Amennyiben a Demokratikus Koalíció kerül kormányra, akkor megszünteti az egyházi iskoláknak járó többlettámogatásokat – jelentette be a párt szakpolitikusa szerdai, budapesti sajtótájékoztatóján. Arató Gergely azt mondta, hogy egységes támogatási rendszert vezetnének be, de emelnék az iskolák normatív finanszírozását, és évente mintegy 150 milliárd forinttal többet fordítanának az oktatásra. (...)

Forrás: debmedia.hu
Feltöltő: KTL
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Sámannus
@Csizmás Kond: Világos a válasz, nem kizárólag az egyházi támogatás marad, és egyformán kapják, a emelt támogatást. Ezt csak azért furcsa, mert nincs külön csuha pénz.
Csizmás Kond
@Sámannus: ...mond, az állam az állami iskolákat miként kéne támogassa ?...hogy lehet ezt érteni ?
Sámannus
@Csizmás Kond: Nagyokos, mert nincs bevétele, és a jövedelem újraosztása sérül. Az állami iskola is pénzből él azé. Nem kéne a gyerekeket szívatni ilyen blődlivel.
Csizmás Kond
@Sámannus: ...ne nagyokosolj és főleg ne beszélj marhaságot.
Hogy a picsába lehet vagy hol csinálnak olyan hasonló dolgot hogy az állami iskolát mag az állam különtámogatja...ez így magába már korrupció vazze.
Amúgy ha a politika iskoláról beszél az még nem gyerekszívatás, ugyanis azt csak úgy lehet megvítatni.
relatív
Ismert az a tény, hogy jelenleg - mintegy 27 éve - a felekezeti kezelésű iskolákban az egy tanulóra lebontott állami támogatás több mint kétszerese az állami iskolában tanulókhoz képest.

A magán kezelésű iskolákban az állami támogatás közel az állami iskoláknak megfelelően alakul.

Az egy helyes törekvés, hogy ezek a különbségek szűnjenek meg !
Nessy
A felekezeti iskolák az állami normán felül, külön juttatást is kapnak az államtól Ergo, az ott tanuló gyermek értékesebb az államnak, mint az állami iskolában tanuló. Mielőtt "államosították" az iskolákat, sok önkormányzat komoly pénzeket költött az oktatásra. Ez is hiányzik nem egy helyen! Természetesen az egyházi iskolák plusz dotációját a költségvetés finanszírozza, mindenki pénzéből. Azokéból is, akiknek a csemetéje egy lepukkant állami suliba jár. Mint ahogy az ateisták is finanszírozzák az egyházakat, áttételesen.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.