Nem a hajléktalanok közül halnak meg legtöbben a hideg miatt, náluk is többen vannak, akik azért hűlnek ki, mert a saját lakásukban nem tudják kifizetni a fűtést.

Évente átlagosan 200-250 ember hal meg kihűlés miatt Magyarországon, az idei tél eddig 81 áldozatot szedett – írta a Népszava.

A legtöbben a fűtetlen lakásokban halnak meg

Az éjjeli menedékhelyek kihasználtsága telente országos szinten a 80 százalékot is meghaladja, de egyes régiókban telt házas éjszakák is előfordulnak – idézi a lap Aknai Zoltánt, a Menhely Alapítvány igazgatóját.

A magyarországi hajléktalanok számáról nincs pontos adat, az alapítvány legutóbb kutatásában mintegy tízezren vettek részt. Budapesten a fővárosi önkormányzat, alapítványok, egyházak, egyesületek fenntartásában 34 éjjeli menedékhely működik 2308 férőhellyel.

A legtöbben azonban a tévhittel ellentétben nem az utcán hűlnek ki, hanem fűtetlen lakásokban. Az Eurostat adatai szerint Magyarországon 2016-ban 9,2 százalék volt azok aránya, akiket "energiaszegénység" sújt, vagyis anyagi okból nem tudták megfelelően melegen tartani otthonukat – írta a lap.

(MTI)

Cikk- és címlapkép: pixabay.com

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Desischado
Ennek ellenére a fa brutál drága, és semmi kedvezmény nincs rajta!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Eladott Ország
Szégyen ez az ország és szégyen ez a kormány. Stadionnal, fűtött gyeppel, helikopteren lagziba járó miniszterrel, hazug és korrupt politikusokkal, gazdagodó rokonokkal és strómanokkal együtt szégyen. Mi meg idióta barmok vagyunk, mert eltűrjük és mert elhisszük, hogy ezek az "energiaszegény" emberek maguk tehetnek arról, hogy ide jutottak. Közben meg észre sem vesszük, hogy az egész ország ide jutott, csak van, akinek ez még nem tűnt fel. Nem baj, fel fog tűnni. Hamarosan. Egy szélső jobboldali fasiszta diktatúrában nincs helye az öreg embereknek. Most nem gázkamra van, hanem otthon kihűlés olcsóbb és diszkrét bája a csúti frenetikus hatalom gyakorlásának. Büszkék vagyunk az elmekórtani futballistánkra aki önként harcba száll az EU fasiszta ördögeivel.
magyarbakancs
Konzultációt kellene tartani mert ebben is a Soros keze van.
Tehát mert senkit nem hagyunk az út szélén csak a hideg lakásokban.
verőce21
A lakásügynökök pedig böngészik az ilyen híreket. És a halálozási rovatokat.
kukac50
Ez a Fidesz programja ! A szegény réteg nem kell Neki Ő csak 1 millió embernek a miniszter elnöke! Biztos nem több mint 2 millióan küldték vissza a konzultációs hazugságot.
Hazugságért a Nép félretájékoztatásáért az uszításért a gyűlölet keltéséért nem jár büntetés?
Én 20 év letöltendő börtönnel büntetném azokat a politikusokat akik hazudnak azért,hogy a bársonyszékben maradhassanak. Sorost rágalmazó migráns ellenes találkozót is amit a bálnában tartottak! Hazudozó gyűlölet keltő uszító büntetlenül egy politikus sem maradhat!
Igaz mondás a legalapvetőbb kötelessége minden politikusnak!
peterkelemen
A közvetett népirtás is népirtás így Orbánéknak népirtásért is felelniük kell!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.