Január első két hetében csaknem 13 ezren fordultak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel. A Házi Gyermekorvosok Egyesületének (HGYE) elnöke, Póta György szerint hamarosan eléri az influenzajárvány az országot.

Influenzajárvány küszöbén áll az ország

– hívta fel a figyelmet rá szerdán Ónodi-Szűcs Zoltán.

Az egészségügyi államtitkár azt is elmondta, hogy 1,3 millió adag ingyenes vakcina áll rendelkezésre, és még most sincs késő beoltatni magunkat.

Ausztrál törzs: agresszívebb influenzajárvány várható az enyhe tél miatt

Sokat cikkeztek már arról, hogy az idei szezonban Ausztráliából indult ki a járvány. Sokan emiatt kongatták a vészharangot, figyelmeztetve, hogy az eddigieknél is durvább lefolyású lehet a vírus. A Startban a HGYE elnöke részben cáfolta ezeket a híreszteléseket.

A hozzánk jövő influenzajárványok előbb körbemennek a déli féltekén, minden évben

– kezdte Póta György, majd azzal folytatta, hogy Ausztráliában valószínűleg mutált a törzs, ez állhat a mostani híresztelések mögött is. Az Ausztráliában lévő mutáció az eddigiekhez képest több megbetegedést okozott, vagyis a déli kontinensen tömegében és lefolyásában is erősebb volt most a járvány. Az orvos hozzátette: azok a vírusok érnek ide az északi féltekére is, az enyhe tél pedig egyébként is segít az erősebb influenzajárvány kialakulásának.

Póta György sokallja azt a csaknem 13 ezer embert, akik az első két hétben influenzaszerű tünetekkel keresték fel orvosaikat. Elmondta, hogy náluk is sokan fordultak meg, úgy a múlt héten, mint karácsony előtt. Ez leginkább az enyhe télnek köszönhető.

(atv.hu)

Cikk- és címlapkép: pixabay.com

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Horizont
Helyzetjelentés:-) Én már múlt héten túlestem rajta. Nagyon durva volt. 4 napig nem tudtam felkelni. Az izmaim úgy fájtak vagyis minden részem és lázam is volt. Nem tudtam köhögni csak ingerelt közben majd kiszakadt a tüdőm és majd megfulladtam. A férjem elkapta pedig be volt oltva ( én nem) anyukám nem kapta el hálistennek, ő is be volt oltva. Olvastam hogy hétféle vírust mutattak ki. Védekezni ellene? Lehetetlen.
Mindenki vigyázzon magára és jó egészséget! :-D
Nessy
Azért ezeket a vírusokat, ha lehet, ne írják a migráció számlájára.
Ezek a fránya vírusok imádnak mutálódni, és ha szerencsénk van, olyan törzset fogunk ki, ami ellen véd az oltás.
Nekem szerencsém van, évek óta, mióta beoltanak, nem voltam influenzás. (Gyorsan lekopogom a fán.) A nátha az más! Azzal "szeretjük" egymást.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.