A Jobbik elnöke szerint a kormány félrevezette a közvéleményt a migrációval kapcsolatban.

Vona Gábor keddi budapesti sajtótájékoztatóján

az évszázad átverésének nevezte, hogy 2015-ben 508, 2016-ban 432, 2017-ben pedig 1291 menekültet fogadott be Magyarország.

Értékelése szerint Altusz Kristóf helyettes államtitkár ezzel kapcsolatos, egy máltai lapnak adott interjúja "valójában Orbán Viktor őszödi beszéde", s közben a kormány úgy tesz, mintha nem történt volna semmi.

Három éven át hiszterizálták a társadalmat, azt ígérték, hogy nem engednek senkit betelepíteni, és közben elköltöttek 22 milliárd forintot egyebek mellett a népszavazási kampányra és nemzeti konzultációkra

- tette szóvá az ellenzéki politikus.

Vona: a kormány hazudott, amikor azt ígérte, hogy nem érkeznek az országba migránsok

Vona Gábor, a Jobbik elnöke. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Vona Gábor bírálta azokat a kijelentéseket, miszerint különbséget kellene tenni az oltalmazottak és az uniós kvóta szerint szétosztott migránsok között. Úgy fogalmazott:

a fideszes Németh Szilárd egyetlenegy dolgot tehet, felvesz valami szép ruhát, a hóna alá csapja a főnökét, Orbán Viktort és lefárad Őcsénybe, ahol egy falugyűlésen megpróbálja elmagyarázni a különbséget.

Megerősítette, hogy a parlament rendkívüli ülésének összehívását javasolják és elvárják, hogy a kormányfő személyesen ad számot a kérdésről.

Vona Gábor azt is megfogalmazta, szerinte a kormány képtelen megvédeni az ország biztonságát. Ezt egyebek mellett a letelepedési kötvényekkel indokolta, továbbá azzal, hogy nincs önálló határőrség.

Erre, továbbá korrupciós botrányokra és az ÁSZ-vizsgálatra hivatkozva úgy vélte: az ország rossz irányba halad, ezért most kell kormányt váltani és elszámoltatni.

Azzal kapcsolatban, hogy a kormány a genfi egyezményre hivatkozik a befogadott menekültek esetében, továbbá az érintettek a tranzitzónán keresztül érkezve átestek a szükséges eljárásokon, a Jobbik elnöke kérdésre többször azt ismételte:

a kormány hazudott, amikor azt ígérte, hogy nem érkeznek az országba migránsok.

Arra a kérdésre, hogy a Jobbik kilépne-e a genfi egyezményből, azt mondta, ez nem merült fel, betartanák a nemzetközi kötelezettségeket és egyezményeket.

Vona Gábort faggatták arról is, hogy bejelentette lemondását Mihai Tudose román miniszterelnök. Jelezte, hogy már a múlt heti kijelentése után lemondásra szólították fel a román kormányfőt, ezért örülnek, hogy ez megtörtént. Úgy tűnik, Romániában a politikai tetteknek, mondatoknak van következményük – jegyezte meg.

Forrás: MTI

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nezelodo
Vona is úgy tesz mintha nem ismerné Orbánt, pedig egy fészekaljából valók, egymást pelenkázták abban a bizonyos Polgári Köröcskében. Most meg jól leleplezi migráncsokat üldöző Orbánt, és a hazug bandáját. Na fijjuk lássuk mi lesz a régi barátságból!?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
szep napot
A roman miniszterelnok a Vona miatt mondott le. Ennek nagy a valoszinusege.
Vona egy szar politikus de jo a humora.
rohács1926
„Három éven át hiszterizálták a társadalmat, azt ígérték, hogy nem engednek senkit betelepíteni, és közben elköltöttek 22 milliárd forintot egyebek mellett a népszavazási kampányra és nemzeti konzultációkra.”—mondta Vona és ebben teljesen igaza van. De a dolog itt még nem ér véget. Nem csak ezt a 2200 embert engedték be és nem csak 22 milliárdot költöttek az emberek butítására.
A migránsok elleni legnagyobb kampány, tehát a totális országhülyítés közepette, rászabadítottak az országra további HÚSZEZER bevándorlót a letelepedési kötvények árusításával úgy, hogy a költségvetésnek – nekünk adófizetőknek – további mintegy 15 milliárd kárt okoztak, miközben Rogánék mintegy 150 milliárd haszonra tettek szert.
Megteszik, mert ilyenek. Megtehetik, mert ilyenek vagyunk.
szep napot
@szep napot: En is mondok egy viccet, most talaltam ki: Mi a kulonbseg a nemet turista es Vona Gabor kozott? Meg Vona Gabor a 10 oras magyar addig a nemet turista a 11 oras nemet turistacsoporttal kerulhet be a parlamentbe a valasztasok utan. Tudom ez nem olyan jo mint a Gabore de kozelebb all a valosaghoz
Lepényleső
Volt olyan is,hogy a kormány nem hazudott,de ha még csak hazudott volna...?
cikicakk55
@Lepényleső: Volt olyan is,hogy nem hazudtak? Mikor? Biztos nagyon részegek lehettek.Állítólag a gyerekek és a részegek mindig igazat mondanak.
farkas
Nyilván más a kvótás befogadás kötelezően, mint az, hogy valaki kopogtat, mint ez az évi 600, elbírálják a kérelmüket és azt mondják OK. Brüsszel azért ugrál, mert az általuk felsőkorlát nélkül idetolt tömeget nem kívánja az ország minden további nélkül benyelni. A többi csúsztatás. Aki meg ezt nem érti, az mást sem ért, nem tudom hogy talál esténként haza :-)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.