Trócsányi László igazságügyi miniszter szerint Nyugat-Európában máshol is szavazhatnak kettős állampolgárok, az alaptörvény pedig egységes magyar nemzetről beszél.

Nem lehet különbséget tenni az állampolgárok között, sok nyugat-európai országban is szavazhatnak a külföldön élő kettős állampolgárok – mondta Trócsányi László igazságügyi miniszter az M1 aktuális csatorna hétfő esti műsorában.

Trócsányi szerint máshol is szavazhatnak kettős állampolgárok

Fotó: wikipedia.fr CC BY 2.0/Rama

Az olasz választásokon például mintegy 3,5 millió külhoni állampolgár vehet részt. A magyarok nagy része ráadásul nem is önszántából, hanem békediktátumok folytán került a határokon kívülre. Magyarország gondoskodó anyaországi modellt választott és szoros kapcsolatokat ápol határon túli nemzettársaival – emelte ki Trócsányi László.

Az alaptörvény egységes magyar nemzetről beszél, ami lehet kulturális, illetve politikai, jogi, ez utóbbinak pedig a választójogban is meg kell testesülnie. Ezt a köteléket az európai fórumok sem kifogásolták – fejtette ki a miniszter.

(MTI)

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

relatív
Nem illik egy miniszteri rangba helyezettet hülyének nevezni, de ha az ...?!
tudode
Jobban tette volna, ha CSENDBEN MARAD!
.
Amiatt, mert a szomszédom TOLVAJ, nem hivatkozhatnék az igazságszolgáltatás előtt, hogy a SZOMSZÉDOM "IS" lopkovics!
.
Tudja-e, hogy az az ÚR, akit szolgál annak a HADICSELLEL KIERŐSZAKOLT "párt" alaptörvénye illeigitim/család szüleménye, azaz kutka, és N E M magyar nemzet szolgálatát FEJEZI KI AMIATT, mert a NER-rel CSALÁSSAL ALKOTTATTA meg a kinevezője.
.
Ha NEM TUDJA iratkozzon be a JOGI EGYETEMRE annál is inkább, mert úgy teszi a dolgát a bársonyszékben, mintha NEM LÁTNA, NEM HALLANA, ha milliárdokkal rövidül meg a köz vagyona, amúgy felcsúti módra!!!
relatív
Nem illik egy miniszteri rangba helyezettet hülyének nevezni, de ha az ...?!
justhpeter
Trócsányi nem hülye. Két dolgot biztosan tud. Azt, hogy mit beszél és azt, hogy hol van Orbán segge.
Perwool
A londoni bécsi vagy müncheni...(stb) magyarok finoman szólva nem a legstabilabb Fidesz szavazók.
Nem véletlen, hogy a kormány mindent megtesz, hogy nehezítse a szavazásukat választásokkor. A jobbik anno felkarolta az ügyet és felszólalt, hogy lehessen levélben szavazni a külföldön dolgozó magyaroknak. Vajon mi gátolta meg a kormánypártot abban, hogy a képviselői részt vegyenek a vitanapon, aztán ahogy kell, a vajda parancsára szavazzanak? Annak legalább egy kis látszat szinten köze lett volna a demokráciához..
Azok akiknek tele lett a .t... a jobban teljesítéssel és kiment valahova nyugatra, hogy meg tudjon élni. 2 választása van. Mehet a nagykövetségre szavazni, vagy mehet a picsába.
Tök igazságos, nem igaz?
"a Fidesz jelezte, hogy tartalmi és eljárási okok miatt nem támogatja a törvénymódosítást."
Ühümm... Tisztán csak apró-cseprő formai okok miatt kénytelenek ellene szavazni... Ugye biztosan nem arról van szó, hogy a határon túli kettős állampolgárok elsöprő többsége a médiából tájékozódva a csodálatos eredményekről lelkes Orbán szavazó lett, a kényszerből külföldre távozottak meg valószínűleg utálják a vajdát, mint az idegen szart?
Áááá, biztos nem ez az oka. Ezek nem olyanok. Meg ugye ez már majdhogynem választási csalás lenne, olyat meg nyilván nem tenne ez a talpig becsületes társulat.
(Talpig becsületes. Felette egy centivel sem.)
dr. prédikátor
Trutymócsi !!! Neked K U S S !!!Inkább a szopkin seggét nyald, addig is hallgatsz!!!
RonaGyuri
Az ilyen ordas hazugságok igencsak jellemzőek!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.