Független jelöltként indul Hernádi Gyula orvos, korábbi szocialista önkormányzati képviselő a február 25-ei hódmezővásárhelyi időközi polgármester-választáson.

Egy megyei jogú városban tarthatatlan, hogy a baloldalnak ne legyen jelöltje – mondta Hernádi Gyula hétfőn az MTI-nek. A felmérések szerint a hódmezővásárhelyiek harmada baloldali elkötelezettségű, és bár sokáig várt a döntéssel, úgy gondolja, nem lehet cserbenhagyni ezeket a szavazókat – tette hozzá.

Váratlan fordulat: egy volt szocialista is indul a hódmezővásárhelyi polgármester-választáson

Fotó: vasarhely.com

Hernádi Gyula fontos feladatnak tartja a Hódmezővásárhelyen megkezdett fejlesztések – az ipari park bővítése, az elkerülő utak és a tram train építése – megvalósítását, emellett a szociális gondoskodás kiterjesztésén, az életkörülményeknek, a város megtartóképességének javításán akar dolgozni.

Hernádi Gyula 2002-től 2010-ig képviselőként dolgozott a hódmezővásárhelyi közgyűlésben. A 2002-es önkormányzati választásokon az MSZP, az SZDSZ, a Centrum, a Munkáspárt és egy civil szervezet, majd 2006-ban az MSZP és egy civil szervezet jelöltjeként indult a polgármesteri posztért.

Hódmezővásárhelyen Almási István (Fidesz-KDNP) polgármester halála miatt kellett időközi választást kiírni. Február 25-én a Fidesz és a KDNP jelöltjeként Hegedűs Zoltán alpolgármester, független jelöltként pedig Márki-Zay Péter közgazdász indul.

35 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Sziszifusz
Itt valami nagyon bűzlik !
Egy-két napja még arról volt szó, hogy az ellenzéki pártok közül senki nem indít polgármester jelöltet.
Ez az indulás Hernádi magánakciója, amit valakik titkon támogatnak ?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Nessy
Tisztelt doktor úr! Ez inkorrekt lépés!
Jozefina
Sok sikert neki és a hódmezővásárhelyieknek is!!!
bencemacska
Az MSZP nem csatlakozott Márki-Zay Péter független jelölt támogatásához?
Sziszifusz
Itt valami nagyon bűzlik !
Egy-két napja még arról volt szó, hogy az ellenzéki pártok közül senki nem indít polgármester jelöltet.
Ez az indulás Hernádi magánakciója, amit valakik titkon támogatnak ?
KisGenyo2
Szerintem kellene 6-8 nem fideszes, meg egy fideszes jelölt. Biztos ami biztos alapon... XD
relatív
Csak egy (!) MSZPs indul ?

Mindjárt 10 - et kellene indítani...remélem megjön az esze a helyi MSZP vezetésnek, ha már egy orvosnak nincs !!!
bencemacska
Le vagyok maradva? Én még itt tartok:

"A Vásárhely 24 portál már írt arról múlt héten, hogy MSZP-Jobbik közös jelölt lehet a városban, ez azonban nem teljes pontos. A Jobbik pártigazgatója rögtön cáfolta is, hogy közös jelöltet indítana az MSZP-vel. Úgy tudjuk, hogy összefogás papíron valóban nem is lesz, de sem a Jobbik, sem az MSZP, sem az LMP nem indít saját jelöltet, hanem Márki-Zay támogatására kérik majd a szavazókat. (Sőt, kapaszkodjon meg mindenki, az LMP-vel szövetségben lévő Gémesi György-féle Új Kezdet sem indít jelöltet Márki-Zay ellen, vagyis az ott lévő összes szavazóját is Márki-Zay mögé sorakoztatja fel.)"
index.hu/.../mszp-jobbik-lmp_egysegfront_bontakozik_ki_hodmezovasarhelye..
Nessy
Amennyiben ez a doktor úr magán akciója, akkor bennem felmerül egy kérdés. Qvi bono? Kinek előnyös az ő indulása?
Aki eltalálja, nyer egy hangszórót!
bencemacska
@Nessy: ma, 15:53
Ezt már nehéz elhinni is.
Hogyan juthatott idáig az MSZP?
Közel van Szeged.
Nessy
@bencemacska: "Volt" szocialista képviselő! Ezzel a fidesz szekerét tolja! És még van képe a baloldalra hivatkozni! Ez lesz áprilisban is! Mindig akad, aki beleköp a tányérba! Pénzért? Butaságból? Kivagyiságból?
Lehet, hogy megéri neki biztosítani Almási nyerési esélyét?
Nem tudom! Nem értem az öregurat.
human
Nem mondom, hogy idióta, mert biztos fillérre ki tudta számolni mit fog ebből nyerni.
Nessy
Ne tudja kihasználni amit ezért ígértek neki!
bencemacska
@human: ma,16:48
Végre, gyors volt az MSZP, már ki is zárták!
bencemacska
@Nessy: Nono, lézerjani elég találékony!
cikicakk55
@Nessy: Én Hódmezővásárhelyen lakom.Jól ismerem a Doktor Urat. Egy részt nála született az idősebb fiam,más részt úgy mond " munkatársam " volt,hisz én is a kórházban dolgoztam. Már Rapcsák idejében is indult és emlékszem,hogy dühöngtem is,mert úgy nem lehet szülést levezetni,vagy császármetszést,vagy bár milyen más nőgyógyászati műtétet levezetni,hogy közben a párt dolgai járnak az eszében.Nem tudom,hogy a magánrendelője meg van-e még,de úgy tudom már nem aktív orvos. Ez a lépés egyértelműen a FideSS malmára hajtja a vizet,sőt az Ő felkérésükre indult,hisz nagyon régen indult már Polgármesteri megmérettetésen. Tudja Ő,hogy nem fog nyerni,csak a Vásárhelyi emberek nagyon a pártján állnak Márki-Zay Péternek. Ez a város eddig nagyon Lázár -párti volt.Nem Fideszes,hanem Lázár pártján voltak az emberek.Ha teszem fel Lázár LMP-s lenne,akkor annak a pártján álltak volna az emberek,de csak azért,mert mint Polgármester,nagyszerű vezető volt,aki mindent megtett a város Lakosaiért. Nem csak a város szépítésére gondolok, hanem az emberek egyéni problémáján is segített amikor tudott. Mióta el ment Vásárhelyről,mi tudjuk,hogy azóta is Ő intézi a város dolgait.Almási csak olyan volt mint a gázszerelő Lölő,csak aláírt,de Lázár döntött.Most a Hegedűs is olyan lenne szerintem,bár pont a mi városrészünk képviselője és mióta az apja lemondott,Ő vette át a Tarján városrészt.Ő is sokat segített a városrész dolgaiban és a városrész magánéletén is sokat segített.Most vagyunk bajban,mert a FideSS nagyon nem kéne,viszont Lázárt és Hegedűst jó embernek ismertük meg.Ezt az Új jelöltet nem ismerem,nem is hallottam róla eddig.Ha benne lett volna a város politikai életében,akkor már hallottunk volna róla.Az viszont amit ígér és amiről beszél,nagyon szimpatikus dolog. Az is mellette szól,hogy az egyik Katolikus pap kihúzta a gyufát a hívőknél,mert mise helyett a Polgármesteri szavazáson a FideSS képviselőjének megválasztására biztatta a népeket.Nem vagyok vallásos,de egy papnak nem ez lenne a dolga.
Nessy
Igen, nehéz az ilyen helyzet! De ez a lépése a doktor úrnak akkor is inkorrekt. Hiszen tudja jól, hogy belőle akkor lesz polgármester, amikor közvetlen járat lesz a Holdra!
justhpeter
Az mszp vezetése nem beszélgetett el vele ?
advocat
Ügyes! Azért a város egyharmada nem kétharmad. Szerintem.
human
@bencemacska: Az mszp helyi szervezete KEZDEMÉNYEZTE a kizárást. Remélem ezzel a felső vezetés is egyetért és jóváhagyja. Illetve még mindig visszaléphet és kérdés, hogy akkor is kizárják-e.
bencemacska
@human: ma, 19.05
Igazad van, amikor megjelent már, észrevettem, de nem értem rá rögtön javítani, később meg már feleslegesnek éreztem.
Biztos nagyon megörültem neki, azért láttam múlt időnek!
bencemacska
@justhpeter: ma, 17:30
Majd a fegyelmi során.
Biztos hallotta a helyi MSZP alapszerv nyilatkozatát akkor is, ha nem vett részt az ülésen!
human
@cikicakk55: Lázárról én pont azt hallottam, hogy a hivatalban inkább tartottak tőle, mint közvetlensége, segítőkészsége miatt tisztelték volna. Az hogy szorgalmas egész biztos. Orbánt is szorgalmasnak tartom. Csak ne feltétlen jó célkora pazarolják az energiájukat.
Béla333
Az április utáni időszak Fidesz-MSZP nagykoalíció előkészítését láthatjuk...
bencemacska
@human: ma, 21:06
A hivatal munkatársai nem szerették, én a sok túlóra miatt hallottam nézeteltéréseket. És sokat nem volt otthon.
A városnak viszont sok mindent intézett!
A szavazók szerették!
Állítólag a meghalt polgi is csak végrehajtó volt lézer gyámsága alatt.
Desischado
Nem tudom az ottani viszonyokat, de ez gyanúsan inkorrekt. Nem a fidesz kottájából játszik?
Nessy
@Desischado: Lehet, hogy van az a pénz? Vagy ígéret?
Esélye nincs a nyerésre, de megosztja a fidesz jelölt ellentáborát, és ez a cél! Megmondták, hogy a "politikai korrektség ideje lejárt!"
Jelzem, sose volt náluk!
kukac50
Az MSZP a Fidesz kottájából játszik,sajnálom Karácsony Gergelyt,hogy hisz Nekik.
human
@kukac50: Nem hiszem, hogy a teljes mszp vezetés Orbán zsebében lenne, de valahogy nekem is az volt az első gondolatom, hogy Karácsonyt ki fogják csinálni. Botka is hogy járt velük ugye.
JAJMÁR
Nos, vagy nagyon dilettánsok, vagy direkt csinálják. De nekünk egyik se jó!
Menjenek a francba már!
magyarbakancs
@JAJMÁR: Az induló MSZP-ből eltávolított egyén számtalan pályázat győztese.
human
@magyarbakancs: És a fideszes önkormányzattól is kapott támogatást. Vagy annyira jó szakember, vállalkozó, hogy párttól függetlenül támogatható volt a tevékenysége vagy hát ugye mutyi, háttéralku. Én az előbbit sem zárom ki természetesen. CSak hát a fideszre nem jellemző, hogy támogatna bármilyen nemes, jó, hasznos kezdeményezést, ha az mszp-hez köthető.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.