Szijjártó Péter külügyminiszter ma újságírói kérdésre azt mondta az ukránok nyugdíjáról, hogy “ez az államközi megállapodás a hatvanas években született, A Demokratikus Koalíció mindenkit emlékeztet arra, hogy Szijjártó Péter hazudik. Az ukrán nyugdíjakról szóló egyezmény felmondásáról éppen a Gyurcsány-kormány kezdett egyeztetésbe az ukrán féllel, a felmondás részleteit pedig a Bajnai-kormány tárgyalta le. Az egyezmény felmondását a 2010-es kormányváltás után kellett volna aláírni, az Orbán-kormány azonban inkább az ukrán szavazó-importot választotta. A Fidesz 2010 óta 300 ezer forintot fizet olyan ukránoknak, akik soha nem éltek, soha nem dolgoztak, soha nem adóztak itt, hogy aztán állampolgárságot kapjanak, és a nyugdíjért cserébe a Fideszre szavazzanak áprilisban. A Fidesz tartotta életben az ukrán nyugdíjas egyezményt!

Forrás: zarojel.hu
Feltöltő: karma1
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

85 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nemkati
@Eladott Ország: Egyszerű a válasz. A Gyurcsány előtti kormányokat nem érdekelte ez a szerződés. Gyurcsány mikor tudomást szerzett róla, tárgyalásokba kezdett. De akkor még nem kaptak ukránok magyar állampolgárságot. Akkor kezdtek ukránok tömegesen Magyarországra települni, amikor 0rbán megadta nekik az állampolgárságot amivel együtt jókora nyugdíjat is kaptak. Ezt már nem lehet Gyurcsány nyakába varrni.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
namihami
Szijjártó (Fidesz) hazudik? Újdonságot kérünk, ez már évek óta lejárt lemez.
Annyira friss hír, mint az hogy éjszaka után nappal jön.
magyarbakancs
érdeke a Fidesznek a határon túli szavazatok.
RonaGyuri
@namihami: ahogy mondod, majd akkor említsék ezt a dilis bunkót mikor véletlenül igazat mond! =))
peterkelemen
Orbánék hazudnak éjjel és nappal, de még álmukban is. A történelem szemétdombján van a helyük és oda is fognak kerülni!
Aki Én
Egyébként ha Gyurcsány nem szüntette meg, akkor ma sem lehet??? Hazug seggfej.
Eladott Ország
És Gyurcsány Ferenc elzarándokol az ukrán határra és felsikolt: de hiszen itt külföldieknek adnak magyar nyugdíjat, miközben a szegény magyar nyugdíjasok éheznek! Tűrhetetlen! Tényleg az. A helyzet fennállt akkor is, amikor Gyurcsány Ferencnek hívták a miniszterelnököt. Mégis egy Bajnai Gordon nevű ember volt kormányon abban a röpke egy évben, amikor a volt szovjet tagköztársaságok és Magyarország között a mai napig fennálló szerződést fel akarta mondani a kormány. Elő is készítették, le is tárgyalták a szerződő felekkel. Aláírni már nem volt idő, Orbánnak pedig nem volt érdeke aláírni. Így hát a mai napig milliárdokat fizetünk olyan nyugdíjasoknak, akik egy percig nem dolgoztak Magyarországon, egy fillért nem fizettek be a közösbe. És most jön a választás és Gyurcsány Ferenc megtalálta a tutit. Miközben évek óta tudnia kell(ene róla). Mert kormányfőként tudnia kellett volna róla. Mert évek óta téma a médiában.Ezek után elnézést kérek, amiért nem ájulok el attól, hogy most Gyurcsány Ferenc elment az ukrán határhoz és úgy tesz, mintha felfedezte volna a meleg vizet. Egyszerűen a kampányban ez egy hálás téma, hát meglovagolja.Mi nem a pártokért vagyunk, a pártok vannak értünk. Mi nem a miniszterelnök, nem a miniszterek alkalmazottai vagyunk, hanem ők a mi alkalmazottaink. Mi nem őket szolgáljuk, hanem ők szolgálnak minket. És nekünk bármikor jogunkban áll felelősségre vonni azokat, akik most azt hirdetik, hogy érinthetetlenek. Ez a normális. Minden más hazugság.
Eriksson
Gyurcsány megbuggyant. Miért pont most hozza elő ezt a témát, amikor regnálása idején neki is alkalma lett volna megszüntetni ezt az áldatlan helyzetet? Vagy ez akkoriban nem is volt bűn, mert puszi pajtások voltak Putyinnal?
Eladott Ország
@Eriksson: A csúti kancigány, meg hagyta az ukrán szavazatokért, a nyugdíjat. Secko jedno Všetko jedno (!)
Eriksson
@Eladott Ország: Lehet, hogy secko jedno, de a tény akkor is tény: A rendszerváltozás óta eltelt közel 30 év bőségesen elég lett volna az ügy felülvizsgálatára. Ám úgy látszik, ez senkinek nem volt fontos amíg Gyurcsány fel nem találta a "meleg vizet".
Eladott Ország
@Eriksson: A jelenlegi kormánynál kártékonyabb, hazugabb, sunyibb társaság még nem dúlta ezt az országot. A kereszténység mögé bújva, de csak az itthoni katolikus egyház vezetőinek, vagy azok egy részének támogatásával pusztítotok, mint a pestis. Tudom, hogy ti sem hiszitek és sokan nem hiszik, de vége lesz ennek egyszer. Hiába betonozzátok be magatokat, nem fogtok dinasztiákat alapítani. Hiába rakjátok mindenhová a petéiteket, azokból élősködő lárvák lesznek, pillangók soha. Már régen túl van ez az ország azon a ponton, amikor még választással, demokratikus úton meg lehetett volna szabadulni tőletek. Nem lehet, már nem. Jól látjátok, nincsenek demokratikus ellenzéki pártok, nem is lehetnek demokrácia nélkül. Jöhet Putyin is, vagy aki segíteni tud. Nektek. Nem az országnak. Mert az országot már szétvertétek, kibeleztétek. Rajtunk már nem segít semmiféle demokratikus átmenet, mert nem adtatok rá lehetőséget. Titeket már csak kiverni lehet a hatalomból, bíróság elé állítani, a harácsolt vagyont elkobozni. Igen képzett és csak a jogban hívő büntetőbíró azt mondta, akkor lesz itt rend, ha politikusok fognak lámpavasról bokázni. Az biztos, addig nem lesz rend ebben az országban, míg ezt az egész maffiát, Orbánostól, Poltostól bilincsben nem mutogatják. Ezek amíg élnek és mozognak szívni fogják a vérünket. Csakis a végleges elszigetelés és teljes vagyonelkobzás lehet a megoldás. Megsemmisítést azért nem írok, mert az EU-ban az tilos. De egy ilyen irányú népítéletet nem tartok kizártnak. Mert nincs más mód szabadulni tőletek, mindenhová beettétek magatokat. Mindegy, hogy névleg ki győzne a választásokon, a valóságban ti rabolnátok tovább. Ezt egyetlen módon lehet megakadályozni. Ki kell irtani benneteket és vazallusaitokat a hatalomból, a gazdaságból, mindenhonnan. Valódi kormány- és rendszerváltás kell. Az pedig nem arról szól, hogy ti ellenzékbe vonulva szívjátok tovább a vérünket.
1magyar
Érdekes, ez jogilag már onnantól bukta, hogy államközi egyezmény nem lehet olyan országgal ami már nincs a Szovjetunió.
A másik dolog meg egyetlen tollvonással meg lehet szüntetni mert nincs jogalapja, ha nem dolgozott itt, nem fizetett járulékot.
Elmennek a francba minden eddigi kormány, akik szemét módon nem tették ezt meg!
Nálunk meg ha nincs meg a munkaviszonya x nap, nem kap segélyt, munkanélkülit, rehabot,rokkantságit stb.
nemkati
@Eladott Ország: Egyszerű a válasz. A Gyurcsány előtti kormányokat nem érdekelte ez a szerződés. Gyurcsány mikor tudomást szerzett róla, tárgyalásokba kezdett. De akkor még nem kaptak ukránok magyar állampolgárságot. Akkor kezdtek ukránok tömegesen Magyarországra települni, amikor 0rbán megadta nekik az állampolgárságot amivel együtt jókora nyugdíjat is kaptak. Ezt már nem lehet Gyurcsány nyakába varrni.
simmering73
@Eriksson: Ne hátrafelé mutogass, hanem arra válaszolj, hogy a tetves kormányod hét év alatt miért nem fejezte be azt, amire szerinted a szoc kormány képtelen volt.
nemkati
@Eriksson: Biztos nem vetted észre, hogy a cikkben elmondták, a Gyurcsány-Bajnai kormány alatt már eljutottak odáig, hogy csak alá kellett volna írni a szerződés megszüntetését. De jött a hatalommániás 0rbán, aki 15 millió magyar miniszterelnöke akar lenni 20 évig bebetonozva, ezért boldog-boldogtalannak állampolgárságot, és ezzel nyugdíjat is adott, sőt, "a Fidesz közpénzből tart Ukrajnában magyar nyelvtanfolyamokat az ukránoknak, hogy átmenjenek az állampolgársági eskütételen." Na ekkor indultak meg ide tömegesen az ukránok, és ezt már Gyurcsány gyomra nem vette be. Miért is mindenért Gyurcsány a felelős?
kereső
@nemkati: "Miért is mindenért Gyurcsány a felelős?"- "gyurcsányahibás".
Eriksson
@Eladott Ország: Honnan a francból tudsz összeszedni annyi a témával homlokegyenest ellenkező cikket? Ez is pl. téves téma téves címzettnek, vissza a feladónak.
Eriksson
@simmering73: Ha megkérhetlek, szórakozz azzal, aki a világra hozott. Nem én vagyok az oka, hogy az imádott védenceid zokszó nélkül fizettek a már nem jogos szerződés alapján. Persze, téma se lehetett a megszűnés amíg Gyurcsány puszi pajtás volt Putyinnal.
Eriksson
@nemkati: Miért Gyurcsány? Mert minden szart szétkeneget bárkire, amit ő kavart ki annak idején. De ettől nem lesz szép és jó fiú, csak néhány süket, vak, megvezetett fan képzeletében.
1magyar
@Eriksson: Putyint nem érdekli az ukránok nyugdíja most sem és már akkor sem érdekelte.
nemkati
@Eriksson: Milyen szart kavart ki mondjuk ennek az ukrán nyugdíjnak az ügyében? Pont hogy ő akarta megszüntetni. És, ha szerinted puszipajtások voltak Putyinnal, akkor ezért sikerült annak a szerződésnek a megszüntetését elfogadtatni? Mi köze Putyinnak ehhez az ukrán szerződésnek, és mennyire érdekelhette őt az egész téma? Főleg, hogyha a Szovjetúnió megszünésével eleve semmis lett a szerződés?
kereső
@Eriksson: 10:28, hogy jön ide Putyin?Mi köze Ukrajnához?
Eladott Ország
@nemkati: Ferinek nem csak ezt lehet a nyakába varrni, ez csak hab a tortán. A legsúlyosabb bűne a baloldal szétverése. A választások után sajnos megint téma lesz. Feri ezzel a témával, ismét akkor foglalkozzon, ha megnyeri a választást, ellenkező esetben ez csak bohóckodás.
papa.49
Száz szónak is egy a vége az egyezmény aláírásra várt a kormányváltáskor, a csutigeci nem forszírozta, mert kellettek a határon túliak szavazatai, így az aláírás elmaradt , most a szopottszar már másra kenné a dolgot ezt meg már jól ismerjük !!!
nemkati
@Eladott Ország: Persze, lehet a nyakába varrni akár olyat is, ami nem az ő bűne, ízlés dolga, kinek mi esik jól. A baloldalt annyira nem kellett szétverni, szétverte az magát saját erőből is. Viszont a baloldal szétverődése előtt történt egy s más. Pl hogy a baloldal is besegített Gyurcsány kicsinálásába. Szóval a bűne az, hogy nem kenyérrel dobott vissza?
nemkati
@Eladott Ország: Ja, és és igen, foglalkozzon csak ezzel a témával, mert iszonyat felháborító, hogy a kormány mindenfele szórja a pénzt határon belül és kívül, csak pont azokra nem szórja, akik a legjobban rászorulnának itthon.
Eriksson
@1magyar: Mint ahogy a magyar kormányokat sem érdekli. Ez egy komcsi csökevény, amely kizárólag a komcsi kormányoknak volt fontos. Viszont így választások előtt elő lehet húzni a kalapból. De miért nem történt meg mindez 2010-ben, vagy 2014-ben?
Eladott Ország
@nemkati: De legjobban tenné, ha a 40% nem szavazóval/hitehagyott, foglalkozna.
kereső
@Eladott Ország: 11:33:nem veszed észre,hogy pont ezzel foglalkozik?Ez a téma, még a 40% körében is visszhangra talált./A videót-amit szerinted is lopott témát dolgoz fel!- több mint másfél millióan nézték meg/Aztán -talán- lehet a többi témával is foglakozni,remélem nem erre az egy témára akarják felépiteni a kampányt,figyelem felkeltésre mindenesetre jó.A "baloldalt" ki verte szét?Majd ezzel akkor kéne foglalkozni,ha nem lenne sürgősebb dolog az ország életében:Stop Soros Tv.
kereső
@nemkati: 11:26, miért nem tartotta/tartja oda az orcája másikát is ,jó keresztény módjára?!
papa.49
Na ezt kellett volna megsemmisíteni 2010 nyarán !!!
papa.49
@Veleda: Ezt is elmentettem oda ahol már nem tud más hozzáférni !!!
papa.49
@Veleda: Vagy kinyomtatom, vagy átteszem a saját fiókomba, mert többször előfordult, hogy csak a ,,kedvencek,, közzé tettem és mikor a propi törölte a cikket az is eltűnt, ezt viszont már nem érik el ...
1magyar
@Eriksson: Akkor ezek szerint jogosan kapják, mert az eltöltött munkaidő és járulékfizetés az alapja amit ide fizettek Mo-ra.
Miért terjesztenek hülyeségeket?
kereső
@1magyar: ne haragudj,de ez nem igaz.Olvasd el mégegyszer amit Eriksson berakott.
1magyar
@kereső: z egyezmény személyi hatálya a Szerződő Felek azon állampolgáraira, és e személyek azon hozzátartozóira terjed ki állampolgárságuktól függetlenül, akik:

- egyik vagy másik, illetve mindkét Szerződő Fél területén munkaviszonyban foglalkoztatottként, fegyveres testületek tagjaként, mezőgazdasági vagy kisipari szövetkezet tagjaként vagy kisiparosként (egyéni/társas vállalkozóként) szolgálati vagy ezzel egy tekintet alá eső biztosítási időt szereztek, és
- lakóhelyük egyik vagy másik Szerződő Fél területén van.
Ez nem azt jelenti amit én írtam?
kereső
@1magyar: nem.Ez magyarra leforditva azt jelenti konkrétan,hogy ha egy lukas kétfillért sem fizetett járulékként a magyar nyugdijrendszerbe ,akkor is jogosult a magyar nyugdijra.Ráadásul ennek a nyugdijnak a számitására,megállapitására egészen más szabályok vonatkoznak,mint egy magyarországi nyugdijjogosultéra.Teljesen igazságtalanul.
1magyar
@kereső: Tedd már ide miért gondolod, hogy nem fizettek ide semmit, nem értem.
kereső
@1magyar: nem gondolom,tudom.Keresgess.
quadrocopter
@Eriksson: Ne halj meg hülyén, ha eljön az időd:

" a Bajnai-kormány meg akarta szüntetni a megállapodást, a 2010-es kormányváltás miatt azonban ezt már nem tudta megtenni, az Orbán-kormány pedig azóta sem döntött róla. "
Pedig megtehette volna, volt rá 7 éve!
(www.hirhatar.hu/index_cikk.php?hh=ukrajnaban-tombol-az-ingyen-magyar-nyugdijlaz)

- Több mint 13 milliárd forint megy ukrán, orosz nyugdíjasokra 24.hu
24.hu/belfold/.../tobb-mint-13-milliard-forint-megy-ukran-orosz-nyugdijasokr...
2016. jún. 30. - Meddig fizetünk nyugdíjat ukrán és orosz állampolgároknak?. Rétvári Bence ... Az államtitkár által hivatkozott kormányközi egyezmény sorsa is furcsa, hiszen annak felmondását Ukrajnával a Bajnai-kormány már letárgyalta, amikor a Fidesz-kormánynál az ügy süllyesztőbe került. Korábban az EMMI cáfolta ...

- Index - Gazdaság - Mi fizetjük rengeteg ukrán nyugdíját
index.hu/gazdasag/2014/03/27/mi_fizetjuk_rengeteg_ukran_nyugdijat/
2014. márc. 27. - A Bajnai-kormány az Ukrajnával kötött egyezmény felmondását letárgyalta, de a Fidesz-kormány alatt az ügy újra a süllyesztőbe került. A Figyelő szerint nemcsak magyar származású, hanem más nemzetiségű ukrán állampolgárok is kérelmezik az állampolgárságot, ezt pedig a magyar hatóságok ...

- A kételkedők védik az ukrán nyugdíjasokat - Pest Megyei Hírhatár
www.pestmegyei-hirhatar.hu/hir/a-ketelkedok-vedik-az-ukran-nyugdijasokat
2012. dec. 10. - Az „Ukrán nyugdíjasok tömegesen lépik át a magyar határt” címmel megjelent cikket hangulatkeltőnek és tendenciózusnak tartom, nem is beszélve alapvető szakmai hiányosságairól. Vajon mért ... jutottunk ide? A Bajnai-kormány a választások után készen adta át a felmondásra szánt dokumentumokat.

Van még elég sok - válogass!
Kereső - "Bajnai kormány és az ukrán nyugdíj" a jelszó - és érkeznek az oldalak!
Eriksson
@quadrocopter: Örülök, hogy ilyen jól tájékozott vagy. Csak gratulálni tudok.
kereső
@1magyar: 17:15, nincs bizonyitási kötelezettségem feléd.Te csak orbánéknak hiszel teljes meggyőződéseddel.Én meg nem akarlak ettől eltériteni.Mert mindenki azt,és annak hisz amit akar,és akinek akar.
quadrocopter
@Eriksson: Te is megtaláltad volna . de nem is kerested, helyette könnyebb volt belecsaholni egy marhaságot!
Okulj!
Eriksson
@quadrocopter: Nem óhajtok tudományos kiselőadást tartani, elég ha a magam csekély kis tudására hagyatkozom.
És te mit tudsz hozzátenni a témához saját kútfőből?
quadrocopter
@Eriksson: A saját kútfődet" feldughatod magadnak, akkor, amikor tényekkel állsz szemben! Márpedig a tények nem melletted állnak, azért kaptad a linkeket!
Ha az álláspontomra vagy kíváncsi, akkor igaza van Gy,-nek, meg kell szüntetni a magyar adózók pénzének elajándékozását!
telegdilaci
@nemkati: Szégyen gyalázat,ez is a Mocskos Fideszt minősíti júdás pénzt fizet a hitvány élősködőknek,a szavazatokért,hogy ezt a gyalázatos minősíthetetlen kormányt hatalomba tartsák!
bencemacska
@Eladott Ország: tegnap, 11:03
www.karpataljalap.net/?q=2017/03/21/ujra-napirenden-kettos-allampolgarsag-kerdese-ukrajnaban

mno.hu/.../orban-rendezzuk-az-ukran-magyar-kettosallampolgarsag-ugyet-239...

"2017. márc. 31. - Hamarosan rendezhetjük az ukrajnai magyarok kettős állampolgárságának problémáját – mondta pénteken Orbán Viktor, miután Brenzovics Lászlóval, a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség elnökével tárgyalt. Orbán utalt arra, hogy csütörtökön Máltán Petro Olekszijovics Porosenko ukrán elnökkel, ..."
Lepényleső
Nemzettársaink,kik kirabolnak minket kormányzati és egyéni szinten az erdélyiekkel egyaránt is. Ám az mennyivel szebb,hogy amíg az itt dolgozók eü. ellátása megszűnik három hónap
munkaviszony meg nem létét követően,addig a külhoni "magyaroknak" teljesen ingyenes egy
életen át,ahogy az oktatás is. A közlekedés,és még nagyon sok más pedig számukra 81%-kos
kedvezménnyel érhető el. Ez nem megnyomorítása a nem létező trianoni határokon belül
élő lakosoknak?
quadrocopter
@bencemacska: 2017. márc. 31! A Genyó és bandája azóta is rendezi az ukrán nyugdíjak kérdését!
bencemacska
@Lepényleső: ma, 18:08
Nagyon jó nézni, amikor egymással idegen nyelven karattyolók felmutatják papírjaikat, hogy ők ingyen utazásra jogosultak.
Te meg fizethetsz, ha nem vagy még elég öreg!
Eriksson
@bencemacska: Az első cikket sajnos nem tudtam megnyitni, a második viszont igen érdekes. Olvastam, hogy a magyarokon kívül különböző országok is üzletelni kívánnak Kínával, főleg beruházások terén.
bencemacska
@Eladott Ország: ma, 11:34
Kösz, hogy belinkelted.
A disznóság ebben a mondatban van:
"Ha a kérelmező az áttelepülést követően nem dolgozott tovább, a nyugdíj alapját képező átlagkeresetként azt a keresetet kell figyelembe venni, amit a hasonló munkakörben, megfelelő képesítéssel a Magyarországon foglalkoztatottak átlagosan elértek a nyugdíj megállapítása időpontjában."
Persze még ez sem okozna nagy eltérést, ha nem lehetne arra hivatkozni, hogy az ukrán forradalomban elvesztek az eredeti iratok, és elfogadnak másodlatot is. Azt meg Ukrajnában könnyű venni!
Egyébként Ukrajna nem ismeri el a kettős állampolgárságot, de nem bünteti.
OV viszont azt követeli, hogy ismerjék el! Ebben az ügyben tárgyal, nem a nyugdíj megállapodás módosítása ügyében!
bencemacska
@1magyar: ma, 16:28
"Ha a kérelmező az áttelepülést követően nem dolgozott tovább, a nyugdíj alapját képező átlagkeresetként azt a keresetet kell figyelembe venni, amit a hasonló munkakörben, megfelelő képesítéssel a Magyarországon foglalkoztatottak átlagosan elértek a nyugdíj megállapítása időpontjában."
Ez a kifogásolt rész!
bencemacska
@quadrocopter: ma, 18:11
Tévedsz OV nem ebben az ügyben tárgyal, hanem azt követeli, hogy Ukrajna ismerje el a kettős állampolgárságot!
Ukrajna jelenleg nem ismeri el, de nem is bünteti! Porosenko tavaly terjesztette be, de nem fogadta el a törvényhozás mert hasznuk származik belőle!
Ha egy ukrán nyugdíjasnak másik országban megállapítanak nyugdíjat, akkor ők megvonják, nem fizetnek tovább.
1magyar
@bencemacska: Tehát ha valaki szövőnő volt de még nem nyugdíjaskorú mikor elment innen dolgozni, 20 év múlva ott nyugdíjba megy, nyilván az itteni szövőnő akkori fizetése 1500.-ft/hó lehetett, tehát az nem lenne elég egy pohár vízre sem, így a nyugdíjas korában elért Mo-i átlag szövőnő fizetését kell megállapítani.
Tehát nem kifogásolható.
quadrocopter
@bencemacska: " OV nem ebben az ügyben tárgyal" Nem írtam sehol, hogy ebben az ügyben tárgyalna, sőt...
bencemacska
@Eriksson: ma, 18:43
Ez a lap tényleg jót játszik az emberrel. Elsőre velem is azt közölte, nem található, másodszorra bejött:

" Újra napirenden a kettős állampolgárság kérdése Ukrajnában
Bocskor Andrea sajtóközleménye
2017. március 21., 13:41

Petro Porosenko ukrán elnök március 13-án sürgősségi eljárással törvénytervezetet nyújtott be, amely a kettős állampolgárság büntetését irányozza elő. A törvénytervezetet az Ukrán Legfelsőbb Tanács március 14-én első olvasatban elfogadta.

Az elnök által benyújtott tervezet azon állampolgároktól venné el az ukrán állampolgárságot, akik önként vették fel egy másik ország állampolgárságát."
1magyar
@kereső: Én csak arra gondoltam, hogy az állításodat bizonyítsd. A linket ha elolvasod ott minden pontosan le van írva.Ehhez nem az orbáni hit kell. A hivatalos irat,törvény.
papa.49
@1magyar: Mekkorát tévedsz, az aki a nyugdíjas korát megelőzően 20-25 évig nem dolgozott magasabb nyugdíjat kap mint aki végig dolgozta a 42, 45 évét, és tudod miért mert ,,felszorozzák,, különféle szorzókkal az akkori keresetét, ENNYIT A MAGYAR NYUGELLÁTÁSRÓL !!!
1magyar
@papa.49: De fel kell szorozni mert az akkori bérek,igaz a vásárlóértéke jobb volt, ma nagyon keskenyek lennének (havi 1900.-ft pld.)
bencemacska
@1magyar: ma, 19:09
Nem jól értelmezed.
Ha áttelepülsz a másik országba, és eléred a nyugdíjkorhatárt, senkit nem érdekel mennyit kerestél, fizettél a másik országban. Úgy állapítják meg mintha ott dolgoztál volna, abban az országban ahova települtél,olyan munkakörben, annyi ideig, amiről az igazolást viszed! Csak az igazolást kell vinned, hogy 20 évig szövőnő voltál!
A disznóság ott van, hogy mindenki szövőnő MŰVEZETŐ volt olyan papírt hoz!
1magyar
@bencemacska: És a Mo-i munka után az áttelepült ország fizeti a nyugdíjat nem Mo?
papa.49
@1magyar: Ehhez a határon túli igazolásokhoz még egy adalék pontosan tudják az érdekeltek, hogy mennyiért állítják ki a bizonyítvány, vagy a diploma másolatát a helyi szervek, azt írnak a papírra amit kérsz, vagy amit megtudsz fizetni !!!
1magyar
@papa.49: Ezt már nem tudom,nem is vitatom. De ha beigazolódna egy-egy csalás remélem börtön jár érte.
bencemacska
@1magyar: Bizony, bizony.
Tudod,én ezzel az egyezséggel még a szocializmusban találkoztam és akkor háborodtam fel!
Azóta el is felejtettem, gondolván, hogy ennek is véget vetett a rendszerváltás!
Akkor azt mondták rá, közel azonosak a fizetések, a feltételek, azonos az áttelepülő száma, stb, kiegyenlítődik.
De most ki települ át Ukrajnába???
ittott
1000 euróért bármilyen papírt kiállítok, hozzá hitelesített aláírással Donbaszi pecsétekkel. Hivatalnok legyen a talpán, aki ezt leellenőrzi- két rövid sorozat között.
bencemacska
@1magyar: ma, 19:35
Neked legyen igazad!
Hamis kettős állampolgársági papirok miatt már több per is indult!
papa.49
@1magyar: A saját példámat mondom el neked nem sírásként csupán, hogy lásd mennyire nem érted az egészet !!!
Adva vagyok én 3 szakmával a kezemben ledolgoztam becsülettel 42.5 évet, közben a munkaviszony mellett vállalkozó is voltam kb 38 évig, a lényeg a legjobban kereső éveimet nem vették figyelembe 2009. ben azok az évek 1976- 1986 ig tartottak, tudod mennyi volt akkor az átlagkereset 4000 forint, én akkor 12-14 ezer forintot kerestem, azt mondták ,,TÚL RÉGEN VOLT,, !!! A sógornőm bátyja 2014. lett nyugdíjas az utolsó 25 évben sehol nem dolgozott, csavargott, betört alkoholizált töményen, szociális szálláson húzta meg magát, és képzeld a kettőnk megállapított nyugdíja szinte egyforma volt 68 ezer Ft. !!! Nagy értelme volt az életemet végig dolgozni gyermekeket nevelni, becsületesen élni, ezt pont leszarják az illetékesek !!!
1magyar
@bencemacska: Józan paraszti ésszel az ember azt gondolja, hogy ahol dolgozott x időt onnan kapja a nyugdíját x időre, az y időt meg máshol azt a nyugdíjat meg máshonnan.
Ennek pedig megfelel az egyezmény ezek szerint.
papa.49
@1magyar: A magyar szervek szarnak rá kint meg nincs semmi nyoma semminek, ne feledd én járok ki Romániába, sokat tudok ezekről a dolgokról !!!
1magyar
@papa.49: Ez nagyon durva, nálad miért nem alkalmaztak szorzót ha a 3x-át kerested és fizettél utána járulékot?
Fellebbezd meg.
bencemacska
@1magyar: ma, 19:40
Normális országokban így is van. Napra számolják, hol mennyit dolgoztál.
Ezért undorító ez az egyezmény, mert ennyire szembemegy a józan ésszel!
1magyar
@bencemacska: Ismerősöm anno kiment No-ba dolgozni de előtte volt pár éve itthon is.
Jelenleg nyugdíjas és kapja a kisösszegű Mo-i nyugdíjat meg a No-i nagyobbat. Nekem azért lenne természetes ez.
De ha csalás az igazolás az már büntetőjogi kategória.
papa.49
@1magyar: Akkor mindjárt rákérdeztem mikor be kellett menni a nyugdíj igazgatóságra Ceglédre ott mondta az ügyintéző szó szerint ezt ,,TÚL RÉGEN VOLT NEM LEHET FIGYELEMBE VENNI,, én mondtam neki hogy a járulékot azt azért a fizetésem szerint vonták le tőlem is meg a cég is befizette, de mivel már 15 éve volt nem számított !!!
1magyar
@papa.49: Azért ha írásban kérted volna azt nem tudták volna egy kézlegyintéssel elintézni, hogy régen volt.
Az elutasító határozatnak tartalmaznia kellett volna az indoklást törvénnyel alátámasztva.
papa.49
@1magyar: Kiadták a határozatot pont ilyen értelemben, mehettem a ,,sóhivatalba,, !!!
Nem elutasító hanem a nyugdíj megállapításáról szóló határozatot !!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.