Amennyiben a Demokratikus Koalíció kerül kormányra, akkor megszünteti az egyházi iskoláknak járó többlettámogatásokat – jelentette be a párt szakpolitikusa.

Arató Gergely azt mondta, hogy

egységes támogatási rendszert vezetnének be, de emelnék az iskolák normatív finanszírozását, és évente mintegy 150 milliárd forinttal többet fordítanának az oktatásra.

A politikus arra a hírre reagált, hogy több mint kétmilliárd forintból fejlesztik a Budai Ciszterci Szent Imre Gimnázium és a Szent Margit Gimnázium tornatermeit, sportcsarnokait.

Az jó, ha a kormány iskolákra költ, de miért csak az egyházi iskolák a fontosak?

- tette fel a kérdést Arató Gergely.

Ma egy egyházi iskolába járó gyerek háromszor annyit ér a kabinetnek, mint az állami iskolába járó társa, ugyanis ennyivel több az egyházi iskolák normatív támogatása – mondta.

A DK megszüntetné az egyházi iskoláknak járó többlettámogatásokat

Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

Kedden írtuk meg, hogy több mint 2 milliárd forintból fejlesztik, bővítik a Budai Ciszterci Szent Imre Gimnázium és a Szent Margit Gimnázium tornatermeit, sportcsarnokait. Ezt Simicskó István honvédelmi miniszter, Újbuda országgyűlési képviselője jelentette be.

A honvédelmi miniszter felidézte, hogy már a hadtörténelem nagy alakja Clausewitz, aki a "napóleoni háborúk időszakában edződött" is felismerte, hogy egy hadsereg igazi erejét, szellemisége, hite adja. A miniszter szerint ugyanígy az emberi közösségnek is elsősorban hite jelenti az erőt.

A jelenlegi világban, amikor más civilizációk veszélyeztetik az európai, keresztény civilizációt, az itt élők életét, akkor kiemelten fontos a keresztény, katolikus templomok építése, intézmények fejlesztése

- vélekedett a miniszter, aki szerint: az európai emberek a keresztény hitnek köszönhetik létezésüket és fennmaradásukat is.

Forrás: MTI

36 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Nem vitatom Clausewitz érdemeit, de nem tudom hogy az amerikai és orosz bombák ellen mennyire lett volna hatásos a hit, és az ima?
Vagy csak a keresztény szellemiség, hit és ima hatásos?
Aztán 2000 évvel ezelőtt mi volt hatásos?
Válasszuk külön a hitéletet, ami mindenkinek a legbensőbb magánügye, és az iskolai oktatást! Ezek szerint ha egy gyermek állami iskolába jár, akkor harmadannyit ér, mint egy mondjuk ref. gyermek?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
quadrocopter
@szettevette: Vicceszl, ember? A horda még a saját maga által hozott törvényeket sem tartja be!

- hvg.hu - egyházi iskolák
hvg.hu/cimke/egyházi_iskolák
Háromszor többet ér egy gyerek, ha egyházi iskolába jár? Egyre nő a különbség az egyházi iskolák és az állami iskolák támogatás között – az előbbi javára. A PDSZ az ... A 2012 őszén elfogadott egyházi kárpótlási törvény alapján ugyanis az egyházak fokozatosan visszakapják vagyonukat, s ezáltal önellátókká válnak.
Itthon: Háromszor többet ér egy gyerek, ha egyházi iskolába jár ... - HVG
hvg.hu/itthon/20170516_Haromszor_tobbet_er_egy_gyerek_ha_egyhazi_iskolaba_jar
2017. máj. 16. - Egyre nő a különbség az egyházi iskolák és az állami iskolák támogatás között – az előbbi javára. A PDSZ az alkotmánybírósághoz fordul.
Ennyi pénzt kapnak az egyházak az államtól - Napi.hu
www.napi.hu/.../ennyi_penzt_kapnak_az_egyhazak_az_allamtol.631006.html
2017. márc. 18. - A legtöbb forrást, 8,8 milliárd forintot a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia kapta: a legnagyobb hazai egyház egyedül többet kapott a támogatások felénél. A reformátusok 2,2 milliárd, az evangélikus 1 milliárd forinthoz jutottak. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) közzétette a februári ...
Valami nagyon eltorzult: négyszer több pénzt ad az állam az egyházi ...
168ora.hu/.../valami-nagyon-eltorzult-negyszer-tobb-penzt-ad-az-allam-az-egyhazi-is...
2017. jún. 27. - Ha a magyar állam ugyanilyen normatívát biztosítana az állami iskoláknak is, akkor 79 milliárd forinttal kellene többet adnia a saját iskoláinak és óvodáinak. 2018-ban (változatlan létszámokat feltételezve) az egyházi iskolák várhatóan 41,5 milliárd forintnyi működési támogatást kapnak, míg a saját ...

- hvg.hu - egyházi iskolák
hvg.hu/cimke/egyházi_iskolák
Háromszor többet ér egy gyerek, ha egyházi iskolába jár? Egyre nő a különbség az egyházi iskolák és az állami iskolák támogatás között – az előbbi javára. A PDSZ az ... A 2012 őszén elfogadott egyházi kárpótlási törvény...
szettevette
Az a helyzet, hogy ez újságból van, ez nem jogszabály. Az a hivatalos, ami a Magyar Kölönyben megjelenik. Pontosan ezzel élnek vissza, hogy senki nem néz utána... Maximum a szakma, akit érdekel, hogy hogyan alakul a költségvetése. Jó példa erre az ukrán nyudîjas téma... Amikor a Gyurcsány volt hatalmon ugyanez volt. Akkor miért nem tett ellene semmit? Pedig még a hatalma is meg lett volna hozzá... EZ A POLITIKA. Mikor hatalomra kerülnek, elfelejtik, hogy mit igértek. Kivétel nélkül mindegyik csak a saját zsebével foglalkozik.
kereső
@szettevette: 09:012012. évi Kvtv. 38. § (2) A közoktatási közfeladatot ellátó egyház a normatív hozzájáruláson és támogatáson túl kiegészítő támogatásra jogosult. A támogatási összeg 230 000 forint/év minden tanuló után, amely a fenntartót illeti meg óvodai ellátottak, iskolai közismereti oktatásban, szakképzési elméleti oktatásban, gyógypedagógiai oktatásban.
kereső
@kereső: a dologi kiadásokra +160000 Ft/fő- egyházi iskolákban a dologi kiadások közé számolhatóak el bérek is,mig az állami iskolákban nem Az állami iskolákban nincs a dologi kiadásokra külön megállapitott támogatás, mindent a fejkvóta alapján kapott támogatásból kell megoldani.
Szépen tudtok "mellébeszélni"!
quadrocopter
@szettevette: Ne marháskodj ember!
A közlöny-mese ugyanaz, mint a a pályázat nélküli közbeszerzés sunyítása!

A közlönyben az jelenik meg, amit a rezsim odatesz! A traflk - és földmutyi is benne volt a közlönyben?

" Amikor a Gyurcsány volt hatalmon ugyanez volt. Akkor miért nem tett ellene semmit? "

Mi volt ugyanez? Az ukrán nyugdíjas téma akkor senkiben fel sem mert, mert nem tudtunk róla!
Az 1962-s szerződésről sem!
A horda miért nem tett ellene, hisz Ukrajna önálló állam lett a Szu. pedig megszűnt! Választási célzattal a magyar emberek zsebéből veszi ki a pénzt a tetves rezsim és ajándékozza oda!
Eladott Ország
A választások előtt a kérdésfelvetésnek nem sok értelme van. Valaki szóljon már Ferinek, hogy még nem nyerték meg a választást. Ferencet tutira a Fidesz pénzeli, mert különben nem hiszem el, hogy ekkora kibaszott taktikus húzással elő lehet állni a választások előtt néhány hónappal. Aztán lehet majd szemet forgatva megbotránkozni azon, hogy azok a szégyentelenek megint a Fideszre szavaztak. Inkább a nem választó, hitehagyott 40 % választót célozzák meg.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.