Mivel fennállt a szökés és elrejtőzés veszélye, ezért a bíróság házi őrizetbe helyezte a pénteki XVII. kerületi, Újlak utcai gyilkosság fiatalkorú gyanúsítottját. Az ügyész fellebbezett.

Házi őrizetbe helyezte a bíróság a rákoskeresztúri gyilkosság fiatalkorú gyanúsítottját hétfőn – közölte a Fővárosi Törvényszék az MTI-vel.

Házi őrizetbe tették a rákoskeresztúri gyilkosság fiatalkorú gyanúsítottját

Fotó: MTI/Mihádák Zoltán

A megalapozott gyanú szerint a fiú péntek este a XVII. kerületben, egy Újlak utcai lakóházban szóváltásba került a sértettel – egy 19 éves nővel –, akit a veszekedés hevében többször nyakon szúrt. A sértett meghalt. A feltételezett elkövetőt – aki a sajtóhírek szerint 17 éves – még péntek éjjel elfogták a rendőrök.

A bíróság elsőfokú végzése szerint az emberölés gyanúját a többi között a gyanúsított beismerő vallomása és tanúvallomások támasztották alá.

A bíróság megállapította, hogy fennáll a szökés és elrejtőzés veszélye, kényszerintézkedésre szükség van. Ugyanakkor azt is figyelembe vette, hogy a fiatalkorú gyanúsított rendezett családi körülmények között él, büntetlen előéletű, tanul, állandó munkahelye van. A bíróság ezért elutasította az ügyész előzetes letartóztatásra irányuló indítványát és nyomkövető eszköz alkalmazásával február 15-éig elrendelte a gyanúsított házi őrizetét – áll a közleményben.

A végzés nem jogerős, az ügyész fellebbezett.

(MTI)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.