Aligha létezik aljasabb tett annál, mint amikor a világi hatalom az egyházi közösségeket is sarokba akarja szorítani. A kormányzat zsarolja az egyházakat. Ez a legjóindulatúbb megközelítése annak, ami vasárnap Hódmezővásárhelyen történt. A templomban, a mise végeztével. Amikor is Németh László atya többek között arról beszélt, hogy a második világháború óta a magyar népnek és a magyar egyházaknak nem volt olyan lehetősége, hogy „ilyen támogatást élvezzen, mint a jelenlegi kormány által amit kap”. Meg hogy „Hódmezővásárhelyen már itt van a pénz a számlán, most kezdjük építeni a kertvárosban a harmadik katolikus templomot”.

Forrás: mno.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Újra zeng a trédre csuhások,

csak most másik irányban kötelezőként

Nevezhetnénk sajtó-történeti eseménynek is, hogy a Simicska birodalom zászlóshajója mai vezércikkében „az ötös számú párttagkönyv tulajdonosa ”-ként említik a rendszer lovagját, az egykori kebel-barátot.
A „Ne vétkeinket nézd!” című írás, ahogy annyi más a portálon persze meglehetősen faramuci, hisz a szerzőknek meg kell küzdeniük egykori démonaik árnyékával is.
RonaGyuri
Még nem tudjuk, de sejtjük

legalább is, akik éltek már a létezőben is

A párt központi napilapja főszerkije jegyzi a portál vezető írkodmányát „TEMPLOM ÉS POLITIKA”. Igazából még nem lovag-ias, mit a kedvenc fírkásza, mert Zsótival ellentétben elnézést kér („Előre elnézést kell kérnem Beer Miklós váci püspöktől, de borítékolható, hogy jól megsértem mondanivalómmal.”) mikor durván nekimegy az egyház emberének. A püspök is kihúzta a gyufát, mert másképp merészeli látni a világot, mint azt az állampárt szeretné.
Ahogy mondani szoktam; ez akár a magánügyük is lehetne, azonban a derék szerző egy gondolatkísérletet is bedobott:
„Játszunk csak el a gondolattal, ha mondjuk fordítva agitált volna Németh László, netán egyenesen szidta volna a kormányt, akkor is az lenne a most súlyos határsértésről papolók véleménye, hogy ki a politikával a templomból? Sajnos tudjuk a választ.”
Nem, nem tudom – a mai magyar ellenzéket nem könnyű kiismerni, a fírkászokat végképp – mi lenne. Azt viszont igen, hogy a Gajdics elvbarátai miket fröcsögnek a franciákról.
Azonban abban biztos vagyok, hogy ártunk és qurmányunk hogyan reagálna rá! =))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.