Rajmon lemondása miatt újra kell kezdeni az általa tárgyalt Hunvald-ügyet.

Lemondott posztjáról Rajmon Balázs, a Hunvald ügyet is tárgyaló bíró – értesült a hvg.hu. Úgy tudjuk, hogy a PKKB-n ítélkező és igazgatási feladatokat is ellátó Rajmon azért döntött a pályamódosítás mellett,

mert nem akart egy olyan bírói szervezet része lenni, amelyben nem szakmai alapon születnek döntések bírói álláshelyekről, nem szakmai alapon választják ki a szervezet vezetőit, és amelyben a központi adminisztratív szerv, vagyis az Országos Bírósági Hivatal (OBH) már konkrét eljárási iránymutatást is ad a bíráknak arról, hogyan kell eljárniuk.

A HVG kereste az ügyben az érintett bírót is, de nem akart nyilatkozni.

Folytatódik a bírák lázadása: tiltakozásul lemondott posztjáról a PKKB bírája

Rajmon lemondása miatt valamennyi ügye, így Hunvald György Erzsébetváros volt szocialista polgármesterének pere is új bíróhoz kerül, s azokat emiatt elölről kell kezdeni.

Pár napja ugyancsak a HVG számolt be arról, hogy forradalmi hangulat alakult ki a bírói karban.

A bírók változást akarnak – ez derült ki az új Országos Bírói Tanács tagjainak megválasztásakor. Handó Tünde legnagyobb kritikusai is bekerültek az őt ellenőrző testületbe.

Forradalom, lázadás, taktikai KO Handónak

– így értékelték a HVG forrásai az új Országos Bírói Tanács tagjainak (OBT) megválasztását.

Az biztos, hogy alaposan feladták a bírók a leckét Handó Tünde, az Országos Bírósági Hivatal (OBH) elnöke számára: a hétfői, estébe nyúló választás nyomán és az előjelek alapján igencsak kritikus hangvételű OBT fogja felügyelni az OBH-elnök egyre erősebben vitatott tevékenységét.

(hvg.hu)

Cikk- és címlapkép: MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

26 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lampa laz
Jó büdös lehet már rajtad a bugyogó, ha így fel mertek lázadni a "szagos" intézkedéseid miatt...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
lampa laz
Jó büdös lehet már rajtad a bugyogó, ha így fel mertek lázadni a "szagos" intézkedéseid miatt...
papa.49
Ez a ,,széltyúk,, pont megfelel a csutigecinek erre a posztra, érteni nem ért hozzá, viszont hithü(lye) pártkatona !!!
peterkelemen
Ilyenkor mi a francra vár a többi: tessék a többinek is lázadni: egészségügy (orvosok, ápolók), a diákok, tanárok, buszsofőrök és stb. Egyzsrre egyidőben ez a lényege a dolgoknak. Köpni-fújni se tudjanak Orbánék.
Sámannus
ő is kaphatna egy narancsos hajfestéket.
justhpeter
Várható volt. A NER egyre több helyen nem bírja már a nyomást. Olyan mértékben tolták már túl Orbánék a biciklit, hogy már a konszolidáció esélyén is áttolták.
Eladott Ország
Ha nem az országot tennék tönkre és ha nem az Unió szétbarmolásával foglalatoskodnának szorgos kis életük minden egyes napján, igazán jól szórakoznék az egykor egymás büdös zoknijának szagolgatása közben felnőtté érett érdekközösségen, melynek egyik prominens tagja Szájer József és az ő kedves felesége – ugyanabból az alomból, a Bibó kollégiumból kikerülő – Handó Tünde. A Bibó volt az a fészek, ahol kikeltek ezek a fiúk és lányok (Lévai Anikó is Bibó-kollégista volt, Kövér László és testvére, Szilárd is és még sokan mások), akik most a sorsunkról döntenek. Szájer József, akinek volt bátorsága átírni az Alkotmányt, aki büszke arra, hogy a vonaton, egy tableten pötyögte le az azóta számtalanszor módosított alaptákolmányt, a demokráciáról, a Fidesz-kormány mindenek és mindenki felett álló demokratikus értékrendjéről értekezik.
m.blog.hu/vi/vilagnezet/image/baratok_vagy_ellensegek.jpg
jhnnsclvn.files.wordpress.com/2017/10/jusztc3adcia.jpg?w=288&h=175
Eladott Ország
Noha az érintett fővárosi bírák háromnegyede bizalmat szavazott decemberben a Fővárosi Törvényszék jelenlegi elnöke, Fazekas Sándor pályázatának, az Országos Bírósági Hivatal elnöke, Handó Tünde ezt figyelmen kívül hagyva nem nevezte ki újra a lejáró mandátumú főbírót . Annak ellenére sem, hogy a pozícióra más nem pályázott.
mno.hu/data/cikkek/2437/24379/cikk-2437972/NBB_20150416_9479_focuspoint_926x504.JPG
peterkelemen
@Eladott Ország: Handó Tünde = A fideszes Szájer felesége. Már eleve Handó Tünde és Polt Péter is bizonyítják, hogy Magyrország nem jogállam.
Fradigege
Az a baj, hogy a seggnyaló karrieristák ott csoportosulnak a háttérben. Prostik mindig vannak.
Eladott Ország
@peterkelemen: És a fidesz nevű bűnszervezet az összes állami intézményekbe elhelyezte a saját petéit/lárváit/csinovnyikjait.
tudode
Valójában "NORMÁLISAN, TÖRVÉNYT SEM TISZTELVE a MUNKAJOG értelmében "SEM" Handó Tünde nem is tölthetné be az Országos Bírósági Hivatal első elnöke TISZTÉT, mint SZÁJER JÓZSEF vér-fideszes felesége!
.
Lássuk csak: Ejnye JOG-ÁSZ Fidesz családi vállalkozás:
.
Munkajog
Munka törvénykönyve
Összeférhetetlenség a munkaviszonyban
szakszervezetek.hu/dokumentumok/munkajog/9770-osszeferhetetlenseg-a-munkaviszonyban
2017.04.12. 09:43
"""" Jóval árnyaltabb megítélést kell követni a személyi összeférhetetlenséggel kapcsolatban. Ebben az esetben a munkavállaló olyan személlyel kerül alá-fölérendeltségi viszonyba, akivel a munkaviszonyon kívül is kapcsolatban van (pl. hozzátartozójával, közeli baráttal, élettárssal). """"
.
Hogy várhatja el az alattvalóktól ez a Fidesz Bt azt, hogy az ALATTVALÓK TÖRVÉNYTISZTELŐK legyenek (mindig a törvény tiszteletére hivatkoznak), miközben ALAPVETŐ JOGSZABÁLYOKAT nem tartanak tiszteletben.
.
Így működik szinte minden szinten ORBANISZTÁN, mert a csuti aszonta!
.
Ezeknél MÉG AZ ÁTKOS állam is törvénytisztelőbben tette a dolgát, nem buzerálva mindenféle marhasággal a laikus állampolgárokat!
.
RémeSS FideSS! Sok van a rovásukon!
Jozefina
Ennek a hpcs-nek kellene már végre elhúznia. De ha nem megy másképp, akkor eálljanak fel a bírák, nekik még "van vár a pucájukba"!!! Csak gratulálni lehet a diktatúra ellen küzdő bíráknak!!!
quadrocopter
Szopassák a kis kócost, 5 bugyó van rajta, mert senki nem mondta, hogy ne egyszerre vegye magára!
Edmond Dantes
Én erről a nőről csak annyit hallottam,hogy Lévai Anikó barátnője.Nem tudom,jelenhet ez valamit?
quadrocopter
@Edmond Dantes: Olyan is, mint a földmutyis!
CsipkeRózsa
Szegény Hunvald György, bár ő nem bíró, mégis a bíróságról megy majd nyugdíjba.
lampa laz
@CsipkeRózsa: Nem is akárhogy megy majd nyugdíjba, jogi diplomával a zsebében. Annyit jár(t) oda, h kedvet kapott a joghoz.
evacica
@Edmond Dantes: És a kedves férje az a fideszes EU képvisel, aki Brüsszel és Párizs közötti repülő úton írta meg a Nemzeti Alaptörvényt, ami olyan is!
1bitang
A bíró, a bíróság ugyanolyan luxus, mint a szakértelem. Az "ügyek" (el)intézéséhez elég két ember. Mind a kettő megvan.
Egyetlen problémát (legfeljebb) az ügyek nagy száma jelenthet. De ez is megoldható ma (automatizálás, robotizáció).
Nessy
Én meg szemüveg nélkül kezdtem olvasni, és a "birkák lázadását" olvastam. Freudi tévesztés!
Eladott Ország
@evacica:tegnap, 19:02; A fidesznek meg egyébként is minek törvény azt csinálnak amit akarnak ebben az illiberális hányadékban, telibeszarnak mindent.
kiscsillag66
Remélem, hogy egy normális bíróhoz kerül a Hunvald-ügy.
mackoka46
Nincs az aljas tett, amitől ez a szégyentelen geci galeri elsüllyedne szégyenében.
CsipkeRózsa
@Eladott Ország: Igaz, hogy bíró, de hogy normális?
kukac50
Ez a bíró nem hódolt be Orbánnak! Inkább azt választotta,hogy lemond, de nem az Orbán által kiadott parancsot teljesíti. A migráns és a Soros propaganda már lejárt lemez!
A nokiás dobozt akarták vissza hozni témának, igazságtalan eljárásokkal propagandával,ezt ez a bíró nem akarja teljesíteni.
Nincs kivel harcolni Orbánnak?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.