A Közös Ország Mozgalom aktivistái szerdán narancssárga festékkel festették le az Állami Számvevőszék Apáczai Csere János utcai központjának épületét.

A Facebookon élőben közvetített akció során Gulyás elsősorban az ÁSZ épületén díszelgő bronztáblát dobálta meg, de került festék a falakra és az üvegfelületekre is.

Ne legyen az, hogy az állami intézményeket a hatalom birtokosai kényük és kedvük szerint használhassák fel

- így vezette fel Gulyás Márton az élő videós bejelentkezését.

Volt náluk pár „Orbán markában az ÁSZ" feliratú molinó is. A kivonuló rendőrök felvették Gulyás Márton adatait, a járdát szalagkordonnal kerítették el.

A Fidesz – Magyar Polgári Szövetség azt írta az akcióval kapcsolatban, hogy:

ez a Soros-hálózat legújabb támadása. Gulyást és az embereit Soros György fizeti, ők fizetett provokátorok.

Az Állami Számvevőszék (ÁSZ) kommunikációs vezetője, Horváth Bálint szerint már nemcsak verbálisan, hanem "fizikailag is megtámadták" a magyar jogállam független ellenőrző intézményét, az ÁSZ-t, és egyúttal a dolgozóit is.

Horváth Bálint szerdán az MTI-nek arra reagált, hogy

a Közös Ország Mozgalom aktivistái a nap folyamán narancssárga festékkel festették le az ÁSZ fővárosi, Apáczai Csere János utcai központjának épületét.

A kommunikációs vezető azt mondta:

az első becslések szerint a műemléki védettségű épületben több százezer forintos kár keletkezett.

Kizárólag a gyors rendőri beavatkozásnak volt köszönhető, hogy "nem történt nagyobb baj" – tette hozzá.

Már elkezdték eltávolítani a festéket – jelezte.

Úgy fogalmazott: az erőszakos cselekedetek elkövetőinek viselniük kell a tetteik következményeit, és az ÁSZ is vizsgálja, hogy szükség van-e további jogi lépésekre.

Forrás: MTI, 444.hu, Index, 24.hu

42 hozzászólásarrow_drop_down_circle

CsipkeRózsa
A festéket és az eszközöket Soros küldte.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
papa.49
Remélem azért még nem akarják kivégezni az aktivistákat ???
Vízfesték lemosható ha esetleg a horvát elvtárs/úr nem tudná, egyébként is mitől lenne ,,több százezer forintos a kár ???
szép új világ
@papa.49: Várd ki a végét, mire még egyszer összeszámolják, lesz az millió is.
papa.49
@szép új világ: Hát ha 10, 20 X oda,vissza számolják lehet )))))))))))))
nezelodo
Nem volt ez rebellió, fel se gyújtották mint a Kubatov legényei a TV székházat, csak segítettek "színt vallani" annak a gittegyletnek.
kokopelli
@papa.49: majd a Lőrinc kiszámolja nekik,és lefesti 500 millió + Áfa árban!
papa.49
@kokopelli: A lölő ??? Az még 2 ig se tud számolni )))))))))))
nezelodo
@papa.49: Ötig tud, annyi ujja van hiszen nem asztalos.. Sőt már azt is bemagoltatták vele, hogy ha koppan másfél milliárd a számláján ne tátogjon, hanem csukja be a száját!
papa.49
@nezelodo: Szerintem már nincs neki annyi levágta a ,,sikítóval,, )))))))))))))))
CsipkeRózsa
A festéket és az eszközöket Soros küldte.
papa.49
@CsipkeRózsa: Holnap már a ,,szőrösszar,, ezzel fog kiállni a ,,könyöklőhöz,, !!!
kokopelli
@papa.49: nem is kell neki,mert aszonygya:
"Hm..a nagy számok törvénye alapján ez a falfelület cca: 50 és 500 mile HUF
között mozog! Majd küldetek a fax-ot!Hogy mi a fax-nak nemtoom,de küldök
A kp lenne a legjobb!! mert, "lenne-lenne, bringa-kette"...(.a kette az a lánc)
papa.49
@kokopelli: Meg a pénznek nincs ,,szaga,, ))))))))))))))))))))))))))))
Nessy
Jogállam független ellenőrző szervezete???
Ezt még kétszer elmondod, és szegény fal pipacspiros lesz a szégyentől!
Gondolom, ezt a naponta változó frontos időjárást is a Soros intézte!
Ha az asszony elsózza a levest, az is Soros bűne lesz! Ő lódította meg az asszony kezében a sótartót!
Pálinkás Pál
@Shikari: Majd ti lesztek helyrerakva bukás után,remélem akkor is nagy lesz a pofád!!!
mackoka46
A jogsértést fejezze be ! Vajon orbáncnak a bűnöző bulibárónak mikor mondják már, hogy fejezze be a jogtiprást !
SystemError
@Pálinkás Pál: 17:39 olvasd vissza a posztjait..Politikától függetlenül is egy okádék. Felesleges vele egy szót is váltani.. Tartalmilag Durbincs csak ismeri a magyar nyelvet vele szemben, de abban sem vagyok biztos, hogy nem Durbincs másik nick alatt vagy nem egy irodában ülnek..
Főlökött
Bocsika, lehet hogy sokan megsértődnek ezen, de a yard képviselőit úgy meg fenyítetném és olyan eljárás akasztanék a nyakukba, hogy nem térnek magukhoz! Személyeskedésmentesen, mi is történt a felvételen ? Garázdaság ( minősített esete ), rongálás. Mindez úgy, hogy a yard képviselőjét is összekenik, illetve a yard képviselője végigizgulja a további ténykedését, az elkövetőnek. Ja és nem tesz semmit, míg ezt ténykedi az elkövető. Nagy hiba !

Azért, ha tetszi, ha nem, törvények között élünk! Amit a festéssel tettek, Garázdaság - csoporosan (minősített esete a Btk.-ban ! ) elkövetése és rongálás. Mindegyik ifjú titánt megbilincselve elő kellett volna állítani és eljárás alá vonni, amit nem tett a yard. Miért is nem ? Bocsika, bűncselekmény az is ! Topogtak - telefonálgattak - azt sem tudták mit kéne tenniük. Pedig a törvény, mármint a 2012 évi C. törvény, melyet álmukból is ismerni kellene, a rendőrségről szóló törvény után, ez lenne !!!

Ha pedig nem tetszik az ÁSZ ténykedése szentjeimnek, vannak erre fórumok, jogorvoslatok, melyeken végig kell menni. Ezen elkövetők mit szólnának, ha a házukat - lakhelyüket az érintettek befestetnék, hogy "itt egy bűnöző lakik ?" Mélyen meg lennének sértődve, pedig nem kellene, mert azok, ahogy a video-felvételt megnézi az ember.

Szóval a vélemény - nyilvánításnak van más módja is, mint az, hogy bűncseleményt követnek el ! Lehetnek rá büszkék, de mentelmi jog hiányában, remélhetőleg el fognak járni, velük szemben. Ennyi és nem több, Politika - személyeskedés mentesen.
nezelodo
A városvédő Ráday a Kubatov legények (a békés,Orbán által kitüntetett villamosborogató szurkolók) pusztítása miatt háborodott fel, a lemosható narancsszín tetszik neki, csak kevésnek találhatja a "felületet", amit megtisztítottak a karbantartók.
quadrocopter
"... "fizikailag is megtámadták" a magyar jogállam független ellenőrző intézményét, ..."

Ugye, nem az ÁSZ-ról lehet szó, mert arra a párt- alapszervezetre nem jellemző a függetlenség!
human
Az ÁSZ elnöke fidesz alapító. Abban a 2010-es fidesz kampányban is aktívan részt vett amit elnöksége alatt az ÁSZ mindig teljesen rendben talált.
Pálinkás Pál
@Főlökött: Remélem ugyanilyen vehemenciával elítéled a 2006-os ostromlókat is??? Igaz azok nem festéket fújtak,hanem kocsikat borogattak,gyújtogattak...
És lassan úgy tűnik hogy ők "nemzethy" hősök voltak...A rendőrökről...ezek már bábok,parancs nélkül az orrukat sem merik megtörölni...és ha a kápó nem adja parancsba hogy előállítani,akkor nem állítják elő,ez ilyen egyszerű!!!
Lepényleső
Ez ha erőszak,mi az amit csinálnak velünk nap mint nap?
nezelodo
"Soros fizette Szél Bernadettet is". Meg a soros fizette a fél fideszes kormány ifjú seregét élén Orbánnal a demokratikus váltás megtételére. Kérdem én, sikerült a demokratikus váltás a lobogó, Soros által kiképzett ifjú forradalmároknak? Na ugye... Ez a legfőbb bűne Sorosnak, hogy nyakunkra hozta ezeket a maffiózókat!
peterkelemen
Jól tették legalább ők tesznek is nem csak pofáznak.
Equus
ki nem néztem volna Gulyás Márton úrból ezt a törit. Jól tette, amit tett.

Van itt egy kérdés: a személyi szabadság megsértése. Ha Gulyás urat elő akarják állítani, akkor azt azonnal foganatosítani kell és vinni őt a rendőrségre. Ha meg nem, akkor nincs ok, ami miatt blincs nélkül is, de fél órát ácsorogtatják a janicsárok egy fal mellett...
Pálinkás Pál
@Shikari: Már mondtam párszor neked...vége lesz az ámokfutásnak román!!
Pálinkás Pál
@Shikari: Pont ezért utál itt mindenki téged!!!
magyarbakancs
@Shikari: "Meg kell büntetni és levakartatni velük a kifújt mocskukat! Lázadó libsi banda, ideje lenne már a helyükre tenni őket! A védenceikkel együtt ülhetnének a börtönben!"
Mit fenyegetőzik?
Tényleg alapból ilyen agresszívak ha szembesítik a Fidesznyikokat a dolgokkal?
Ezt oktatják a templomba párt értekezleten ,hogy agresszívak legyenek?
Vagy egy kis misebortól meg jött az erő?
Sámannus
Addig a festék is ellenáll, amíg a fityfasz ott heréli ki a demokráciát, ahol éri.
Pálinkás Pál
@Shikari: Ha jogállamban élnénk,akkor a fhürered meg a hordája már rég követ törne valami újranyitott bányában!!
Pálinkás Pál
@Shikari: Majd meglátjuk..áprilisig még sok víz lefolyik a dunán...addig még jó pár fideszes bűncselekmény meg lesz szellőztetve...nem véletlen hogy most kezdik előkaparni...már nem nagyon tudják a választásokig elmaszatolni!!!
Nessy
Ismerve az illiberális fogalmát, elég sok szervilis, bigott, szűk látókörű ember él kis hazánkba, hogy még rosszabb legyen!
Pálinkás Pál
@Shikari: Tudod,szülőhazádban is lázongással kezdődött,aztán hogy végezte a kárpátok géniusza???
Pálinkás Pál
@Shikari: Még írni sem tudsz magyarul nyomi,nem működik a fordító??
Főlökött
@Pálinkás Pál: 2006-os eseményeket inkább hagyjuk, de igazad van ! Ott is elő kellett volna állítani mindenkit - de felkészületlenek - rutintalanok voltak és a bíróság ítélete alapján üljék is le, akiket előállítottak, nem kellett volna közkegyelmet eszközölni. Az akkori törvények szerint ugyanúgy csoportos garázdaság és kts.-sts. ( könnyű-súlyos testi sértés ), kombinálva rongálással, sőt hivatalos személy elleni erőszakkal bűncselekmények elkövetői, ott voltak, csak nem volt kapacitás az előállításra. Sok - sok hivatásos jött el onnan arccsont-töréssel, kéztöréssel, stb. Ez is kőkemény bűncselekmény lett volna, de nem lett semmi ebből. Ja de, lett, Orbán és Pintér, névszerint kiküldött elnézést kérő levelet, a hivatásos állományhoz - név szerint. Ez olyan, mint Orbán hozzáállása - videójában -> 1988-ban -> a Magyar Alkotmányhoz. Na arra sem jó, mert durva és sérülést okozna.

De a mostani esetben is hibázott a yard, nem kicsit. Van más módja is az ellenállásnak, vélemény nyílvánításnak, ami viszont nem ez lenne. Tehát itt nem hagyni kellett volna további bűncselekményeket elkövetni - folytatni azokat, közben nem kellett volna telefonos segítséget kérni, stb. Elő kellett volna állítani mindenkit, szem. szab. korlátozó intézkedéssel, mivel még eddig, ezen törvények - törvényi keretek között élünk, melyek nem csak másra, ránk is vonatkoznak :)
Ennyi és nem több :).
kokopelli
@Pálinkás Pál: már írtam,hogy a csutibibás fajtája,egy kicsit keletebbről az indiai nyelvterületekről! shikari =vadász=hunter (mint a Band!) Orbán végbéllakója,esetleg
családtagja! ...nyelvcsapások 1/3000 kétpólus-szinkron,erkölcsi küszöb=magma szint!
Pálinkás Pál
@Főlökött: Ezért írtam hogy ezek már nem rendőrök...akinek kicsit nagyobb pofája van/pl nekem/ és volt vitája már rendőrrel,az nagyon jól tudja hogy az első hangosabb megjegyzésnél minimum rádión hívják az ütit...mert egyedül életképtelenek.../ a közlekedési bírságok kiszabásán kívül/!!!
nezelodo
@Pálinkás Pál: Látom beléd veszett a durbincs klón! Szó szerint egyezik a szöveg. Írta a Bródy is, ezek ugyanazok...
nezelodo
@durbincs: Ne a hervad pöcsöddel légy állandóan elfoglalva, ha itt rontod a levegőt. Jó adok egy tanácsot mond neki, a Handó Tünci várja, meglátod, még akkor sem találod meg ha mellécsurog.
magyarbakancs
@Shikari: Jó tették ha leöntötték az Állami számvevő széket.
Milyen érdekes Fideszt nem büntették meg.
Had kérdezek valamit a mi az ,hogy áron alul kapót valaki bérleti jogot,vagy plakát helyet.
Szerintem a piacgazdaság alapja a verseny helyzet kialakulása.
Ki menyiért tud bérbe adni,eladni valamit.
A számvevő szék meg nem árhivatal.
Bent ülő elnök meg Fidesznyik bérenc annyira hiteles mint a döglót ló nyerítése.
nezelodo
@durbincs: Szegénykém, már nem sokáig rontod itt a levegőt, április 9 után visszamehetsz a villamosborogató haverjaidhoz ha befogadnak. Bár 2006 óta egyfolytában azon röhögnek, pedig azok se Nobel díj várományosok, hogy gombostűvel akartad kiszúrni a villamos kerekét. Sebaj, ha elhajtanak, még talán megfelelsz a Toroczkai (Tóth) bakancsában jancsiszegnek.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.