A kereszténység, a keresztény kultúra értékeinek fennmaradását kívánja szolgálni a kormány azzal, hogy három év alatt több mint kétmilliárd forintot fordít a 800 éves jáki templom teljes felújítására – mondta az egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkár a Vas megyei Jákon szerdán.

Soltész Miklós: több mint kétmilliárd forintot fordít a kormány a jáki templom felújítására

Soltész Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériuma egyházi, nemzetiségi és civil kapcsolatokért felelős államtitkára. MTI Fotó: Mészáros János

Soltész Miklós közölte:

köztudott, hogy a jáki templom milyen kultúrtörténeti, építészeti és szakrális jelentőséggel bír, éppen ezért megújítása nemcsak a katolikus emberek, a hívők számára fontos, de mindenkinek örömöt okoz, aki tiszteli és óvni szeretné a múlt értékeit.

Hozzáfűzte:

olyan mértékű és léptékű templomfelújításra, mint amilyen hamarosan Jákon kezdődik, talán csak a Bélapátfalvi ciszterci templom felújítása hozható fel példaként, melynek a felújítására másfél évvel ezelőtt a kormány szintén kétmilliárd forintot adott.

Forrás: MTI

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
Az összeg a lényeg. Ezek egy fészert is fel tudnak újítani 2 milliárdból. De még így is másnap leesik az ajtó, beszakad a padló és beázik a tető.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
human
@Perwool: Van egy film, az "Éli könyve". Az is arról szólt, hogy a világégés után egy bűnöző vezér meg akarja szerezni a bibliát, mert a tömegek manipulálásának hatékony eszközét látta benne. Orbán is ezért akarja irányítása alá venni az egyházat.
Perwool
@human: Orbán ráérzett arra is, hogy mindig "báncsák a magyart" dumával maga mellé tud állítani 3 millió birkát, akit megvéd a fertő nyugattól.
Lepényleső
Jogos,hisz rajtunk csak az ima segít,de ahhoz meg templom minek,legyen neve a gyereknek,
amit tőlünk szemrebbenés nélkül elemelnek?
quadrocopter
Járóbeteg -ellátás lesz a jáki néphülyítőben, vagy komolyabb műtétek is?
Eladott Ország
@justhpeter: tegnap, 14:39, ...és a lenyúlható közpénz, túlszámlázás és visszacsurgatás útján.
tudode
Ez a Soltész "is" majdnem úgy teszi a dolgát, mint a Jóisten!
.
Elintézte keresztényként pártjának és kormányának, hogy megrövidítsék az "un." MÁR KORÁBBAN IS perifériára jutott "megváltozott munkaképességüket" SZOCIÁLIS, v milyen államtitkárként kb. 2 milliárddal, miközben ők SZEGÉNYEBBEK LETTEK A TEMPLOM EGERÉNÉL, és
.
Vezeklésül a JÁKI TEMPLOM felújítására "áldozza" az azoktól "elvont" jogos járandóságukat CIVIL, ÉS EGYHÁZÜGYI, v milyen államtitkárként, és attól az egyháztól REMÉLI, hogy szólnak az érdekében, hogy BOCSÁSSA MEG az ÚR azokkal szembeni HUNCUTSÁGÁT, akik képtelenek SAJÁT ÉRDEKÜKET képviselni!
.
Pártjánál és kormányánál az a "SZOKÁS RENDETLENSÉG", hogy nem munkát, feladatot osztogatnak HŰ BAJTÁRSAIKNAK úgy, hogy a SZAKÉRTELEM AZ MÁSODLAGOS, csak a lojalitás számít az zavaros gondolkodású EGYSZEMÉLYI VEZETŐ rémálmainak megvalósíthatósága érdekében!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.