A váci megyéspüspök elítélte a vásárhelyi paptársát, mert az nyíltan kiállt egy politikai párt mellett. A szeged-csanádi egyházmegye szerint Németh László esperes cáfolhatatlan tényeket közölt.

Mint ismert, vasárnap a hódmezővásárhelyi esperes-plébános Németh László a szentmise után jó tíz percen keresztül beszélt arról, hogy miért is kellene a híveknek a februári időközi polgármester-választáson a Fidesz jelöltjét támogatni az ellenzéki jelölt Márki-Zay Péterrel szemben. 

Váci megyéspüspök: egy papnak a napi pártpolitika fölött kell maradnia

Fotó: hodmezovasarhely.hu

Az RTL Klub az ügyben megkereste mind a szeged-csanádi egyházmegyét, mind pedig Beer Miklós váci megyéspüspököt. 

Beer a csatorna kérdésére a következőket mondta:

Amikor egy pap elkötelezi magát egy politikai párt mellett, akkor ezzel egy kicsit azt is jelzi, hogy ő csak annak a pártnak a szimpatizánsait tekinti híveinek. És ez nagyon nagy hiba.

A szeged-csanádi egyházmegye a következő választ adta írásban a csatornának:

Németh László nagyon fontos, az egész közösséget érintő, cáfolhatatlan tényeket közölt.

Az egyházmegyét vezető Kiss-Rigó László megyéspüspök évek óta jóban van Orbán Viktorral, mindketten szenvedélyesen szeretik a focit.

(hvg.hu, RTL Klub)

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
Nem kérdés, hogy Beer Miklós álláspontja az elfogadható.
justhpeter
Nem kérdés, hogy Beer Miklós álláspontja az elfogadható.
kereső
Mit keresnek "kufárok", Isten házában?
Jozefina
Erdő bíboros e témában is kussol!!! Nagy hibát követ el!!!
Kiss-Rigó és vele együtt Németh L. pedig elszállnak, mint rigó fütty.
A tisztességes vallásos ember elítéli az ilyen és ehhez hasonlóó eseteket!!!
Pöpec
Németh László esperes a fidesz mellett tette le voksát, mert helyesli annak politikáját.
.
"Az új magyar egyházjogi törvénnyel kapcsolatban korábban megállapított jogsértések miatt hárommillió eurós (mintegy 935 millió forintos) kártérítést és 2250 euró perköltséget ítélt meg a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösségnek kedden az Emberi Jogok Európai Bírósága (EJEB), írja az MTI.

Az új egyházügyi törvény miatt annak idején kilenc Magyarországon bejegyzett kisegyház is keresetet indított. A strasbourgi törvényszék 2014-ben megállapította: a szabályozás sérti az Emberi Jogok Európai Egyezményének 9. cikkelyét (amely a gondolat-, a lelkiismereti és a vallásszabadság kérdéskörét szabályozza), valamint a gyülekezés és egyesülés szabadságával foglalkozó 11. cikkelyben foglaltakat"
Tehát Németh úr helyesli a diktatúrát, hiszen G.orbán ad nekik a fideszzsákmányból. Németh úr is utálja Strasbourgot, és úgy általában az egyetemes emberi jogokat. Na, szép kis egyház mondhatom...Tízparancsolat kuka!
solidedge
Ha egyházi személy a kormány mellett kampányol az megengedhető, ha nem akkor beleüti az orrát a politikába. Ezt épeszű ember nem tudja értelmezni. Viszont közel három millióan tudják.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.