Tavaly a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság összesen tizennyolc alkalommal indított tűzvizsgálati eljárást.

Tizenkét vizsgálat már lezáródott, további hat eset vizsgálata még folyamatban van – mondta el a heol.hu-nak Nagy Csaba megbízott megyei katasztrófavédelmi szóvivő.

Fel akarták robbantani a gyöngyösi négyemeletes társasházat

A legkülönösebb esetek egyikéről így számolt be a szóvivő:

Tavaly tavasszal, április 7-én segélyhívást adott le egy bejelentő, hogy Gyöngyösön egy négyemeletes házban robbanás történt. A megyei műveletirányítás a gyöngyösi hivatásos tűzoltókat riasztotta a helyszínre, akik három gépjárművel vonultak az esethez. A tűzoltók kiérkezése előtt két gázpalack a lakásban már felrobbant. A helyszínen a megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása alatt folytak a munkálatok. A rajok áramtalanították, majd kiürítették az épületet, tizenöt embernek kellett elhagynia otthonát átmenetileg. A tűzoltók még egy gázpalackot kihoztak a lakásból, amely nem robbant fel, majd a lángokat eloltották. Egy ember megsérült, őt a mentők kórházba szállították. A megyei katasztrófavédelem igazgatója tűzvizsgálati helyszíni szemle lefolytatását rendelte el az ügyben, melyet bűncselekmény gyanúja indokolt. Az eljárás során a szakemberek megállapították, hogy szándékos emberi tevékenység okozta a robbanást. Az tűzoltóság az ügyet ezután további vizsgálatra a rendőrség részére átadta.

(heol.hu)

Cikk- és címlapkép: pixabay.com

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Equus
emberfia csak úgy nem szokta robbantgatni a saját lakását... Vmi ok csak volt rá... arra nem is merek gondolni, h utcára került volna, mert nem tudta a devizahiteles sarcot fizetni... Ilyesmiért csak öngyilkosok lesznek emberek és nem robbantgatnak - illetlen dolog.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.