A kormányszóvivő szerint csak azok szólhatnak bele a politikába, akiket megválasztanak. Két ellentétes demokráciafelfogás miatt pattant ki a vita a magyar kormány és a Nyílt Társadalom Alapítványok (OSF) között, mondta Kovács Zoltán kormányszóvivő a Financial Times-nak. A lap arról írt, hogy Üzbegisztántól Macedóniáig milyen támadások érték a Soros Györgyhöz köthető szervezetet. Kovács Zoltán azzal magyarázta, hogy a magyar kormány is beleszállt az OSF által támogatott szervezetekbe, mert „Mr Soros azt hiszi, hogy a civil társadalom feladata, hogy ellenőrizze a végrehajtó hatalmat”, pedig Kovács szerint csak a „választott képviselők politizálhatnak legitim módon”. A nyomatékosság kedvéért Kovács elmondta azt is, hogy Sorost, a civil szervezeteket és a jogvédő csoportokat soha senki sem választotta meg. Ezért rossznak tartja, hogy mégis meg akarják határozni, milyen legyen a politika. A cikkben megszólal Soros György is, aki úgy gondolja, hogy az ellen zajló támadások...

Forrás: 444.hu
Feltöltő: lusta
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

desiro
@szaboria1: nem most, már megbuggyant, de Soros pénzén jó volt tanulni.
Ha baja van kovacs elvtársnak a civilekkel, szavazzák meg a képviselők visszahívhatóságát.
és majd a nép ellenőrzi ő(fél)kegyelmüket.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nessy
Már belebégetni sem szabad? Szegény birkák!
Nessy
@RonaGyuri: Tudod, sokan vannak a meghívottak, de kevesen a választottak!
desiro
@szaboria1: nem most, már megbuggyant, de Soros pénzén jó volt tanulni.
Ha baja van kovacs elvtársnak a civilekkel, szavazzák meg a képviselők visszahívhatóságát.
és majd a nép ellenőrzi ő(fél)kegyelmüket.
nevemnick
Kovács ,,úr"! A demokráciában egyes civil szervezetek feladata közé tartozik a regnáló hatalom ellenőrzése. (Alkotmányos jog) Írom: A DEMOKRÁCIÁBAN, ez alól kivétel képez a DIKTATÚRA amelybe ezt az országot lezüllesztették.
Capise?
Aki Én
Ha jól értem, akkor a papok és a határon túli magyarok is megválasztott képviselőink. Na meg a cöf...
Nem inkább azt akarta mondani, hogy csak azok politizálhatnak, akik az érdekükben teszik?
Hellcat
Most tényleg mi kell még a fidesz fanoknak, hogy elgondolkodjanak picit? Az elmúlt pár napban gyakorlatilag kiderült, hogy befogadták a menekülteket...akik ellen kampányoltak már mióta...ennyire nem néztek még hülyének ilyen sok választópolgárt szerintem...most meg ez...hogy a civileknek nincs hatalma ellenőrizni a kormányt...MI KELL MÉÁG NEKTEK BAZDMEG? HOGY KINYÍLJON A SZEMETEK???

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.