Mihai Tudose román miniszterelnök elfogadhatatlan nyilatkozata miatt Németh Zsolt, az Országgyűlés külügyi bizottságának fideszes elnöke kedd délután három órára összehívta a testület rendkívüli ülését.

A román kormányfő szerda este a magyar autonómiatörekvésekkel kapcsolatban egyebek mellett azt nyilatkozta a Realitatea hírtelevíziónak: "Ugyanaz lesz a válaszom, mint amikor, nem tudom milyen nap alkalmából, zászlót próbáltak kitűzni. Ekkor világossá tettem, hogy ha az a zászló lobogni fog a szélben, ott fognak lengeni mellette a helyi felelősök is".

Rendkívüli ülést tart a külügyi bizottság kedden Tudose akasztós nyilatkozata miatt

Fotó: MTI

A parlament honlapján elérhető adatok alapján a külügyi és a nemzeti összetartozás bizottsága együttesen ülésezik majd kedden.

Vasárnap az MSZP is kezdeményezte a két testület összehívását az ügyben.

(MTI)

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Hellcat
El lehet terelni a figyelmet arról, hogy máltán beismerték a menekültek befogadását.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Clavigo
@papa.49: Ítélet ?? Szerintem mozgósitják a Csizmadia -bandériumot,,,( pataki majd dalol ),,oszt lerohanják romániát...Ha nem megy ,,azért tusványost mindenképpen meghódítjuk...oszt jó napot.
Hellcat
El lehet terelni a figyelmet arról, hogy máltán beismerték a menekültek befogadását.
szaboria1
Minek kell ezzel foglalkozni már híre ment, hogy a románok kezdeményezik a leváltását.
Inkább a hazai dolgokkal kéne foglalkozni pl. az jogtalan ukrán nyugdíjjakkal.
Jozefina
Nem kéne ezen annyit rugozni. Saját politikusaink is tettek hasonló kijelentéseket!!! De jobb a belföldi problémákat külfldre öszpontosítani!!!???
Eladott Ország
@Equus: tegnap, 14:57 ; Nincs királyunk, hanem kormányzónk van. - Ki a kormányzó? - Vitéz Horthy Miklós tengernagy. - És van Önöknek tengerük? - Az nincs. - Értem. Van az USA-val szemben területi követelésük? - Nincs. - Van valamilyen országgal szemben területi követelésük? - Igen. Ausztriával, Csehszlovákiával, Romániával... - Értem. Horthy Miklós ellentengernagy, kormányzó. – Ellentengernagy? És melyik tenger mellett fekszik ez az ország? ...
Eladott Ország
Azóta már lemondott a tetű romám miniszterelnök, de jelentős változás nem lesz 1918. december 1. - gyulafehérvári nagygyűlés óta - Semmit sem teljesítettek belőle a demokratikus jogokra vonatkozó ígéretekből a nyustyuk. Közel 100 év után kijelenthető román kutyából nem lesz demokratikus szalonna.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.