A kezdő vállalkozások gyakran nincsenek tisztában a jogszabályokkal, ezért a NAV segít nekik. Tállai andrás NAV-elnök szerint az állam és a vállalkozások is akkor járnak a legjobban, ha a NAV többet fordít a segítségnyújtásra, mint a büntetésre.

Több mint háromezer kezdő vállalkozásnak küld tájékoztatót legfontosabb adózási tudnivalókról a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a jövő héten induló mentorálási program keretében – mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) parlamenti és adóügyekért felelős államtitkára vasárnap az MTI-nek.

Tállai: mindenki akkor jár jobban, ha a NAV többet fordít a segítségnyújtásra, mint a büntetésre

Fotó: tallaiandrás.fidesz.hu

Tállai András közölte: a fél éves mentorprogramban ingyen, regisztrációval vehetnek részt az egyéni vállalkozók, a cégbejegyzésre kötelezett szervezetek, a bíróság által nyilvántartott civil szervezetek, az ügyvédi és ügyvivő irodák.

A mentor a NAV nyilvántartásában szereplő információk alapján segíthet többek között a bevallások kitöltésében vagy javításában, a hiánypótlásokban, folyószámlával kapcsolatos kérdésekben vagy akár vámügyekben is – tette hozzá.

Az államtitkár a mentorálás elindítását azzal indokolta, hogy a kezdő gazdasági szereplők gyakran nincsenek tisztában a jogrend elvárásaival. Hangsúlyozta, hogy az állam, a hatóság és az adófizetők is akkor járnak a legjobban, ha az adóhatóság több erőforrást fordíthat a segítségnyújtásra, mint a büntetésre.

Tállai András elmondta: a NAV minden új vállalkozással a megalakulásuktól számított 30 napon belül felveszi a kapcsolatot és akár személyre szabott segítséget is nyújt számukra.

(MTI)

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Lepényleső
Ám a segélyek,kizárólag a fydes-nek,mindenki másnak a hagyományos büntetések?
mackoka46
Na most kapok helyben agyvérzést. Most hagyta jóvá a parlament, a 200 % adóbírság lehetőségét. Tehát hibázunk, és mivel diktatúra van kapásból csalásnak minősítik és ott a kétszáz százalék, persze egy fidesz mocskot nem ér ilyen kellemetlen meglepetés. Nekik mindent szabad. Arról most nem értekezek, hogy ennyi törvényt, jogszabályt nincs az az agytröszt, aki értelmezni és betartani tudja. Tárgyalás nélkül szarják tucatjával a törvényeket, amit kényük kedvük szerint értelmeznek.
Sámannus
Adjad ide a pénzedet amilyen gyorsan csak lehet!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.