Igen mozgalmas időjárás várható kedden.

A Kárpát-medence egyre inkább egy nyugati ciklon áramlási rendszerébe kerül. Már kedden a magasban lényegesen enyhébb levegő érkezik fölénk. A Dunántúlon több fokkal erősödik a nappali felmelegedés, de emellett csapadékra is számítani kell. Az ország északkeleti harmadán döntően havazás valószínű, másutt a kezdeti ónos esőt eső váltja fel.

A Dunántúlon nagyon gyorsan változik az időjárás, közben kiadták a riasztást az ónos eső miatt a déli járásokra

Többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, de délután a Dunántúlon már lehetnek gyengébben felhős körzetek is. Egyre többfelé várható kisebb csapadék; az ország északkeleti harmadán estig döntően havazás, délen, délnyugaton kezdetben ónos eső, majd eső, az átmeneti sávban pedig vegyes halmazállapotú csapadék. A Dunántúlon helyenként megerősödik a délnyugati szél. A csúcshőmérséklet az ország északkeleti felén -2 és +2, másutt 3 és 8 fok között valószínű. Késő estére -3 és +3 fok közé hűl le a levegő.

Az előző nap kiadott figyelmeztetés kedd hajnalra riasztási fokozatra változtattak át. Hajnali fél hatkor így nézett ki az ónos eső miatt kiadott riasztási térkép:

A Dunántúlon nagyon gyorsan változik az időjárás, közben kiadták a riasztást az ónos eső miatt a déli járásokra

(met.hu)

Cikk- és címlapkép: pixabay.com

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

simmering73
Ügyeletes rettegők. Soros dühöng már az omsz-ban is? Ez is úgy fog jönni, mint az egész hétre ígért mínusz 10-15 fok. Szerencsétlenek.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.