Hiába ígérte Lázár János, hogy a paksi atomerőmű-bővítés az egyik legátláthatóbb beruházás lesz, a projekt megvalósítási megállapodásai csak angolul és oroszul vannak meg.

Lázár János miniszter még tavaly állította azt, hogy a paksi atomerőmű-bővítés az ország legátláthatóbb beruházása lesz. Süli János, a megvalósításért felelős tárca nélküli miniszter még azt is megígérte, hogy a megvalósítási dokumentumok nyilvánosságra hozzák.

Csak oroszul és angolul van meg a paksi bővítés megvalósítási megállapodása, hiába ígért Lázár átláthatóságot

Fotó: www.atomeromu.hu

Ez utóbbi valahogy mégsem jött össze, ezért pert kellett indítani mind a Miniszterelnökség, mind a fővállalkozó Roszatommal szemben.

Most a Népszava cikke szerint egyértelműen kiderült ennek ellenkezője, ugyanis a Fővárosi Törvényszéken folyó adatkérési per során kiderült: a Paks 2 szerződéshez kapcsolódó megvalósítási megállapodásokból csak angol és orosz verzió van meg, magyarul el sem készült a dokumentum. 

A Népszava szerint már csak azért is aggodalmas a magyar nyelvű hivatalos fordítás hiánya, mert akár egy rosszul fordított szón is milliárdok múlhatnak.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
Borulnak a csontvázak. Az ország hivatalos nyelvén nincs meg a szerződés.
Aki Én
Így kevésbé jut el az aulművelt szektához.
Csizmás Kond
ja...és aki át akarja látni az nem tud csak magyarul...
nezelodo
Na éppen elég indok, hogy újra az orosz legyen a kötelezően oktatott nyelv... Basszus és éppen annak lesz a feladata aki "hazazavarta" a ruszkikat! Hú de kínos...
Eladott Ország
Már csak ezért is picsán kell rúgni az egész tolvaj bandát, ha ennyire hülyék, hogy nincs magyar nyelvű szerződés, tótum-faktum Lázárjankóval együtt. Ennél már nincs lejjebb Lázár elvtárs! Rohadjatok meg mind!
namihami
Vétkes mulasztás, követelem a szanszkrit, az ógörög, az inka zsinórírás azonnali kiadásával egyidőben a felelősök szigorú megbüntetését.
És az egyházi kiadás latinnyelvű fordítása is elvárható. legyen mit olvasgatni az egyházi környezetben okuló diákoknak az esti imájuk után.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.