A Nézőpont Intézet legújabb felmérése szerint a közép-európaiak közel fele elégedetlen az Európai Unió vezetésével, ám többségük nem lépne ki az unióból.

A Nézőpont Intézet legutóbbi felmérésének adatai szerint a közép-európaiak többsége nem lépne ki az Európai Unióból, ugyanakkor csaknem felük elégedetlen az unió jelenlegi vezetésével – mondta Nagy Dániel, az intézet kutatási igazgatója vasárnap az M1 aktuális csatornán.

Nézőpont: a közép-európaiak közel fele elégedetlen az EU vezetésével

Fotó: pixabay.com CCO

Nagy Dániel ismertette: a kutatást Magyarország mellett tíz országban, – Ukrajnát kivéve – a szomszédos államokban, valamint Németországban, Csehországban, Lengyelországban és Bulgáriában végezték.

Közölte: egyik országban sincs nagy többségben az az álláspont, hogy az EU jelenleg jó irányba haladna, de a románoknál, lengyeleknél többen inkább elégedettek. Magyarország mellett a csehek, a szlovákok, valamint az osztrákok és a németek is inkább elégedetlenek az EU vezetésének irányvonalával.

Azzal kapcsolatban, hogy Magyarországon inkább elégedett a megkérdezettek 27 százaléka, inkább elégedetlen 57 százalékuk, Nagy Dániel részletezte: relatíve magas, de nem kiemelkedő az elégedetlenek aránya. Szerinte az adatokból látszik, hogy Magyarország büszke EU-tagságára, az uniót értéknek tekinti, és éppen azért van csalódás az emberekben, mert a jelenlegi vezetés olyan irányba szeretne menni, amellyel nem értenek egyet.

Az emberek háromnegyede nem szeretne kilépni az unióból – hangsúlyozta.

Az elégedetlenség okai között említette a kutatási igazgató a bevándorlási válság kezelését, valamint a centrumországok és a periféria közötti eltéréseket.

(MTI)

29 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
A ma reggeli menü az volt a Migráns1 televízióban, hogy becsődítették a Mráz Ágoston Sámuelről elhíresült Nézőpont Intézet ügyvezetőjét, világosítsa már fel a nemzetet a baloldal állapotát illetően. Nem mintha nem lenne bőven kritizálni való az úgynevezett baloldalon, mert nagyon is van. Annak azonban mégiscsak van egy nem túl diszkrét, de annál perverzebb bája, amikor a nyolcadik éve teljhatalommal üzérkedő kormánypárti szopó-nyaló-gombot varró szakember a baloldalon kéri számon az ország állapotát. Hogy miszerint a baloldal nem az ország helyzetére, hanem a túlélésre koncentrál, ezzel pedig nem tudja meggyőzni a szavazókat. A Fodor Csaba névre hallgató felvilágosító agytröszt azt mondta:
"taszító hatása van annak, hogy a baloldali pártok nem tudnak kiegyezni az indulásról, semmiféle innovációt nem mutatnak fel, és a hitelességük is megkérdőjelezhető. A balliberális pártok abban reménykednek, hogy a magukat jelenleg bizonytalanként vagy rejtőzködőként definiáló választók majd rájuk szavaznak. Nem számolnak azonban azzal, hogy a bizonytalanok akár el sem mennek majd szavazni. Emellett az arányuk rendkívül alacsony."
Márpedig ha nem a Nézőpont Intézet kormánymegrendelésre készülő felméréseit és elemzéseit vesszük figyelembe, akkor azt látjuk, hogy a bizonytalanok Magyarországon legalább annyian vannak, mint a Fidesz szavazói. Vagy inkább sokkal többen?
kolozsvaros.com/wp-content/uploads/2018/01/publicus.png
Fodorral ellentétben nem vagyok akkora nagy tapasztalattal rendelkező tenyérjós, hogy meg tudjam állapítani, ezek a bizonytalanok mit fognak kezdeni magukkal áprilisban, de azt évek óta látom, hogy a kormány az ország helyzete helyett a saját szaros hatalmi harcait vívja. Mert Fodor úr objektív eszmefuttatásából ugyan kimaradt: itt bizony a Fidesz túlélésének legalább akkora, de inkább nagyságrendekkel súlyosabb tétje van. Igen a közpénzmilliárdokkal kitömött, közvélemény kutató.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
hetöndöe
Közép-Európa vagy negyven évig nem volt elégedett a nyugati demokráciákkal sem.DDDD
Eladott Ország
@hetöndöe: Azért mert súgtak nekünk az "okosok", kivették a szánkból a szót és helyettünk is gondolkodtak az arra érdemesek. Most a fideszes kancigány.
mackoka46
Ölbe tett kézzel nézik az önkényuralmakat sorban. Mivel legyünk elégedettek ? A nyomorral ? Az igazságtalansággal ? Az égig érő adókkal ? A közpénzek elherdálásával ? A rühes kórházakkal ?
A bűnözők magán ügyészségével meg pol pottal ?
Kookas
@kokopelli: nem kancsal csak gnóm,és izraelita.
Klubtag
"Minden nemzetnek olyan kormánya van, aminőt érdemel. Ha valami oknál fogva ostoba vagy komisz emberek ülnek egy bölcs és becsületes nép nyakára, akkor a nép azokat a silány fickókat minél hamarabb a pokol fenekére küldi. De ha egy hitvány kormány huzamosan megmarad a helyén, akkor bizonyos, hogy a nemzetben van a hiba."
Surányi Miklós (1882. február 16.-1936. június 23.) író, újságíró

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.