Elégedettek a budapestiek a városvezetéssel – írta a Nézőpont Intézet az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében.

A Nézőpont szerint a budapestiek elégedettek a városvezetéssel
Fotó: Kovács Tamás/MTI

A múlt év novemberében zárult közvélemény-kutatás arról tanúskodik, hogy

a fővárosiak többsége szerint jó irányba haladt Budapest az elmúlt hét évben (56 százalék), és hasonló arányban elégedettek Tarlós István főpolgármester munkájával (55 százalék).

A fővárosiak körében Tarlós Istvánt lényegesen többen tartják jobb főpolgármesternek (53 százalék), mint Demszky Gábort (17 százalék). A felmérés időszakában tartott főpolgármester-választás esetén Tarlós István Karácsony Gergelyt és Horváth Csabát is nagy fölénnyel győzné le – hangsúlyozták.

Úgy fogalmaztak, hogy "fontos csatamező lesz" a választások során Budapest, amelyet sokan még mindig "vörös városnak" tartanak.

Ugyanakkor a kutatás alapján a fővárosi felnőtt lakosság körében többségben vannak azok, akik szerint jó irányba mentek a dolgok az elmúlt hét évben Budapesten (56 százalék), negatív állásponttal jóval kevesebben bírnak (36 százalék).

A többség pozitívan ítéli meg Tarlós eddigi munkáját

Tarlós István eddigi munkáját is hasonló arányban ítélik meg pozitívan: azzal a fővárosiak többsége elégedett (55 százalék), az elégedetlenek aránya mindössze egyharmados (33 százalék).

Érdekességnek nevezték, hogy a budapesti Jobbik-szimpatizánsok majdnem fele (49 százalék) ugyancsak elégedett az elmúlt hét évvel, míg e körben tízből csaknem négyen (38 százalék) a főpolgármester munkáját is pozitívan ítélik meg.

Szintén fontosnak tartották kiemelni, hogy az LMP-tábor körében is 36, valamint 33 százalék erősíti az elmúlt hét évvel, illetve a Tarlós István munkájával elégedettek táborát.

Ugyanez az arány a baloldali (MSZP-, DK-, Együtt-, Párbeszéd-, Liberálisok-) szimpatizánsok körében 28, illetve 25 százalék.

A kutatás azt is vizsgálta, hogy a rendszerváltás óta kit tartanak jobb főpolgármesternek a budapestiek. E tekintetben is egyértelműek az eredmények, hiszen

Tarlós Istvánt lényegesen többen gondolják annak (53 százalék), mint Demszky Gábort (17 százalék).

Érdekesség, hogy még a baloldali szimpatizánsok negyede (24 százalék) is Tarlós Istvánnal szimpatizál.

A felmérés arra is rámutat, hogy a vizsgált időszakban tartott főpolgármester-választás esetén a biztos szavazók körében 52 százalék szavazna Tarlós Istvánra, míg 26 százalék Karácsony Gergelyre. A jelenlegi főpolgármester Horváth Csabával szemben is hasonló eredményt érne el, a szocialista politikusra csupán 17 százalék voksolna.

A Nézőpont Intézet közvélemény-kutatását tavaly október 17. és november 12. között végezték ezer ember személyes megkérdezésével. A minta reprezentatív a 18 évesnél idősebb budapesti lakosságra nem, kor és iskolai végzettség szerint. Ezerfős mintanagyság esetén a maximális mintavételi hiba 3,2 százalék – olvasható a közleményben.

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
ja Mráz elvtárs már tényleg nem bírsz a mérhetetlen nyelveddel?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Hellcat
Nézőpont kérdése...szóval kamu...bár elég szégyen, hogy ha körbekérdezik a fidesz székházat és már ott is csak 56% támogatja a Taplóst. :D
CsipkeRózsa
Mitől olyan elégedettek a budapestiek, hiszen Tarlós minden budapesti vagyontárgyat, szolgáltatást átadott ingyen, vagy majdnem ingyen az államnak.

Remélem, a Bálna jó áron kel el, hiszen most nem kellett senkinek, régebben Matolcsy szerette volna megvenni az MNB-nek. Talán olcsón akar hozzájutni?
Nessy
Nézőpont kérdése! Én speciel a kerületi polgármesterünket tisztelem, becsülöm, sokat tett, tesz a kerületért, és béke van. Remélem lesz még önkormányzat, és indul megint 2019-ben.
Tarlósról meg vagy jót, vagy semmit, ergo no comment!
RonaGyuri
ja Mráz elvtárs már tényleg nem bírsz a mérhetetlen nyelveddel?
Eladott Ország
Hittük volna, gondoltuk volna? Sose. Ezért tartjuk a közszolgálatinak csúfolt csatornát és különféle kormányközeli, kormányálláspontot hurcoló, ki- és megmagyarázásügyi intézeteket, intézményeket, sóhivatalokat. Hogy rendet rakjanak a fejünkben. A ma reggeli menü az volt a Migráns1 televízióban, hogy becsődítették a Mráz Ágoston Sámuelről elhíresült Nézőpont Intézet ügyvezetőjét, világosítsa már fel a nemzetet a baloldal állapotát illetően. Nem mintha nem lenne bőven kritizálni való az úgynevezett baloldalon, mert nagyon is van. Annak azonban mégiscsak van egy nem túl diszkrét, de annál perverzebb bája, amikor a nyolcadik éve teljhatalommal üzérkedő kormánypárti szopó-nyaló-gombot varró szakember a baloldalon kéri számon az ország állapotát. A büdös nagy igazság az, hogy az ország kormányzása helyett, az ország helyzetével való foglalkozás helyett itt a Fidesz az, amelyik az egyéni túlélésre koncentrál és ennek rendeli alá pofátlanul a közpénzhegyeket, és a fideszesített állami intézményeket. Mert az egyéni túlélés az egyedüli garancia arra, hogy itt soha, semmiféle felelősségre vonás ne történhessen. Hát így kerek ez a történet, tisztelt felvilágosító úr!
Márpedig ha nem a Nézőpont Intézet kormánymegrendelésre készülő felméréseit és elemzéseit vesszük figyelembe, akkor azt látjuk, hogy a bizonytalanok Magyarországon legalább annyian vannak, mint a Fidesz szavazói. Vagy inkább sokkal többen?
kolozsvaros.com/wp-content/uploads/2018/01/publicus.png
Béla333
Samu Samu! Van az a pénz, amiért korpásodik a te hajad is!
Qqberci
A Nézőpontnak kinyomták a szemét. Vagy TaplóPista rálépett a szemüvegére...
wagabund
"Elégedettek a budapestiek a városvezetéssel – írta a Nézőpont Intézet az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében."

..rendben, és ez a jó hír mennyibe került?
Yoda69
Ez olyan mint klasszikus vicc:
A cegnel mindeki elegedett. A dolgozok elegedettek a vezetoseg fizetesevel, a vezetoseg pedig a dolgozokeval, na es persze a sajat magukeval.
Itt is a Budapestiek maximum sarlosek fizetesevel lehetnek elegedettek, de azzal amit csinalnak mar nemigen.
szép új világ
Tényleg minden frankó, mert a városvezetés meg elégedett a Nézőponttal.
papa.49
Nyalókák oszt. kit kérdeztetek meg borítékolom SENKIT MERT JÖTT AZ UKÁZ, HOGY EZT ÍGY KELL LEADNI !!!
Benézhettek a bernáthegyi beteg szamár valagába !!!
simmering73
Ezzel a geci tarlóssal? Na elmentek ti a kurva anyátokba!
human
Tarlós elsősorban fideszes. A fideszes új nagytőkéseket hűen kiszolgálja. Ha ezekkel az érdekekkel ütközik valami akkor az átlagpolgárral szemben helyezkedik. Ennek megfelelően kellene a Budapestieknek átgondolni mennyire alkalmas Tarlós az lakosság érdekének képviseletére.
Jozefina
Nézőpont kérdése, hogy igaz-e a nézőpont un. "kutatása"?? Gondolom a metró utazókat kérdezték!!!???
Eladott Ország
Már alig várom a következő bombasztikus eredményt. Ha van egy kis szerencsénk, az arról fog szólni, hogy a magyarok 89,7 százaléka ragaszkodik hozzá, hogy a kormány vegye állami gondnokság alá a közétkeztetést, mert csak az a répafőzelék az igazi, amin ott a miniszterelnök vigyázó szeme. Feltétnek.
kolozsvaros.com/wp-content/uploads/2016/03/search-1019904_960_720.jpg

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.