a jelenlegi távoltartás vasfüggöny-korszakot idéző volta pedig komoly jelzés a társadalomnak. Jelezve azt a tendenciát, ami már két éve is felvillant. Azt a tendenciát, hogy a kerítés valójában nem annyira a menekülteket zárja ki az országból, mint amennyire az embereket zárja be. Amire a menekültáradat miatt lehet, hogy szüksége is lesz az országnak. Tekintettel arra, hogy a gazdasági exodus során egyre többen menekülnek el az országból.

Feltöltő: GeoCravker
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
GeoCravker
@Nessy: S Bajánál délebbre nem mehetsz, csak ha igazolod, hogy már nagyid is Vaskúton született. Anno átéltem ilyet (nem engedtek ki a Bajai vasútállomásról). A tervek extrapolálásából ez következik
kereső
@Nessy: És majd megint arról faggatnak már Tatabányánál,hogy miért épp Sopronban szándékozol üdülni.
Nessy
@kereső: Átéltem! Sőt volt ismerősöm, akinek vissza kellett adni a szakszervezeti beutalóját, mert a férje nem kapott határsáv igazolványt.
1957-ben édesanyámmal elbóklásztunk az Ikva patak mellett, és két határőr (az egyik nagyon csinos volt!) kisért vissza a szállodába az igazolásért.
kokopelli
@Nessy: Én a '70-es évek közepén voltam Sopronban üdülni,és ott mondták a többiek,
hogy valamerre Sppron alatt,de a magyar területre valami engedély kellett!Mit mondott
erre a fatal? Nyasgem! Valami híres hely lehetett,Vár,Kúria stb. a labanc határ mellett...?
Nessy
@kokopelli: Brenn -bergbánya! Sopron melletti erdőben van. Még 1976-ben sem lehetett odamenni. Őrtorony állt ott.
kereső
@Nessy: Engem a hetvenes évek közepén igazoltattak,és faggattak a vonaton.Akkor már nem kellett az utazáshoz engedély.Az üdülőben azért elmondták,hogy meddig tanácsos kóborolni az erdőben,és merre ne is próbáljunk menni,mert katonai kiséret lehet a vége.Eléggé megszeppentem.Azután világositottak fel,/már itthon ismerősök/hogy azért kiváncsiskodtak annyira a vonaton,mert jó néhány fiatal 18-20 éves az előző napokban éppen Sopron környékén pattant meg,és hát akkor még én is igencsak fiatalka voltam.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.