Az LMP szerint a tavaszi választás tétje az is, hogy a "fideszes haverok és oligarchák gazdagodása" helyett végre a magyar családokat és vállalkozásokat segíthetik-e az uniós támogatások és a magyar költségvetési források. Kanász-Nagy Máté hisztériakeltésnek nevezte, hogy a kormánypárti képviselők kivonulnának az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának "Soros-tervvel" foglalkozó üléséről, ha azon Szél Bernadett is részt vesz.

Kanász-Nagy Máté, az ellenzéki párt szóvivője szerdán, Budapesten tartott sajtótájékoztatón

azt követelte, hogy a kormány hozza nyilvánosságra az Európai Unió Csalás Elleni Hivatala (OLAF) Elios-ügyben készített jelentését, amelyben súlyos visszaéléseket tártak fel.

2011-2015 között ez a társaság korszerűsítette több fideszes vezetésű önkormányzat közvilágítását, az OLAF pedig ugyanazokat a szabálytalanságokat állapította meg, amelyek miatt Schiffer András, a párt akkori vezetője 2014-ben feljelentést tett – jelezte.

Az LMP szóvivője elfogadhatatlannak nevezte, hogy míg a kormány a 4-es metróról szóló OLAF-jelentést azonnal nyilvánosságra hozta, addig ebben, a Magyarországnak akár 40 millió eurójába is kerülő ügyben nem teszi ugyanezt.

A fideszes miniszterek egymás sarkát tapossák, amikor korábbi kormányok korrupciógyanús ügyeire lehet visszamutogatni, majd pedig lapítanak, ha saját kabinetjükkel szemben merül fel ugyanilyen gyanú – fogalmazott.

Kanász-Nagy Máté kérdésre válaszolva

hisztériakeltésnek nevezte, hogy a kormánypárti képviselők kivonulnának az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának "Soros-tervvel" foglalkozó üléséről, ha azon Szél Bernadett, az LMP társelnöke is részt vesz.

Az LMP szerint hisztériakeltés, hogy Szél Bernadett nem vehet részt a Sorossal foglalkozó ülésen

Szél Bernadett. Fotó: MTI/Bruzák Noémi

Az ellenzéki politikus jelezte, Szél Bernadettnek a testület tagjaként joga és kötelessége részt vennie a bizottság munkájában. Németh Szilárd, a testület fideszes alelnöke kivonulási szándékukat korábban azzal indokolta, hogy Szél Bernadett és az LMP politikusai a "Soros-tervet" támogatják és nem a magyar emberek érdekeit.

Forrás: MTI

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Ahogy Németh Szilárd nemzetbiztonsági kockázatnak kiáltja ki Szél Bernadettet, ahogy Soros-szervezetnek titulálnak mindenkit, aki az önkénnyel szemben fellép, holnap majd kényszerzubbony jár azért, mert valaki nem fideszes. Hát nincs kedvem röhögni azon, hogy bárki, úgy értem bárki ellenséggé válhat, és azon kapja magát, hogy diktatórikus, önkényes hatalmi eszközökkel üldözi az ország lakói érdekeinek jóhiszemű képviseletére felesküdött bűnbanda. Hát akkor tessék eltartani a kisujjakat, ha még mindig nem világos, hogy ezek hadat üzentek a saját polgáraiknak.
Eladott Ország
Micsoda isten marhája -bár eddig is tudtam ki ez az ember, hogyan és honnan veszi a bátorságot, hogy bárkit is kitiltson egy a Parlament által választott bizottság üléséről. Ez a fideszes demokrácia, egy gusztustalan hízott, buta disznó úgy érzi jogában áll ilyen intézkedést hozni. Honnan tudod te ökör, hogy mi valójában a magyar érdek úgy gondolom ezt nem neked kell eldönteni. A kihizlalt pofájú rezsibiztos nap mint nap bebizonyítja magáról, hogy egy szánalmas beteg ember, nem csak gyengeelméjű, de még üldözési mániába is szenved.
Annyi badarságot összehord, hogy ember legyen a talpán aki követni tuja, bár az Orbán iránti megfelelési kényszere is csak egy beteges erőlködés, és már észre sem veszi, hogy a sajátjai is csak nevetnek rajta.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.