horizont: Csak ne készülődj nagyon mert úgyis mindig visszajössz...elsunyítasz, meg visszasunyítasz...és pofátlankodsz...ez az én véleményem.
...és való világ..na nem mond, ilyen befalazott, körülhatárolt, gyökérrevágott hozzáállást nevezel valóvilágnak ?
ja és románia...tőled ez nem sértés hanem elismerés..ugyanis a folyton cigánykodással végződő csevegéseid következtében nálad a magyar megnevezés csak születési helyet jelenthet
..na most már pá...de remélem még találkozunk...:)..pá puszi..:)...kisideges.
Nessy
A plébános úr megvilágosodott, és Isten helyett inkább Orbán gyarló szolgája lett, jelenleg az fizet jobban!
Gondolom, hittant is oktat az atya! Gyönyörűen prédikál a "kereszténység védelméről, a keresztényi szeretetről", és kéri számon a híveken Tízparancsolatot! Apage satanas!
Csizmás Kond
@Horizont: ..na ugye megmondtam...:)))...és ezzel a normálideges beirásod után sem változtatom meg a véleményemet...na pá..puszi..kisdeges.
papa.49
Nem szép a gondolat de jól pofánvágnám ezt a csuhást !!!
Csizmás Kond
@Horizont: ..ja ezt már karma is idelinkelte,,,mi van vele ?...mert azt elhiszem hogy összetévesztesz vele de az ismét csak a te idegállapotodat bizonyítja...valami több nincs ??
ha lesz írj...na pá...puszi...kisideges.
volvós
@Csizmás Kond: 13:04

Jó lenne már, ha megtanulnál MAGYARUL fogalmazni és főleg írni, helyesírás...
Vagy romániai órákon nem tanultál ???

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.