Vasárnap délutánra mindenhol elállhat a havazás, ám borús marad az idő, pár órás napsütésre leginkább az Észak-Alföld térségében lehet számítani.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint vasárnap északkelet felől lassan vékonyodik, majd szakadozik a felhőzet.

Délutánra elállhat a havazás az országban

Fotó: pixabay.com CCO

Az Északi-középhegység és az Észak-Alföld nagy részén több órára kisüt a nap, másutt inkább csak rövid napos időszakok várhatók, illetve a Dunántúl nyugati felén estig zárt maradhat a felhőtakaró.

Délelőtt elsősorban az Észak-Dunántúlon és a középső országrész északi felén valószínű még szórványosan hószállingózás, gyengülő havazás, majd délutánra megszűnik a csapadék.

A keleti, északkeleti szelet többfelé élénk lökések kísérik. A legmagasabb nappali hőmérséklet -1 és +3 fok között alakul. Késő estére általában -1 és -6 fok közé hűl le a levegő, de északkeleten hidegebb is lehet.

Vasárnap éjjel, hétfő hajnalban kemény fagyokra kell készülni, néhol a -10 fokot is meghaladhatja a hőmérséklet a szabadban.

Vasárnap reggel az OMSZ hójelentése szerint a legvastagabb hóréteg Bükkszentkereszten található, ott 25 centi vastag már a hótakaró. A Kékesen 9, míg például Egerben 12 centis a hó vastagsága.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.