Két és fél év után megszűnik a szegedi Migszol. 2015 nyarán, Szegeden indult az első menekülteket segítő civil mozgalom, pár nap alatt közel ezren mozdultak meg akkor a városban. Ebből a mozgalomból lett aztán több is, a mai napig segítik a város rászorulóit. A forró nyárra emlékeztek szombaton, pont egy nappal a Magyar Katolikus Egyház vándorlók és menekültek világnapja előtt.

Forrás: hvg.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Csizmás Kond
...befejezte...
kéremszépen ha olvasna magyar lapokat akkor tudná hogy ma Magyarországon több rászoruló van mint ahány menekült van a környéken...azokat a fölösleges idejében miért nem igyekszik segíteni ?
Nessy
Kéretik olvasni!
"A mai napig segítik a város rászorulóit "!
Csak ma éppen ők azok, akiket meg kell szüntetni pártunk és kormányunk szerint! Feltételezem, majd helyettük az MNB alapítványai fognak segíteni a rászorulókon!
namihami
@Csizmás Kond: Mert a magyarországi rászorulók segítése ÁLLAMI feladat. Csak ahhoz nem lenne szabad családsegítésre, baráttámogatásra és határontúli szavazatvásárlásra költeni. Így persze a honiakra már értelemszerűen nincs keret.
Tudod:: ""Járni jár, csak nem jut.""
Csizmás Kond
@namihami: ja...na ezt el sem hiszem ha ne te mondod...:)
...és most már áruld el azt is hogy a migráncsok segítése mióta civilfeladat...és ha az akkor a zunió mi a picsáért kényszerit államokat azok megsegítésére ?
namihami
@Csizmás Kond: Mert a migráncsok nem állampolgárok, az állam nem is ad nekik. Kénytelenek az olyan civilekre építeni, akikben még nem dúl a ""fideszkeresztény"" szellem.
Az ""unijó"" pedig kénytelen, mert itt vannak (egy részét pont a mi Vezérünk engedte rájuk) és ÉHESEK, fáznak. A gyerekekről pedig már szó se essék.Én is tudom, hogy van köztük olyan, amelyik nem rászorult. Erre kellett volna, kellene az ellenőrzőpont a kerítés helyett. De a pontokból nem lehet lopni, drótot pedig a haverok szállítottak. A kerítés és a mellé vehető üzlet pedig egyértelműen egy behatárolt kör üzlete volt és lesz.
Az államokat pedig azért ""kényszeríti"", mert a mi államunk is tagja egy olyan klubnak, amibe önként lépett be. És ha egy klubnak, aminek elfogadtuk a szabályait és a Vezér és köre a pénzét is, előírja a frakkot és lakkcipőt, akkor oda nem lehet klottgatyába és saruba bemenni. Ha mégis, akkor ne lepődjön meg, hogy csúnyán néznek rá.
Addig fogja a Néppárt babusgatni a füstöst, amíg szállítja azt a szavazószámot, ami jelenleg van a Fidesznek az EU Parlamenten belül és amivel ott többséget képes biztosítani magának. Ha egyszer elbukna, abban a pillanatban nem kellenének többé és úgy hajítanák ki, mint macskát sz@rni.
Csizmás Kond
@namihami: ..tovább ne is mond mert a végén még elsírom maga...az egyszerűségeden...:)
namihami
@Csizmás Kond: Ajánlom a Tesco 3 rétegű papírzsepijét. Az elég vastag, jól szívja a könnyeket.
És egyébiránt--Ne sírj, érvelj!"" Ez az ""egyszerűség"" duma nem tűnik konkrét válasznak.
És a sírás csak annyi, mint a vaklónak a kontaktlencse.
Nessy
@Csizmás Kond: Az 1000 kopt keresztény mellett, már 1300 menekültet (migráncsot) is befogadtunk! Legalább is verbálisan! Mert hogy hol vannak az titok!
Akkor most a vita tárgya? Az 1294 fős kvóta teljesítve! Elméletileg.
Csizmás Kond
@namihami: érv.. a migráncsok nem magyarországról özönlötték el a világot...ezt csak néhány beteges elme hiszi és vallja
..a vezér amikor nem engdte akkor azért basztatta a buzinygat amikor engedte meg azért ...így sem volt jó úgy sem volt jó
...a migráncsoknak a beáramlását meggátólgató Görögországot és Olaszországot épp a sajátjai a nyugati buzik tették tönkre..
...folytassam vagy úgysem érted ?
Csizmás Kond
@Nessy: ...gondolom te egy korrekt állhírterjesztőmentes rendes ember vagy...kérlek dokumentáld valami hivatalos formában azt az 1300 izét
namihami
@Csizmás Kond: Akkor az a 200.000 menekült, amelyikről állandóan ugat az Orbán-média, hogy a Keletinél táborozott, na azok kik voltak? Turisták? Vendégmunkások?
Úgy engedte át a füstös, hogy azt se mondta--fapapucs. Az osztrákok hetekig qrvaanyázták a Vezérünket és falkáját. Azok már rég visszamentek, mi?
Legalább arra figyelnétek, hogy ezelőtt mit mondtatok. Nagyvonalakban jó lenne hasonlóval előállni. Pont az hitelteleníti a Vezér minden mondatát, hogy két órával előtte még a szöges ellentétét vallotta egyetlen igazságnak.
""Csomagold be a sz@rt ezüstpapírba, mondd a híveidnek, hogy Milka csoki. És boldogan fognak nyalakodni rajta.""---Orbán Viktor (bármikor, időpont megkötés nélkül)
Csizmás Kond
@namihami: ...és mit kellett volna tegyen velük...elszállásolja nálad ???
..és szart soha nem csomagoltam ...de amint látom te érted a módját...
Nessy
@Csizmás Kond: Elnézést, de pont kormányoldalról hangzott el a bejelentés.
Azért tartják titokban a tartózkodási helyüket, hogy ne érje őket atrocitás!
A keresztényeket meg anno Balogh tiszteletes jelentette be.
Én csak komolyan veszem a kormány infókat!
Csizmás Kond
@Nessy: ...nem a hely iránt érdeklődtem hanem az a bűvös 1300 után...arra sem kapsz semmi utaló bizonylatot ?
Nessy
@Csizmás Kond: A külügyi helyettes államtitkár, Altusz, nyilatkozott az 1300 befogadott menekültröl.
Csizmás Kond
@Nessy: ...mégegyszer...te ezt direkt hallottad vagy csak mástól ?
Nessy
@Csizmás Kond: Itt olvastam a propelleren, de a neten is olvasható volt. (2-3 napja)
A nyilatkozó Altusz nevű úr volt, a külügyből. A keresztnevét nem jegyeztem meg, annyira nem volt érdekes.
Csizmás Kond
@Nessy: Tehát akkor elértünk a végszóhoz...vagyis te olyasmit állítasz amit másod-, harmad-, vagy kitudjahányadik kézből hallottál...és azokat te szó szerint elhiszed stb...
..erre most mit lehet mondani ?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.