Lázár János miniszter a Hódmezővásárhelyhez tartozó batidai tanyaközpontban beszélt arról, hogy egy városvezetésnek a legfőbb feladata az, hogy helyben biztosítsa a fiataloknak a boldogulást.

Ma egy város vezetésének legfontosabb feladata, hogy biztosítsa a helyben boldogulás lehetőségét a fiataloknak – jelentette ki a Miniszterelnökséget vezető miniszter hétfőn este Hódmezővásárhely-Batidán.

Tanyaközpontban beszélt Lázár a fiatalok helyben boldogulásának biztosításáról

Lázár János és Hegedűs Zoltán alpolgármester

Fotó: MTI/Kelemen Zoltán Gergely

Lázár János a Hódmezővásárhelyhez tartozó tanyaközpont olvasókörében rendezett lakossági fórumon elmondta, az ellentéteket félretéve azon kell dolgozni, hogy a városlakók életkörülményei javuljanak.

Hódmezővásárhelyen a rendszerváltás óta nem volt ennyi munkahely mint ma, 2010-ben 3 ezer álláskereső volt a városban, tavaly decemberben hatszáz – hangsúlyozta a térség országgyűlési képviselői posztját is betöltő politikus mintegy ötvenfős hallgatósága előtt.

Lázár János kifejtette, Hódmezővásárhelyen 3 ezer ipari technológiával épített lakás van. A kormány támogatásával az önkormányzat minőségi otthoncsere programot indított, annak érdekében, hogy az emberek ki tudjanak költözni ezekből a panelépületekből. Próbaképpen az önkormányzat a Csengettyű köz egy tízemeletesében élőknek kínálta fel, hogy megvásárolja lakásukat. Ennek árából és az önkormányzat támogatásából a városban álló régi házat, vagy külterületi kertes házat vásárolhat – tette hozzá.

A miniszter elmondta, támogatja azt az elképzelést, hogy a jelenlegi 2 millió forintnál magasabb támogatást kapjanak a használt lakást vásárlók. Mint mondta, ha ez az összeg 5 millió forintra nőne, már lehetne akár a város külterületén álló házat vásárolni, melyet később felújíthatnak.

A február 25-i hódmezővásárhelyi időközi polgármester-választás közel van az országgyűlési választásokhoz, ezért nagyobb figyelem irányul rá – mondta a politikus. Azt kérte a jelenlévőktől, hogy Hegedűs Zoltán jelenlegi alpolgármestert támogassák, aki nyugodt, higgadt, megfontolt, mindenki véleményét tiszteletben tartó ember. Hódmezővásárhelynek "nem balhé, hanem fejlődés kell".

Hegedűs Zoltán elmondta, a külterületi városrészek kezdenek felértékelődni, ezt a folyamatot az önkormányzatnak támogatnia kell. A településrészek fejlesztése érdekében a város kétéves programot indított, legfontosabb lépésként az utak felújítása már el is kezdődött. Hozzátette: Hódmezővásárhely és Makó között – Batidát is érintve – kerékpárút épül, amely első szakasza az év végére elkészülhet.

(MTI)

(Címlapi kép: MTI/Kelemen Zoltán Gergely)

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
De kibaszottul kéne ennek a patkánynak az a terület ahol ezek a házak állnak !!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
nezelodo
Elsőre azt hittem a belvárosi tanyaközpontot reklámozza a fővárosban a lézeres.
peterkelemen
Fiatalok millió fogják elhagyni az országot. Ezidáig másfélmillió magyar menekült el Orbán szemétdombjáról.
peterkelemen
Lázárka! Nyugerekkel meg közmunkásokkal nem lehet országot építeni gazdaságot meg pláne nem lehet fentartani. Hamarosan jön a totális összeomlás.
papa.49
De kibaszottul kéne ennek a patkánynak az a terület ahol ezek a házak állnak !!!
Sámannus
Akkor ott vagy piramis. vagy stadion fog épülni.
Tudjuk mivel árthatnak legtöbbet.
F_Viktor
"...hangsúlyozta a térség országgyűlési képviselői posztját is betöltő politikus mintegy ötvenfős hallgatósága előtt."

Ezért a hazaáruló nyomoroncért hazájában sem nagyon rajonghatnak ha csak 50-en voltak rá kíváncsiak.
kisrigó
Igen, ez az a Batida, ahol a "nem lázár" című szerény kastély épül. A környékbeli földek már a család birtokában vannak, sőt, lézer janó ott "folytat" (saját bevallása szerint!) 30-40 hektáron erdőgazdálkodást. Lehet, hogy papa49-nek igaza van! Persze, mivel egy tanyaközpontban mindenki ismer mindenkit, jobb elmenni egy ilyen rendezvényre, aztán majd szavazunk- gondolattal.
justhpeter
Aki Lázárnak egyetlen szavát is elhiszi..., hát bizony az nagy bajban van, de meg is érdemli.
papa.49
A ,,cselédséget,, kivezényelték ???

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.