Feljelentette a szocialista Korózs Lajos mások mellett Orbán Viktort szerdán a Legfőbb Ügyészségen, mivel szerinte a miniszterelnök is felelős azért, hogy csalással vették el hárommillió ember összesen háromezer-milliárd forintnyi magánnyugdíjpénztári megtakarítását.

Az MSZP országgyűlési képviselője, a parlament népjóléti bizottságának alelnöke a Legfőbb Ügyészség budapesti székhelye előtt tartott sajtótájékoztatón azt mondta:

a feljelentést hivatali visszaélés, közfeladati helyzettel visszaélés, azaz közfeladattal kapcsolatos kötelesség megszegése, valamint csalás és hűtlen kezelés miatt teszi Orbán Viktor miniszterelnök, Selmeczi Gabriella korábbi nyugdíjvédelmi miniszterelnöki megbízott és Matolcsy György korábbi nemzetgazdasági miniszter, mostani jegybankelnök ellen.

Felidézte, hogy az Országgyűlés politikai nyilatkozatot fogadott el – fideszes többséggel – a magánnyugdíjpénztári vagyon megvédésről, amelyben garantálták, hogy egyéni számlán mindenkinek jóváírják az eddigi befizetését, garantálják annak értékállóságát és adómentességet biztosítanak mindenkinek, aki átlép az állami rendszerbe.

Korózs Lajos szerint megfenyegettek hárommillió fiatalt, mert azt mondták, aki nem lép át az állami rendszerbe, nem fog állami nyugdíjat kapni. Ennek hatására közel 2,9 millióan átléptek és mintegy háromezer-milliárd forint vagyon került át az állam tulajdonába – összegzett.

Értékelése szerint a kormánypártok éveken keresztül bármit megtehettek volna, hogy garanciákat építsenek a vagyon megvédésére, de ehelyett "eltapsolták" hárommillió magánnyugdíjpénztári tag vagyonát.

"Ha ebben az országban felelősséggel tartozik mások pénze után Bróker Marcsi vagy Tarsoly Csaba, akkor joggal várhatja el minden egyes magyar állampolgár, hogy a nemzeti bank elnöke, Matolcsy György is felelősséggel tartozzon ezután a megtakarítás után" – fogalmazott.

Forrás: MTI

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

dr. prédikátor
Majd a polpot petya elsikálja mint annyi más mocskosságukat. Kitalálják hogy csak "megvédték" .Oszt jó napot!!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
division
@JAJMÁR: Tegyük azért hozzá hogy kilépni sem volt kötelező a magánnyugdíj pénztárból, ahogyan sokan nem is tették meg. Mindenki belátása szerint dönthetett.
Lackó50
Ebből se lesz semmi. Ugyan úgy kimossák majd magukat, mint az 1300 titokban befogadott menekülttel kapcsolatban.Ki volt az aki a nép nevében (titokban) eldöntötte, hogy kit lehet befogadni és kit nem. :(
Desischado
amíg polt petya a főügyész, addig semmi sem lesz a dologból, sajnos.
Eladott Ország
@division: tegnap, 21:42 Matolcsy György kijelentette, hogy aki nem lép vissza az állami nyugdíjrendszerbe, hanem magánnyugdíjpénztárnál szeretné továbbra is tartani a pénzét és oda irányítja a befizetéseit, az nem fog a későbbiek folyamán nyugdíjat kapni. Véget fogunk vetni a hazudozásnak! Rátok rohad a börtön vazze!
kukac50
Elég nyíltan hazudtak,hogy megszerezzék a magánnyugdíjat! Ez az emberek félrevezetése hazugsággal való pénzszerzés!
division
@Eladott Ország: Rám biztosan nem, el vagy te tévedve mint a párttársaid zöme. Személy szerint már akkor sem hittem el (szó szerint nevettem) ezen a Matolcsy elszóláson. Úgy látszik voltak akik bevették.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.