Kéretlen tanácsok rendszer- és korszakváltást kívánó politikusoknak az április 8-i választás előtt. Kedves Ellenzéki Barátaim! Pártvezetők, véleményformálók! Ellenzéki szalonok és holdudvarok bennfentesei! Baloldaliak, jobboldaliak, centristák! Se nem bal-, se nem jobbosok! Konzervatívok, liberálisok, szocialisták, zöldek, nemzeti radikálisok, pragmatikusok! Itt az idő. Pontosabban talán az utolsó utáni pillanat itt van még, amit értelmes cselekvésre fordíthattok. Ne mulasszátok el a lehetőséget! Aligha kaptok ugyanis még egyet. Ma még átállíthatjátok a váltókat. És felszállhattok az elsőként célba érő vonatra. De csak együtt! Ha 2014 előtt még nem fogtátok volna fel, a legutóbbi választás óta is volt csaknem négy évetek rá, hogy megértsétek, miben élünk, és mivel szemben kéne a pártjaitoknak vonzó alternatívát nyújtaniuk. Nem panaszkodhattok, volt elég időtök önálló ajánlat megfogalmazására és népszerűsítésére, pártotok esélyes kihívóvá erősítésére.

Forrás: mno.hu
Feltöltő: karma1
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

24 hozzászólásarrow_drop_down_circle

vukkocska
@Csizmás Kond: Annak azért örülök, hogy felismerted, amit vágyálomként megfogalmazol, azt nem a Fidesz testesíti meg. Végre egy önvallomás.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Béla333
Ehhez szükség lenne egy olyan (nem csak politikai) kultúrára a politikusaink és az átlag emberek között is, ami hiányzik belőlünk!
Csizmás Kond
...kedves ellenzéki barátaim...
az ilyen bekezdés eleve azt jelenti hogy bármely ellenzék legegyn az barát (azért is basztatják egymást csak úgy baráti alapon)
...merjetek győzni...
navazzzzee...az emberek, a szavazók, egyszóval mi mindenki nem győzni akarunk, hanem egy minél jobb és élhetőbb politikát, olyant ami nem a kivándorlást pártolja, olyant ami nem a bevándorlókat pártolja, olyant ami nem a nagyhatalmak jövedelmét gyarapítja, olyant ami biztosítja gyerekeink jövőjét, olyant ami nem az egyre színesebb pártpropagandákba burkolt erkölcstelenségre fekteti a hangsúly, olyan ami nem csak tüntetni hív az utcára hanem ünnepelni is amire bárki szívesen kimegy...
Az a mai törekvés, hogy ma minden ilyen akarat meggátolójának Orbánt és a fideszt teszik felelőssé arra enged következtetni, hogy ezelőtt is kánaán volt és ezután is az lesz ha eltűnik Orbán...ez hazugság.
Az is tény, hogy ma egy nagyon kilátástalan szar helyzet alakult ki nyugati hatalmak gazdaságpolitikája miatt ami kivándorlásra hontalanságra kényszerít sokakat, viszont azt a mai ellenzéki, mindenáron győzniakaró szájhőseink nemhogy megakadályozni nem fogják tudni hanem nem is akarják az előrevetített kormányzási programjuk szerint.
...szóval mielőtt választani vagy győzni akarna valaki azelőtt gondolkodjon hogy mi lesz ha nem úgy lesz...mert mi ugyan választani tudunk de győzni azok fognak akiket megválasztunk...és az nem biztos hogy nekünk jó... sőt
Pöpec
És a MOMA önálló indulása is biztosra vehető.
Jósoljatok, hány cége lesz mészaros lőrincnek 2020-ban? (Most 203 van neki. Ezért nem is indul polgármesternek, jelenleg minden idejét lekötik a cégaláírások és az engedményezés orbán pereputtyokra.)
Pöpec
"Az is tény, hogy ma egy nagyon kilátástalan szar helyzet alakult ki nyugati hatalmak gazdaságpolitikája miatt ami kivándorlásra hontalanságra kényszerít sokakat, viszont azt a mai ellenzéki, mindenáron győzniakaró szájhőseink nemhogy megakadályozni nem fogják tudni hanem nem is akarják az előrevetített kormányzási programjuk szerint."
.
Volt secus netkápó úr nincs tisztában azzal, kinek volt itt az emútnyócévben 2/3-a mindenfajta megakadályozáshoz és bevezetéshez.
rdos
Ez évtől új értelmet "NyERt" az elmúlt nyolc év. :-(
Béla333
Gyurcsány már egy éve úgy mozog a pályán, hogy ő maradjon egyedül. Igyekezett mindenkit eltakarítani az ellenzéki oldalon, több, kevesebb sikerrel. A célját már vagy egy éve tökéletesen megírta Hont András a HVG-ben:

"„Szavazzatok ránk, hogy legyen állásunk” – nagyjából ezzel az üzenettel tudják a baloldali politikusok megörvendeztetni fogyatkozó számú híveiket. Nyíltan persze nem hangoztatják, már csak azért sem, mert nem érnek rá a szavazókkal kommunikálni, újabb és újabb belső egyeztetések kötik le az energiáikat.

„Találkoztam néhány hónapja Ferivel, teljesen ki volt akadva Kerék-Bárczyra. Azon háborgott, hogy Szabolcs mit képzel, amikor azt írja, hogy ő [mármint Gyurcsány – a szerk.] nem is akar nyerni, és egyetlen célja, a többi baloldali párttól minél több szavazatot elszipkázni, hogy a következő ciklusban ő dominálja a baloldalt. Majd rátért a 2018-as választás boncolgatására, ami szerinte teljesen esélytelen, 30-40 helyen lehet a Jobbikkal együtt legyőzni a Fideszt. Addig azonban a DK-n és az MSZP-n kívül az összes kisebb pártot el kell takarítani, a két nagyobbnak meg koordináltan kell indulni, hogy eldőljön, ki lesz az ellenzék vezetőereje.”
hvg.hu/itthon/20170118_baloldal_miniszterelnokjelolt_botka_gyurcsany_kaosz

Egy ilyen párttal, politikussal képtelenség bármilyen összefogás! A legkártékonyabb csapat az ellenzéki oldalon.
Még a Jobbikot is beleértve!
vukkocska
@Csizmás Kond: Annak azért örülök, hogy felismerted, amit vágyálomként megfogalmazol, azt nem a Fidesz testesíti meg. Végre egy önvallomás.
Pöpec
@Béla333: Ha az LMP nem áll be a pártszövetségbe, akkor szintén számot vetett azzal, hogy G.orbán marad. Akkor az LMP akar nyerni? Ugye nem. Akkor mit akar? Erősödni a következő négy évben. Tisztára, mint amit Gyurcsányról állítasz. :-)
Béla333
@Pöpec: 10.01
Szerintem nem attól függ, hogy egy párt le akarja-e váltani a Fideszt, hogy összeáll-e Gyurcsánnyal! Nem Gyurcsány körül forog a világ, mégha ezt szeretné a sok DK-s fanatikus.
Az LMP-nek jó miniszterelnök jelöltje van (pl. a DK-nak nincs semmilyen!), nem kínlódott az elmúlt egy évben a ki kivel nem témával úgy, hogy közben szinte az egész ellenzéki térfelet leamortizálta!
Az LMP fel van készülve a kormányváltásra, ha a választók is úgy akarják, akkor meg is teszik!
Egyébként milyen pártszövetségről beszélsz? Valamiről lemaradtam?
Csizmás Kond
@Pöpec: ...köpec, aki szekuzik az oláh...mert azt szokta meg...
Pöpec
@Béla333: Javasolom elolvasni Karma cikkét:
"Mivel a 106 választókerületből legalább 27 egyéni jelölt szükséges önálló országos lista állításához, maximum három ellenzéki listáról lehet szó. Ebben a pillanatban azonban még kétszer ennyi készül színre lépni. Az önálló indulást hirdető Jobbik, LMP, Együtt, DK és Momentum mellett egyelőre az utóbbi évben a (Jobbik nélküli) közös lista mellett a legkövetkezetesebben kiálló, de a többiek által visszautasított MSZP is külön listára kényszerül."
Szóval, ha több mint három lista lesz, elszáll az esély G.orbán leváltására. Ezt nyilván tudjátok. Ha nem léptek szövetségbe senkivel, az G.orbán maradását eredményezi.
vukkocska
@Csizmás Kond: azért én mégis örülök. A többi meg remélem jön magától. Mármint a Fidesz elzavarása.
Csizmás Kond
@vukkocska: ...és örömödben elárulnád hogy kitől reméled a beteljesülést ?
...mert az ugye csak nem hiszed, hogy az elzavarással megoldódik minden.
vukkocska
@Csizmás Kond: azért ismerjük már elég régóta egymást, azt gondoltam, érted, amit írok. Természetesen a választás eredményére gondoltam. De persze, nem oldódik meg szinte semmi, mert minden az ő kezükben van, s majd jönnek megint a sztrájkok a vasútnál, a zavargások. Meg a pénztelenség, mert a Fidesz szinte már mindent lehívott, amit lehetett. A büntiket meg majd az új kormánnyal fizettetik meg, amit itt a hihetetlen korrupcióval ők zsebeltek be. Nem fényes jövő, az biztos.
Csizmás Kond
@vukkocska: ...de akkor is történnie kell valaminek...szerinted mi lenne a jó ?
vukkocska
@Csizmás Kond: Mára véget vetek a szemináriumnak :)
Csizmás Kond
@vukkocska: ...tudom hogy elfogyott a mondanivalód de reménykedek nem örökre...:)
Béla333
@Pöpec: 10.24
Te hol látsz jelenleg bármiféle szövetséget!
Könnyű az LMP-t megtenni bűnbaknak, de nézd meg: jelenleg két választási szövetség van a placcon:
az LMP-Új Kezdet féle szövetség, és az
MSZP-Párbeszéd féle szövetség.
A többiek?
vukkocska
@Csizmás Kond: nem, nekem rengeteg mondanivalóm van, csak most kicsit kipihenlek, mert lassan úgy érzem, hogy abban a kisfiús-gyógyszeres-miért reklámban veszek részt :)
Csizmás Kond
@vukkocska: ...az engem is mindig kiakaszt...:)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.