Havi 120 ezer forintot jelenthetne számára az állami kitüntetés, de egyelőre a díj nincs nála, a színművész ugyanis nem vette át a Jászai Mari-díjat.

„Nekem van egy Jászai Mari-díjam, amit ugyan nem vettem át, mert nem értem rá, állt a bál a nejemmel, de azt a díjat nekem kiosztották. Bár úgy tudom, hogy eredetileg Kossuth-díjra voltam felterjesztve”

– nyilatkozta Paudits Béla a Blikknek. 

Az évek óta betegeskedő színész rendkívül rossz körülmények között él. Betegsége miatt ágyhoz van kötve, egy egyszobás garzonban él, 70 140 forintos nyugdíjából arra sincs pénze, hogy tisztasági festést csináljanak nála, az elöregedett ablakok pedig télen huzatosak – írta a lap.

Jimmyt nőnek nézte, de megszerette

Paudits korábban az Origónak elmondta, hogy jóformán senki nem keresi, nem látogatja, magába zárkózva él macskájával és madaraival, néha telefonon perlekedik az önkormányzat szociális osztályával. A közönséggel már nem keresi a kontaktust, fellépni nem akar, és az interjút sem szerette volna, de azért egy órán át adomázott.

Címlapkép: Youtube

(Blikk, Origo)

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Nem csak a nyugdíja van, hanem jogdíja is ! Többször volt látható az egyik köztévé csatornáján régi műsorban szerepelni. Már annyi színészt, művészt, sportolót és még ki tudja kit havonta támogatunk nem kis összeggel. Paudits otthagyta a színészetet ,kiment külföldre aranyművesnek. Erre az időre gondolom nem számoltak neki nyugdíjat. Jó volna ha már befejezné a siránkozást. Sok olyan embere van akinek kevesebb vagy esetleg ennyi a pénzük , nem kapnak segítséget, nem sírnak nyilvánosan a médiában !
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Eladott Ország
Nem csak a nyugdíja van, hanem jogdíja is ! Többször volt látható az egyik köztévé csatornáján régi műsorban szerepelni. Már annyi színészt, művészt, sportolót és még ki tudja kit havonta támogatunk nem kis összeggel. Paudits otthagyta a színészetet ,kiment külföldre aranyművesnek. Erre az időre gondolom nem számoltak neki nyugdíjat. Jó volna ha már befejezné a siránkozást. Sok olyan embere van akinek kevesebb vagy esetleg ennyi a pénzük , nem kapnak segítséget, nem sírnak nyilvánosan a médiában !
GeoCravker
@Eladott Ország: Olyan ünneprontó vagy. Szombat van. Uborkaszezon. Erre Te még ezt is elrontod :-)
papa.49
Unalmas már a nyávogása mi ketten élünk 95 ezer Ft. mégse nyarvogok !!!
1magyar
Én meg havi 29 ezerből. Engem se hívnak már sehova dolgozni.
Equus
@papa.49: @1magyar: ez végtelenül szomorú. A keresztényi értékekbe már nem fér bele a társadalmi szolidaritás. A harácsolás, a kapzsiság annál inkább. Egy ledolgozott élet után arra a kevés időre, ami Mo-n vár a korábbi termelőerőkre, akik létrehozták a nemzeti vagyont, akik életük java részét, ifjúságukat, nem kevesen egészségüket adták az országért talán járna némi megbecsülés általános egyenértékesben kifejezve. Utódaik szüleik példájából okulva nyilván máshol keresik majd a boldogságot, vagy elunják ezeknek a percemberkéknek a habzsikolását és tesznek valamit.
Ami konkrétan reb Paudits dolgát illeti: ha esztergályosként élte volna meg az életét, nem lennének gondjai. Ha lennének is, nem tárná a nyilvánosság elé, csöndben őrizgetné szegénysége titkát. Azok, akik joggal háborognának, csöndben vannak, mert szemérmesek, mert gyávának nevelték őket, mert félnek, hogy azt a keveset is, ami van nekik elveszik tőlük a hatalmasok. Mert írva vagyon: akinek van, annak még adatik, akinek nincs, attól még az a kevés is elvetetik. És ez így van rendjén a mostani keresztényi kurzusban.
Így van rendjén?
Talán van alternatív megoldás is:
FÖLTÁMADOTT A TENGER...
Föltámadott a tenger,
A népek tengere;
Ijesztve eget-földet,
Szilaj hullámokat vet
Rémítő ereje.
Látjátok ezt a táncot?
Halljátok e zenét?
Akik még nem tudtátok,
Most megtanulhatjátok,
Hogyan mulat a nép.

Reng és üvölt a tenger,
Hánykódnak a hajók,
Sűlyednek a pokolra,
Az árboc és vitorla
Megtörve, tépve lóg.

Tombold ki, te özönvíz,
Tombold ki magadat,
Mutasd mélységes medred,
S dobáld a fellegekre
Bőszült tajtékodat;

Jegyezd vele az égre
Örök tanúságúl:
Habár fölűl a gálya,
S alúl a víznek árja,
Azért a víz az úr!

(Pest, 1848. március 27–30.)
papa.49
@Equus: Nekem nem ezzel van bajom hanem mikor futott neki a szekér akkor nem gondolt az öregkorára, de neki is járna legalább annyi mint a ,,hercegnének,, a nyugdíját annak is méltányossági alapon emelték fel 100 ezerre, ez a Bélának is járna ... Ott van pl. a ,,Lópicigáspár,, ő is nyomorog de nem sajnáltatja magát !!!
Equus
@papa.49: nekem bajom van sok dologgal... családon keresztül volt alkalmam rálátni művész urak, hölgyek életvitelére... pezsgő, kaviár... habzsi-dőzsi... minek nekem jogsi? a taxi oda visz, ahová akarom... csak felhívom Józsikámat és már itt is van értem..
Másik oldal:
- Kovács szaki, maga már másodszor késett el ebben a hónapban
- Elnézést, Főnök, de a feleségem beteg és el kellett kísérnem az SZTK-ba.
- A következő késése az utolsó lesz, Kovácskám. Választott volna egészségesebb feleséget.

Van különbség:
- Anya, olyan régen nem ettünk már étteremben...
- Nem is fogunk, míg a gyereknek meg nem lesz az érettségije

Másik oldal:
Mancika! Mikor lesz már kész a sminkem? Tudja jól, h fellépés előtt még van egy talim ezzel a kis ribivel... Ja, ha a múltheti keres, annak mondja meg, h a Kempkinskiben vagyok - oda úgysem engedik be... A taxis Józsi meg vigye le a cuccot és várjon meg.
wagabund
..."A nélkülöző Paudits Béla havi 70 ezerből él"

Ha annak a 130 ezer nélkülöző nyugdíjasnak futná internetre, aki szintén ennyiből él, az bizony simán elküldené a qurva anyjába..talán ezért is: "„Nekem van egy Jászai Mari-díjam, amit ugyan nem vettem át, mert nem értem rá"...
...meg ezért is: "Az évek óta betegeskedő színész rendkívül rossz körülmények között él. " ...

...nincs egyedül...

valamikor, amikor még futott a szekér, akkor becsüs is volt..

amit valójában gondolok erről az emberről e cikk alapján, azt nem írom le
ittott
nem tudom sajnálni. sőt. kifejezetten rühellem. ahhoz képest, hogy halálán van, évek óta halljuk a nyafogását.
szaboria1
@Eladott Ország: Attól függ a jogdíja ha volt rá szerződése. De valami rémlik bizonyos év eltelte után már nem is jár.
picike1
elfelejtettek adózni sokan de sirás az van ,akkor mi lesz azokkal akik tisztességel adóztak és nekik se nincsen több .
Eladott Ország
@szaboria1: A szerzői művek védelmi ideje a szerző életében és a halálát követő év első napjától számított hetven évig tart. Szerzőtársak esetén a védelmi időt az utoljára elhunyt szerzőtárs halálát követő év első napjától kell számítani. Eszerint kell számítani a többnyire szintén többszerzős filmalkotás védelmi idejét is. A szomszédos jogi teljesítmények ötven éves védelmi idejét a hangfelvételek, előadások stb. első forgalomba hozatalát, illetve elkészítését vagy bemutatását, sugárzását követő év első napjától kell számítani.
szaboria1
@Eladott Ország: Igazad van elfelejtettem volt két lemez kiadása is.
Eladott Ország
@szaboria1: 24.hu/szorakozas/2018/02/01/paudits-bela-megkapta-az-elete-vegeig-jaro-anyagi-tamogatast/
A Best információ szerint végre megnyugodhat a 68 éves Paudits Béla, hiszen megkapta a díjáról szóló igazolást, így márciustól 121 ezer forinttal egészítik ki 70 ezer forintos nyugdíját.
A sors végre rámosolygott Paudits Bélára: megkapta az igazolást a Jászai Mari-díjáról, így márciustól már folyósítják neki a 121 ezer forintos művészjáradékot.
scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-0/p350x350/27545469_2100409860193778_7815941206510572623_n.jpg?oh=c03489acf2781074e7a00a6ca38f4b7b&oe=5ADC18FB
papa.49
Egészségedre Béla NE PATIKÁRA KÖLTSD A NAGY RÉSZÉT !!!
Örülök hogy elintéződött a dolog ...
Eladott Ország
@Shikari: 24.hu/szorakozas/2018/02/01/paudits-bela-megkapta-az-elete-vegeig-jaro-anyagi-tamogatast/
márciustól már folyósítják neki a 121 ezer forintos művészjáradékot. + a 70 ezer forintos nyugdíját.
szaboria1
@Shikari: Tudod az a probléma, hogy ti még nem éltettek amikor Ők minket szórakoztattak. Soknak akkor még a lakásokba telefon sem volt emlékszem a páromék TV -jét a félház nézte.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.