Több mint 2 milliárd forintból fejlesztik, bővítik a Budai Ciszterci Szent Imre Gimnázium és a Szent Margit Gimnázium tornatermeit, sportcsarnokait – jelentette be Simicskó István honvédelmi miniszter, Újbuda országgyűlési képviselője. A kormány szerint veszélyben a keresztény civilizáció.

A honvédelmi miniszter felidézte, hogy már a hadtörténelem nagy alakja Clausewitz, aki a "napóleoni háborúk időszakában edződött" is felismerte, hogy egy hadsereg igazi erejét, szellemisége, hite adja. A miniszter szerint ugyanígy az emberi közösségnek is elsősorban hite jelenti az erőt.

A jelenlegi világban, amikor más civilizációk veszélyeztetik az európai, keresztény civilizációt, az itt élők életét, akkor kiemelten fontos a keresztény, katolikus templomok építése, intézmények fejlesztése

- vélekedett a miniszter, aki szerint: az európai emberek a keresztény hitnek köszönhetik létezésüket és fennmaradásukat is.

Simicskó szerint ezért van szükség az újbudai egyházi iskolák tornaterem-fejlesztésére – több mint 2 milliárd forintból fejlesztik a gimnáziumokat

Simicskó István honvédelmi miniszter, Újbuda országgyűlési képviselője sajtótájékoztatót tart az újbudai önkormányzat épületében 2018. január 16-án. Több mint 2 milliárd forintból fejlesztik, bővítik a Budai Ciszterci Szent Imre Gimnázium és a Szent Margit Gimnázium tornatermeit, sportcsarnokait. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

A Szentimrevárosban lévő két komoly történelmi hagyományokkal rendelkező iskola megújulásáról azt mondta:

az összesen több mint 2 milliárd forintos forrást az intézmények tornatermeinek megújítására, sportcsarnokaik fejlesztésére, bővítésére fordítják.

Soltész Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára kitért arra, hogy napjainkban Magyarország és Európa térségére is olyan nyomás nehezedik, amelyre az igazi választ csak az igazi értékek, a keresztény felekezetek, egyházak tudják megadni.Simicskó szerint ezért van szükség az újbudai egyházi iskolák tornaterem-fejlesztésére – több mint 2 milliárd forintból fejlesztik a gimnáziumokat

Simicskó István honvédelmi miniszter, Újbuda országgyűlési képviselője és Soltész Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Az államtitkár szerint a migrációs nyomás és Brüsszel "egyértelműen kereszténységellenes" politikájára a szükséges választ az jelenti, hogy Magyarországon a kormány politikájában kiemelt figyelmet kap a kereszténység hitbéli és közszolgálati tevékenységének, köztük az egyházak köznevelési feladatainak támogatása.

Az Emmi államtitkára elmondta: csak a 11. kerületben mostanáig 2,5 milliárd forintot fordítottak egyházi – többségében római katolikus, kisebb részben református és más kisebb keresztény – közösségek támogatására. Ezek közül példaként emelte ki, hogy 15 millió forintból újulhatott meg a Budai Szent Margit Gimnázium díszterme.

A ciszterci Szent Imre templom megújítására 310 millió forintot, a Szent Adalbert plébánia és közösséget 144 millió forinttal támogatták, míg a gazdagréti templom teljes befejezésére legutóbb 800 millió forintot fordítottak – fejtette ki Soltész Miklós, hozzátéve: ezen felül most a Budai Ciszterci Szent Imre Gimnázium 1,2 milliárd, míg a Szent Margit Gimnázium fejlesztésére 1 milliárd forintot biztosítanak.

A két intézmény fejlesztéseiről szóló újbudai sajtótájékoztatón Szkaliczki Csaba Örs, a Budai Ciszterci Szent Imre Plébánia plébánosa és Vízhányó Zsolt, a Szent Margit Gimnázium igazgatója is részt vettek.

Forrás: MTI

28 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
A kormány adófizetők millióiból épít ki egyházi iskolarendszert, háttérbe szorítva a nem vallásosak akaratát, elvéve tőlük a választás lehetőségét. Az egyházi iskolákban tanuló diákokra háromszor több forrás jut, mint a világi iskolák diákjaira. Ez az aránytalanság minimum fel kéne, hogy háborítsa szülők és tanárok ezreit, azonban a tantermek és az iskolák udvarai rendre némák maradnak. Ha a gyermekük felvételt nyer az egyházi iskolák egyikébe, akkor az aránytalanságok máris háttérbe szorulnak, ugyanis az ő gyermeke(i) a haszonélvezői. Az, hogy nem mindenki jár így, őket már kevéssé sem érdekli. Azonban van egy hatalmas különbség az egyházi és a világi iskolák között: a beiskolázási kötelezettség megléte. Ugyanis ameddig egy világi iskola köteles beiskolázni bármely, oda jelentkező diákot, addig egy egyházi iskola elutasíthatja egy oda jelentkezni kívánó diák kérelmét. Mindezt a szeretet és a béke nevében természetesen. Na meg persze isten előtt minden ember egyenlő nemde? Hát nem.
A probléma nem az egyházi iskolákkal van, azokra ugyanis szükség van. A probléma azzal van, hogy az állam elveszi a lehetőséget a szülőktől, hogy egy egyházi és egy világi iskola között választhassanak, azzal, hogy állami pénzekkel kitömve monopol helyzetbe hozza az egyházi iskolákat.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
namihami
@peterkelemen: De nélkülözésből se. És az emberek többsége nem rendelkezik Mészáros (Orbán) mértékű tartalékkal.
peterkelemen
@namihami: Nem is fognak. Amelyik nép nem harcol az éhen hal, elbukik.
Equus
@kereső: "Az oktatás,a szellem-,az önálló gondolkodás és annak képessége ellenség.Alattvalók kellenek,nem gondolkodók." Így igaz...
papa.49
Karatematyi a lemondásodat várják már nagyon a repcsis balhé miatt, ja és hozd magaddal a fülesbögrét is mert az övét is várják már !!!
Equus
@Eladott Ország: érdekes... egy db 12 gr-os Parabellum lövedék mennyi képzettséget tudhat elpusztítani...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok

Szórakozás - 2019. March 22., 10:41
Kiderült: egykori villalakót szeret Dér Heni
Szórakozás - 2019. March 22., 08:51
Apa lesz Curtis