Egy év, három év próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a bíróság azt a brit férfit, aki január 5-én több intézkedő rendőrre is rátámadt a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren – tájékoztatta a fővárosi főügyész csütörtökön az MTI-t.

Elítélték a brit férfit, aki rendőrökre támadt Budapesten
Illuszráció: Pixabay

A 35 éves férfit a Budapesti Nyomozó Ügyészség gyorsított eljárásban állította bíróság elé; az ítélet jogerős – közölte Ibolya Tibor.

A közlemény szerint a brit állampolgár az egyik reptéri ruhaüzlet előtt ittasan agresszív magatartást tanúsított január 5-én.

A vádlott, a helyszínre civil ruhában érkező rendőr alezredest, még mielőtt az utóbbi igazolni tudta volna magát, fejen ütötte. A rendőrtiszt a földre esett, ám a férfi még ezt követően is dulakodott vele.

Időközben megérkezett a Készenléti Rendőrség két törzsőrmestere, akik meg akarták bilincselni az őrjöngő britet. Eközben a férfi ököllel mellkason ütötte az egyik rendőrt is.

Végül a rendőrök az utast a határrendészeti előállító helyiségbe kísérték, ám a brit még az előállítása közben is rugdalódzott és megpróbált elgáncsolni egy harmadik rendőrt.

A Budapesti Nyomozó Ügyészség a férfit két rendbeli hivatalos személy elleni erőszak, valamint garázdaság miatt gyorsított eljárásban állította bíróság elé.

A Budapesti XVIII. és XIX. Kerületi Bíróság a felfüggesztett szabadságvesztés mellett a férfit egy évre ki is utasította Magyarország területéről – közölte a főügyész.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

wagabund
ez az ítélet szart sem ér az angol esetében...legalább egy icipicit leültethették volna...úgy hat hónapra...
lópicigáspár
Az orbánhuszárok leszerepeltek! Megjegyzem, nem megfékezni kellett volna, hanem beleverni a betonba, mert az nyugtatja!
Equus
csinálta volna Amerikában... már kaszálnák a sírján a füvet.
Csinálna ilyet egy magyar... tutti 3 év

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.