Független jelöltként indul Hernádi Gyula orvos, korábbi szocialista önkormányzati képviselő a február 25-ei hódmezővásárhelyi időközi polgármester-választáson.

Egy megyei jogú városban tarthatatlan, hogy a baloldalnak ne legyen jelöltje – mondta Hernádi Gyula hétfőn az MTI-nek. A felmérések szerint a hódmezővásárhelyiek harmada baloldali elkötelezettségű, és bár sokáig várt a döntéssel, úgy gondolja, nem lehet cserbenhagyni ezeket a szavazókat – tette hozzá.

Váratlan fordulat: egy volt szocialista is indul a hódmezővásárhelyi polgármester-választáson

Fotó: vasarhely.com

Hernádi Gyula fontos feladatnak tartja a Hódmezővásárhelyen megkezdett fejlesztések – az ipari park bővítése, az elkerülő utak és a tram train építése – megvalósítását, emellett a szociális gondoskodás kiterjesztésén, az életkörülményeknek, a város megtartóképességének javításán akar dolgozni.

Hernádi Gyula 2002-től 2010-ig képviselőként dolgozott a hódmezővásárhelyi közgyűlésben. A 2002-es önkormányzati választásokon az MSZP, az SZDSZ, a Centrum, a Munkáspárt és egy civil szervezet, majd 2006-ban az MSZP és egy civil szervezet jelöltjeként indult a polgármesteri posztért.

Hódmezővásárhelyen Almási István (Fidesz-KDNP) polgármester halála miatt kellett időközi választást kiírni. Február 25-én a Fidesz és a KDNP jelöltjeként Hegedűs Zoltán alpolgármester, független jelöltként pedig Márki-Zay Péter közgazdász indul.

35 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Sziszifusz
Itt valami nagyon bűzlik !
Egy-két napja még arról volt szó, hogy az ellenzéki pártok közül senki nem indít polgármester jelöltet.
Ez az indulás Hernádi magánakciója, amit valakik titkon támogatnak ?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
human
@kukac50: Nem hiszem, hogy a teljes mszp vezetés Orbán zsebében lenne, de valahogy nekem is az volt az első gondolatom, hogy Karácsonyt ki fogják csinálni. Botka is hogy járt velük ugye.
JAJMÁR
Nos, vagy nagyon dilettánsok, vagy direkt csinálják. De nekünk egyik se jó!
Menjenek a francba már!
magyarbakancs
@JAJMÁR: Az induló MSZP-ből eltávolított egyén számtalan pályázat győztese.
human
@magyarbakancs: És a fideszes önkormányzattól is kapott támogatást. Vagy annyira jó szakember, vállalkozó, hogy párttól függetlenül támogatható volt a tevékenysége vagy hát ugye mutyi, háttéralku. Én az előbbit sem zárom ki természetesen. CSak hát a fideszre nem jellemző, hogy támogatna bármilyen nemes, jó, hasznos kezdeményezést, ha az mszp-hez köthető.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.