Az ÁSZ főtitkára nyilatkozott a közszolgálati tévének hétfő reggel. 

Az Állami Számvevőszék (ÁSZ) a törvény által előírt feladatát végezve kétévente ellenőrzi a költségvetési támogatásban részesülő pártok gazdálkodását törvényességi szempontok szerint – mondta a szervezet főtitkára az M1 aktuális csatornán hétfőn.

Az ÁSZ törvényességi szempontok szerint ellenőrzi a pártokat

Fotó: YouTube

Holman Magdolna emlékeztetett, 2014-ben változott a törvény, és átláthatóbbá vált a pártok gazdálkodása, pontosan meghatározták ugyanis, milyen forrásokat használhatnak fel. Ez alapján jogi személyektől már nem fogadhatnak el vagyoni hozzájárulást, például nem kaphatnak ingyen bérbe ingatlanokat.

Ezért nem áll meg a pártok azon érvelése, hogy ők mindent ugyanúgy csinálnak mint korábban, mégis megbüntetik őket – mutatott rá az ÁSZ főtitkára.

(MTI)

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Hellcat
Pontosítok: "Az ÁSZ törvényességi szempontok szerint ellenőrzi az ELLENZÉKI pártokat" A fideszt nem is vizygálják.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Hellcat
Pontosítok: "Az ÁSZ törvényességi szempontok szerint ellenőrzi az ELLENZÉKI pártokat" A fideszt nem is vizygálják.
szaboria1
Ráadásul a tavalyi évet még nem is vizsgálhatta volna csak amikor annak már vége lett volna azaz csak az idén. De hát mit várunk. Varga már kezdi érezni a veszélyt mert nem viccből hozott egy határozatot, hogy csak a választások után kell fizetni. Amennyiben buknak akkor úgysem lesz belőle semmi, ha nyernek addigra még az alkotmánybíróság is dönthet.
nezelodo
@szaboria1: Lehet, hogy megint üres az államkassza, mint 2002-ben? Vagy a Putinka késlekedik a mentőcsomag utalásával? Akkor hogyan veszi meg a szeretett vezérünk a szabadszájú RTL csatornát?
szaboria1
@nezelodo: Lehet, de bizony van egy nagy veszély a fejük felett. Az Eximbankot államinak fogja besorolni az EU akkor dugába dőlt az államadóssága, mert a kihelyezett pénzek amit a haverok zöme kapott az államadósságnak fog számítani.
Eladott Ország
Aha, elmentek ti a bús3,14csába! Csak egy apróság! Mit keresnek politikusok egy állami szerv élén, illetve benne...Az állam nem a kormány! Az állam kormányzásának ideiglenes letéteményese csak a kormány. A pártkormánynak nincs joga pártkatonákat és alkuk alapján ellenzéki pártfunkcionáriusokat állami szervekbe ültetni. Ez önmagában erkölcstelen és gyenge jellemre vall, igaz jellemtelen fideszestől mit is várhatunk. Holman Magdolnának meg további jófideszes szervilis seggnyalást kívánok. Egyszer biztosan eljön az idő, amikor kiderül majd minden...
bakegya
A magukat legitim -szuverén kép-viseletes uralkodó osztály -és pereputtyuk vagyonnyilatkozatait mikor vizslatjátok törvényesen?.Aztán, A KOSSUTH-nak nevezett fityiSS hírcsatorna akkor azért ömlesztheti éjjel nappal a határon innen de a határainkon túl mindenképpen az orbán.-szart-mert az "törvényes"???-Aztán a nagy sietségben még a választási törvénytelenséges beszavazgatók nyugdíját is felülvizslathatnátok-nem csakkk a demokratikuss választási joggal rendelkezni kívánó ellenzékiek elkaszálásán való ügyködésen feszülni volna jó-ja hogy parancsba kaptátok,mint ahogy azt is hogy haladékot adjon a MISI és reformátor anya szentegyháza(na ez megint egy blődli intézkedés a szarszerüen kivégzetes munkátok szemétkupacára)Na megyek is a litániára,talán többet is megtudunk,mielőtt áldást hirdettek -a migráns inváziótól rettegésben tartott- magyarok nevében orbán g... vicctorra !!!
Madácsi Pali
@Hellcat: az ellenzéki pártokra vonatkozóan veled egyetértve, tovább pontosítanám.
Az ÁSZ az országgyűlés legfőbb pénzügyi ellenőrző szerve (nem hatóság). Tevékenységéről JELENTÉST készit az országgyűlésnek. Idézet a 2011. évi LXVI. törv.
30. § (1) Ha az Állami Számvevőszék az ellenőrzése során bűncselekmény gyanúját állapítja meg, megállapításait köteles az illetékes hatósággal haladéktalanul közölni. Egyéb jogellenes cselekmény esetén a felelősség tisztázását, érvényesítését kezdeményezheti. A megkeresett szervezet az eljárás megindításával kapcsolatos álláspontjáról - törvény eltérő rendelkezése hiányában - hatvan napon belül, az eljárás eredményéről pedig annak befejezését követően harminc napon belül tájékoztatni köteles az Állami Számvevőszéket.
Magyarul szankciót még bűncselekmény esetén sem hozhat. Enyhébb esetekben a felelősség tisztázását, megállapitását kezdeményezheti.
Domokos elnök úr mintha nem az ÁSZ törvény betüjének megfelelően járt volna el, azaz
TÖRVÉNYT SÉRTVE birságolt!
SystemError
Ezt is és a választó bizottság elnökét is egy féreg qrvának gondolom, akik egyszemélyben akkorát rúgnak a magyar jogállamba, mint a fidesz egèsze. Hiszen, ha ezek az intèzmènyek működnènek, akkor a fidesz már börtönben és leváltva lenne. Gondoljunk csak bele milyen jogállami intèzmènyek legitimáljàk hazàjukat eladva a fidesz maffia módszereit. Rohadt férgek, akik eladják egy balatoni nyaralóért országuk választói jogait.. sokkal károsabbnak tartom ezeket a retkeket egyenkènt, mint a fidesz egèszèt!
justhpeter
Az ÁSZ állami irányítását már Varga Misi lebuktatta azzal, hogy beavatkozott. Nem is értem, hogy ez a derék hölgy erről nem értesült ? Vagy ami mér rosszabb, nem is érti a helyzetét.
Hellcat
@Madácsi Pali: Köszönöm a pontosítást..tehát egyértelmű, hogy a fidesz törvénytelenül baszogatja az ellenzéket a választások előtt. Érdekes hogy a büntetések összege kb akkora mint amennyi kampánytámogatás járna a pártoknak.
colibri
A közszolgálati televíziónak... aha... ott kell ezt mondani... ott legalább elhiszik.
lampa laz
@justhpeter: "Vagy ami mér rosszabb, nem is érti a helyzetét."
Na pont ezért van ott, ahol van,mert az ilyen hülyéket lehet irányítani.
namihami
Milyen véletlen, hogy ezek a nyilatkozatok mindig azon a csatornán (MT1) és csak azon hangzanak el, ahol nemhogy visszakérdezni, de még spontán kérdést feltenni se lehet.
Vajon mekkora égés lenne egy ilyen tállai-szintű szófosónak vagy személyesen a Tállainak (Pöszegyuszi, Hunlik, stb.), ha egy előre nem egyeztetett kérdéssel kerülne szembe.
Persze, a pénteki igehirdetőnktől ezt a példát látják és tudják, hogy nem kell félni a kínos kérdésektől. Úgyse meri feltenni egyik ""riporter"" se.
nezelodo
@szaboria1: A nem stróman Lölönek közel kilencven milliárd jelzáloghitele van ennél az állami banknál, ami csak kisebb hányada a beruházások teljes összegének. A többi állami és EU-s támogatásként vándorolt magánzsebbe. Nyilván még az elkészülés után kap vagy öt év adómentességet, amivel alá lehet támasztani a következő száz lábat is. Szóval egy az egyben mi adófizetők álljuk a nem létező gazdájának gazdagodását, kivéve, ha működik a Lölö zsenialitása mert akkor egy kis hányadot visszafizet... Nekem meg akkor lesz ötösöm a lottón, mert a tolvaj ritkán viszi vissza a szajrét.
bakegya
@namihami: ...mert alany nincs,csakkk állítmány minden hazugság elsütése így akadálytalanul sikeres!-minden tudósító mondja azt ami a propaganda lényege a vezérnek!-áll a riporter a mikrofonálvánnyal szemben---ez is a fityiSS ZSENI ELVÁRÁSA-nálam ezek a húzásai a mentális kivégzéseinek a része-MAGYARUL A NEMZET KISZORÍTÁSA A SAJÁT HAZÁJÁBÓL.
endeavor
Senki ne fizessen !!!
Aztán ha mennek lefoglalni, oda vonuljon fel a nép - Q sokan.
Ott aztán elkezdődhet a polgárháború...

A törvénytelenül megalkotott törvények törvénytelenek !!!

Kollégista haverok, fékek és ellensúlyok nélkül, maffia módszerekkel lenyúlnak egy egész országot!?
Ne bassza már meg az a jó kurva élet!!!
Ez nem Dél-Amerika, vagy Afrika, vagy Indokína, hanem egy EU tag, Európai ország, baszd meg.
Álljon már meg a menet!
Eladott Ország
Holman Magdolna és érdemes/megéri ennyiért hülyének lenni?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.