Hiába bukott meg kétszer is a TEK nemzetbiztonsági ellenőrzésén Zaid NAffa tiszteletbeli konzul, Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes mégis támogatta két testvérének magyar állampolgárságát.

A Magyar Nemzet úgy értesült az LMP-s Demeter Márta iratbetekintése nyomán, hogy 2014-ben annak ellenére kapott magyar állampolgárságot Zaid Naffa tiszteletbeli jordán konzul két testvére, hogy Naffa kétszer is megbukott a TEK nemzetbiztonsági ellenőrzésén.

Semjén Zsolt is erősen támogatta, hogy Naffáék magyar állampolgárságot kapjanak

Zaid Naffa

Fotó: jordankonzulatus.hu

A lap szerint a tiszteletbeli konzul családjának magyar állampolgárságát Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes is messzemenően támogatta. 

Egy levélben a következőképp szerepelt a támogatás: "Amennyiben a törvényben előírt feltételeknek megfelelnek, úgy honosításukat nemzetpolitikai érdekből miniszterelnök-helyettes úr támogatja."

A lap szerint Naffáék magyar állampolgárság-szerzését a külügy is támogatta (valamint ők fordultak némi hátszél reményében Semjénhez), főképp azért, mert Zaid Naffa sokat tett a jordán-magyar kapcsolatok fejlesztéséért.

Zaid Naffa egyik testvére, Tarik később Jordániában lett tiszteletbeli magyar konzul (harmadik testvérük, Huda Naffa pedig Macedóniát képviseli Jordániában). Tarik és Zaid jártak el annak érdekében, hogy az FBI által is körözött Ghaith Pharaon tartózkodási engedélyt kaphasson Magyarországon – olvasható a cikkben.

Az LMP-s Demeter Márta, aki iratbetekintésen jutott hozzá az információkhoz, a Magyar Nemzetnek azt mondta, 

a biztonsági kockázatot jelentő Naffák és Orbánék egyetlen csettintésére a magyar állami intézményrendszer tágra nyitja az ország kapuit bármilyen sötét múltú szereplő előtt.

Szerinte „nemcsak aggasztó, de mérhetetlen arcátlanság” nemzetpolitikával indokolni azt, hogy Semjén Zsolt még az államigazgatási eljárásba is beavatkozott az állampolgárságáért.

"A képviselő szerint Orbán Viktor és kormánya a nemzetközi szervezett bűnözés partnerévé vált, ám áprilisban az emberek a szavazatukkal el tudják érni: ne menekülhessenek meg a jogos büntetés elől az Orbán-rezsim szereplői" – olvasható a cikkben.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

qxy
Mert olyan rendes mint a mi " Zsóóótink."
Becsületes,
Tiszta szívű,
Rendes,
őőőőőőőszinte.
csipetke
Mindegy ezeknek az is,ha a világ legkeresettebb bűnözője lenne is,ha fizet mint a katonatiszt...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.