Újabb, az illegális bevándorlás elleni törvénytervezetet készített a kormány. A három törvénycsomagból álló tervezetet nem nyújtják be rögtön a parlamentbe.

"Stop Soros" törvénycsomagot készített a kormány

Pintér Sándor belügyminiszter és Kovács Zoltán kormányszóvivő az illegális migrációval kapcsolatos kormányzati döntésekről tartott sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda sajtótermében 2018. január 17-én. MTI Fotó: Balogh Zoltán

A társadalmi vitára kerülő előterjesztés adatszolgáltatásra kötelezné az illegális migráció támogatóit, 25 százalékos illetékkel terhelné a külföldről származó támogatásaikat, továbbá lehetővé tenné, hogy az idegenrendészeti távoltartás intézményével sújtsák a bevándorlást szervező állampolgárokat

– közölte Pintér Sándor belügyminiszter a szerdai kormányülés szünetében tartott sajtótájékoztatón.

Kovács Zoltán kormányszóvivő a "Stop Soros" névvel illette a törvénycsomag-tervezetet.

Pintér Sándor indoklásul azt mondta:

meg kell alkotni azokat a jogszabályokat, amelyek alapján eleget lehet tenni a nemzeti konzultáció eredményének.

A 444 kérdésére Pintér azt mondta, hogy 

Soros György nem végez illegális migrációt támogató tevékenységet, ezért egyelőre nem alkalmazzák vele szemben az idegenrendészeti távoltartás intézményét.

Azt, hogy melyik szervezetek végeznek ilyen tevékenységet, a szervezetek önbevallása fogja eldönteni, mondta Kovács Zoltán kormányszóvivő.

Az Index kérdésére pedig, hogy pontosan mi volt az a kényszer, ami indokolttá tette a törvényjavaslat-csomagot, Pintér úgy felelt: az állampolgári elvárás. Kovács szerint a Soros-szervezetek fokozódó aktivitása is szükségessé lett a törvényjavaslatokat.

Az Index cikkéből kiderül, melyik az a három törvénycsomag, amit először társadalmi vitára bocsátanak.

A három törvény:

1.

Az illegális migrációban résztvevő, azt támogató szervezeteket adatszolgáltatásra köteleznék. Bíróságnak kell kiadniuk az adatokat, és transzparens lesz az adatbázis.

2.

A nyilvántartásba vételen túl, annak a szervezetnek, amelyik több pénzt kap külföldről, mint Magyarországról, magyar állampolgároktól, a külföldről kapott támogatásának 25 százalékát lesz köteles illetékként befizetni. A pénzt a NAV fogja beszedni. Ha nem teljesítik az elvárásokat a szervezetek, akkor az ügyészségnek kell akcióba lépnie. Ha az ügyészség jogosulatlan tevékenységet vél felfedezni, akkor bírósághoz fordulnak.

3.

Létrehozzák az idegenrendészeti távoltartás intézményét: az érintett külföldi állampolgárokat Magyarországról távol tartanák, a magyarokat pedig a schengeni határ 8 kilométeres körzetétől tartanák távol bizonyos esetekben.

A kormány azt ígérte, hogy online is olvasható lesz a javaslatcsomag, lehet majd véleményezni – írja a HVG.

Forrás: MTI, Index, 444.hu, HVG

70 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Perwool
Ez a sok homloklebeny-metszett elhiszi, hogy minket gyűlöl a fél világ (Nyilván mert irigyek.), pedig azok csak röhögnek ezen az idióta bolhacirkuszon és csodálkoznak azon, hogy mindezt egy néppel meg lehet csinálni 2018-ban az EU-ban.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Eladott Ország
@csipetke: január 17., 17:45; youtu.be/vIG0z_irjOg
Hofi - Brezsnyev elvtárs
RonaGyuri
Azért van némi áthallás

Nekem már megint egy régi vicc ugrott be

Az elmúlt napok, sőt igazából csak órák egyik vezető híre, pontosabban hír-cunami témája a mi más már megint az a piszok Soros van soron. Két dolog is zajlik – talán nem függetlenül – itt van a „Stop-Soros” törvény és az alasszátok fel, bocs tiltsátok ki Soros Gyurit képviselő mozgalom. Szinte el is sikkad, hogy ártunk és qurmányunk feljelentő információs sztrádát kíván üzemeltetni.
Ennek a Stop-olásnak külön pikantériát ad, hogy hivatalos vélemény szerint nem is szól Soros-ról! Ami tényleg kicsit furinak tűnik, de nem nálunk, hisz mikor köztársaságtalanítottunk a KE-t megtartottuk! =))
Ami pedig a kitiltást illeti csak az alko…, akarom mondani ez az orbáni-izé átírásával menne.
Nos erről ugrott be a vicc. A PB ülésen felmerült, hogy bele kell tenni a Himnuszba Brezsnyev elvtársat! Mikor kiderült, hogy nem megy j9tt az ötlet? akkor viszont Regan-t vegyük ki! =))
Eladott Ország
kanadaihirlap.com/2018/01/18/a-soros-soros/
Na kérem. Értelmet nyert a soros-terv, a stopsoros és számtalan változata. A benyújtandó törvényben ugyanis szerepel az „idegenrendészeti távoltartás” intézményének felújítása.
Kanadaiaknak: Magyarországon az ötvenes-hatvanas években létezett ilyen, fokozatosan oldották föl, ha jól emlékszem a hetvenes években, amikor Magyarország csatlakozott a helsinki egyezményhez. De nézzük, miről van szó? Ennek a távoltartásnak a keretében ugyanis nemcsak a bejönni szándékozókat tartanák távol a határtól, hanem ”a magyarokat pedig a schengeni határ 8 kilométeres körzetétől tartanák távol bizonyos esetekben.”
Amikor az ötvenes években, gyerekkoromban a nagyszüleimhez indultunk nyaralni, már február táján elkezdte intézni anyám a „határsávit”, a falu ugyanis közel fekszik az akkor jugoszláv (ma horvát) határhoz, aminek a túl oldalán az épp soros láncoskutya, a brüssze…. bocsi " impirilista" uralkodott. Ha meg mind a hárman testvérek nagymamáéknál töltöttük a vakációt, szó sem lehetett arról, hogy mindkét szülő értünk jöjjön.
csipetke
@Eladott Ország: Köszi,Hofi minden felvételét ismerem,egy-két legendás mondását le is nyúlom.
Nagyon szerettem őt...
iluminati
@durbincs: Úgy mint Viktor barátom...
evacica
Csak azon csodálkozom, hogy ez a Kovács reggelente mikor tükörbe néz nem köpi szemen magát!! Van képe Sorosozni, mikor annak az embernek a pénzén tanult és szerzet diplomát! Hányni kell az ilyen söpredéktől!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.