A Fidesz-frakció szerint az MSZP-nek magát kellene feljelentenie, mert veszélybe sodorta több százezer ember nyugdíját.

A nagyobbik kormánypárt parlamenti frakciója arra reagált szerdai, az MTI-hez eljuttatott közleményében, hogy

a szocialista Korózs Lajos feljelentette mások mellett Orbán Viktort a nap folyamán a Legfőbb Ügyészségen, mivel szerinte a miniszterelnök is felelős azért, hogy csalással vették el hárommillió ember összesen háromezer-milliárd forintnyi magánnyugdíjpénztári megtakarítását.

A Fidesz-frakció azt írta:

a magánnyugdíjpénztárak "alig néhány embernek" fizetnek nyugdíjat, a magyar állam kétmillió-nyolcszázezer embernek.

Úgy folytatták: a magánnyugdíjpénztárak léte a bankok és a pénzügyi spekulánsok érdeke.

Az MSZP mindig is a bankok és a spekulánsok érdekét képviselte

- tették hozzá.

Forrás: MTI

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

colibri
Azért megnéztem volna pl. 2008-ban a gazdasági válság közepette az orván kormányzását, miből szórta volna zsákszámra gondolkodás nélkül a sok pénzt, miből épített volna megszámlálhatatlan stadiont, stb...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Eladott Ország
Tolni kell, mert a semmihez nem értő, kizárólag a gerincüket áruba bocsátó (agy, szakmai hozzáértés és becsület hiányában ez lévén az egyetlen eladható termékük) megélhetési politikusok elbúcsúzhatnak a milliós fizetéstől, az ingyen laptoptól, a lakhatási támogatástól, szolgálati autótól, ingyen telefontól, bizottsági tagságért járó plusz pénzektől és főleg a mentelmi jogtól. És ha ők elbúcsúznak, ha nem férnek hozzá olyan mértékben a közpénzekhez, mint most, és akkor lehúzhatják a redőnyt, a politikusok kereshetnek más megélhetést. Megkezdődött az őrület. Mégpedig egy olyan őrület, ami semmivel, még a párthűséggel, vagy az egzisztenciális félelemmel sem magyarázható. Semmivel nem magyarázható, ami – ha erkölcstelen is, de – érthető. A Fideszt most kizárólag a Fidesz győzheti le. Ha a saját szavazóiknak – a szavazóknak, nem a fanatikusoknak – elegük lesz a rablásból, akkor elbuknak. Annyi teljesen vakbuzgó hívük nincs, ami elég lenne a győzelemhez, pláne a kétharmadhoz.A haza szerencsére nem pártokból, nem politikusokból, nem kormányokból és nem az ilyen szolgai söpredékből áll, hanem emberek millióiból. A haza nem szelektál fideszes és nem-fideszes, liberális, vagy náci között. A haza mi vagyunk, mindannyian, bármennyire szeretné is kisajátítani bárki. És csak remélni merem, hogy több a normális ember, mint az elvakult barom és nem fog sikerülni kirobbantani véres zavargásokat, bármennyi firkász, magát politikusnak valló haszonleső és fizetett provokátor dolgozik is ezen.
colibri
Azért megnéztem volna pl. 2008-ban a gazdasági válság közepette az orván kormányzását, miből szórta volna zsákszámra gondolkodás nélkül a sok pénzt, miből épített volna megszámlálhatatlan stadiont, stb...
Nessy
@colibri: és miből vásárolna szavazatokat!
szaboria1
Csapkodnak összes vissza a fideszbe végén mégis magukat fogják pofán vágni.
Clavigo
Alig pàr embernek...stb...stb,stb. Basszàtok szàjba a tolvaj kurva anyàtokat...Oszt még mondja valaki ràm ebben a témàban,hogy tràgàr vagyok..!
Eladott Ország
Az állam nem tartozik semmivel a volt magánnyugdíjpénztári tagoknak. Hm… de érdekes kis felütés… Merthogy ez a Nemzetgazdasági Minisztérium álláspontja, s ez, egy ilyen morális alapokon „nyugvó” országban teljesen érthető is. Más kérdés, vajon igaz lehet-e ez a kijelentés. Merthogy én meg azt gondolom, fokozottan nem, több soron sem.Mi hitelesebb Bolyaiék hazájában, mint a matek? De mindegy, amúgy sincs sok idő kajálgatni, mert és hiszen csapataink harcban állnak. A NGM egyébként úgy indokolta az egész ügyet egy mszp-s képviselőnek adott, fentebb már belinkelt válaszában, idézem, hogy a
"A magánnyugdíjpénztári tagságot megszüntető, a felosztó-kirovó jellegű társadalombiztosítási rendszerbe átlépők a társadalombiztosítási jogdíjra szereztek jogosultságot, a magánnyugdíjpénztárban felhalmozott névre szóló vagyon a társadalombiztosítási rendszerben direkt módon, névre szólóan kifizetendő összegként jogilag nem értelmezhető, az államnak ilyen visszafizetési kötelezettsége nem áll fenn."
Én azt hiszem, ez világos beszéd, Felosztó-Kirovó határváros a kirgiz-oszét határvidéken, by the way ősi magyar birtok, csak hogy segítsek. És annyit hadd szabadjon már/még megkérdeznem, hogy ha névre szólóan kifizetendő összegként jogilag most már nem értelmezhető, akkor ellopható összegként annak idején miért volt az?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.