A nagy félreértés Európa keleti és nyugati fele között címmel közölt összeállítást pénteken a Le Monde című francia napilap, a The Wall Street Journal (WSJ) című amerikai újság pedig arról írt, hogy egyes közép- és kelet európai EU-tagállamokban romlik a jogállamisági helyzet, és az emiatt keletkezett konfliktus szakemberek szerint hosszú távú fenyegetést jelenthet az Európai Unióra.

Így írt Magyarországról a Le Monde és a Wall Street Journal

Fotó: David Ramos/Getty Images

A francia balközép napilap szerint a szociális dömpinggel történő vádaskodás és a protekcionista folyamatok egy olyan, egyre mélyebb törésvonalat eredményeznek Nyugat- és Kelet-Európa között, amely meghatározhatja az Európai Unió jövőjét. Miközben a következő másfél évben Bulgária, Ausztria és Románia tölti be az EU soros elnöki tisztét, a nézeteltérések és a félreértések a migrációs válság során egyre súlyosabbá váltak, s közülük az egyik legjelentősebb a Magyarországgal és Lengyelországgal szembeni antidemokratikus folyamatok miatti gyanú – áll a lapban. A Le Monde szerint a törésvonal ugyanakkor gazdasági téren a legszembetűnőbb az alapítók és a 2004-től csatlakozott tagállamok között: Nyugat-Európa, élén Emmanuel Macron elnökkel és Franciaországával elsősorban azzal vádolják a keletieket, hogy megkerülik a kiküldött munkavállalókról rendelkező 1996-as direktívát, és szándékosan tartják alacsonyan a béreket és az adózást, miközben a nyugatiak a strukturális alapok felfüggesztésével is fenyegetőznek. A keleti országok úgy érzik, hogy másodosztályú európai állampolgárokként kezelik őket, akik nem tudták utolérni a nyugati életszínvonalat, annak ellenére, hogy megnyitották a nagy belső piacaikat.

A lap a győri Audi gyárról is közölt riportot, ahol a dolgozók a magyar átlagbérnél jobban keresnek, de még mindig harmadannyit, mint német kollegáik, miközben a munkakörülmények rosszabbak, mint Németországban. Nyugaton automatizáltabb a munka, és a munkavállalók jogai is előnyösebbek, az emberek egy évre előre ismerik a beosztásukat, míg Magyarországon kedden tudják meg, hogy szombaton kell-e dolgozniuk, ezért nehéz a családi életet és a munkát összeegyeztetni.

A Wall Street Journal cikke szerint Magyarország a külföldi egyetemek és a kormánykritikus civil szervezetek elleni fellépéssel, Lengyelország és Románia pedig az igazságszolgáltatás függetlenségének meggyengítésére irányuló erőfeszítésekkel "vívta ki az EU haragját", eközben Szlovénia és Horvátország még mindig nem tudta rendezni a határvitáját.

Az egykori keleti blokk országai közül Magyarország került elsőként összetűzésbe Brüsszellel Orbán Viktor miniszterelnök politikájának uniós illetékesek szerinti erősödő autoriter jellege miatt – írta a WSJ európai kiadása.

A jogbizonytalanság árnya, amely az érintett keleti országokra vetül, sokakat aggodalommal tölt el Brüsszelben, akik szerint a közös jogi és demokratikus elvekre épülő EU összeomlását vonhatja maga után, ha a tagok elkezdik figyelmen kívül hagyni a szabályokat

- írta a lap, rámutatva, hogy ez a gazdasági növekedés szempontjából kulcsfontosságú külföldi befektetőket is elriaszthatja.

"A nyugat-európaiak elárulva érzik magukat" – hangsúlyozta egy név nélkül nyilatkozó uniós tisztségviselő, aki szerint a "kultúrák ezen összecsapása" hosszú távú fenyegetést jelent az EU-ra.

(MTI)

37 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Jozefina
Na pontosan ezért kell a "két sebességes EU". Aki nem akar előrehaladni és csak a pénz kell neki, az maradjon le. De semmiféleképp ne élősködjön a gazdaságilag fejlett demokratikus berendezkedésű országok állampolgárain! Ne kapjon támogatást és éljen meg a saját lábán!!! Talán észheztér!!!
Yoda69
Sajnos, de nagyon realisan latjak a helyzetet. Elszomorito rank nezve, akik valaha elsokent nyitottuk meg hatarainkat a nemet menekulok elott.
Dobbenet hogy hova tudta orban es sleppje zulleszteni az orszagot es lakoit. Magyart magyar ellensegeve degradalta. Es meg mindig van lejjebb...
kokopelli
@Jozefina: már régóta feszegetik a donor országok,hogy a koloncot le kel-
lene dobni,ha valakiknek nem tetszik az üzlet! Kína,India őrülni fog! Maguk
az ottani polgárok,és nem csak a politikusok lesznek egyre hangossabbak!
Eladott Ország
Arról a nemzeti sajátosságunkról igazán nem tehetünk, hogy megszokásból mindig hátrafelé nyilazunk. Oda, ahol a szövetségeseink vannak. Európa lakossága meghaladja a 750 milliót. Ezen belül az Európai Unióban közel 510 millió ember él. Komolyan azt hiszed, hogy hogy valakit is érdekel, mit akar Szijjártó Péter, vagy Orbán Viktor? Vagy – legyünk nagyvonalúak – az a kétmillió szavazótok mit akar? Nyugi, senkit nem érdekel.Az lenne a normális, ha ide is jönnének más országokból, de ameddig ilyen bezárkózó, idegengyűlölő, nagyképű, ok nélkül melldöngető, rosszindulatú társadalom kiépítésén dolgozik szeretett kormányunk, addig nem fognak. Ameddig Spanyolország legszegényebb régiójában is nettó 1200 euró egy szakképzett nővér kezdő fizetése – miközben a megélhetés nem kerül többe, mint Magyarországon – addig nem fognak. Sőt, azok a fiatalok sem fognak hazajönni, akik elmentek. Ezen kellene változtatnia a kormánynak, nem pedig azt kukorékolni nagy erőkkel, hogy ők nem fogják engedni, hogy Európából olvasztótégelyt csináljanak egyesek. Mert Európa egy csodálatos olvasztótégely, mindig is az volt. Sokkal gazdagabb, színesebb, izgalmasabb, mint amilyennek a kormány hatalma megtartása érdekében mutatni akarja azoknak, akik a tetves mentális szögesdróttól nem látják a valóságot.
Eladott Ország
...Mert ha megvéd minket a mi egyélőistenünk a kecskebaszó idegen kultúrájú hordáktól, hogyan haragudhatnánk rá azért mert kilopja a szemünket? Hát ennyit a hülyének is megér. Sőt, sokkal többet is. Mindent. Azt főleg, hogy évtizedes, behozhatatlan gazdasági-szellemi hátrányba taszítja az országot, alattvalókat nevel a gyerekeinkből és Moszkvának eladósított munkaalapú összeszerelőüzemmé silányítja a Mészárosok mangalicatrágyás gumicsizmája alatt csendben haldokló magyar ugart. Azt a magyar ugart, ahol a NER-ben gyökerező áporodott nacionalista sikerpropaganda ellenére megpattant mintegy 600 ezer jól képzett/ vállalkozó szellemű hazánkfia, ahol a felső tízezer acbőrpirító luxusban hátradőlve szemléli, ahogyan hőre tágul a vagyona, és ahol a nem létező középosztály elszegényedve, fásultan vegetál Európa peremén, a felcsúti Disneyland és a felfoghatatlan látszatberuházások árnyékában.Mert az kurva nagy kérdés, hogy még hány képzeletbeli ellenséget bír ki ez az ország, hány kitalált démont kell még legyőznie Orbánnak ahhoz, hogy megnyugodjon és béke legyen. Nem, béke nem lesz. Mert a béke a legnagyobb ellensége Orbánnak. Soros, Brüsszel, együttvéve nem okozhat akkora fejfájást minden idők legkorruptabb megélhetési politikusának, mint az, hogy le kell tenni a fegyvereket. Pedig ha nem teszi le a fegyvereket, itt néhány éven belül egy hatalmas sötét gödör fog tátongani egy jobb sorsra érdemes ország helyén. Ahol a bezárkózó, ostoba nacionalizmus túlélői reszelgetik majd saját szellentésüket az elhülyült közmunkaalapú társadalom hulláján. Pedig már menekültek sem lesznek, akik el akarják venni a rabszolgamunkájukat.
Rockxy
Az unió meg szarja össze magát a junkerrel együtt.

"Az Európai Egyesült Államok már a legelején , amikor szén kereskedelemről volt szó a németek meg a franciák között, már 1952 ben el lett döntve. Azóta minden országot becsaptak, nem mondták meg a végső célt. Szó sincs itt hibákról, útkeresésről, itt az eredeti sötét terv végrehajtásának nehézségeiről van szó.
Itt nem az EU vezetői hibáznak, ők csak bábuk. Nehezebb a végrehajtás mint a háttérben dolgozó erők gondolták.
Ha valaki azt hiszi hogy a nagy tervet, az országok, nemzetek nélküli színes bőrű, központilag diktatórikusan irányított kontinens tervet feladjak az nagyon naiv. "
Eladott Ország
Mindig Európába tartottunk, de furcsamód mindig keletre indultunk. Ebből a káoszból kellene
valami új formációnak majd egy demokratikus európai országot építeni, mert a mai formációk
erre jól láthatóan képtelenek. Lehetetlen. Nép nélkül nem lehet demokratikus európai országot
építeni, ezt bebizonyította az eltelt 27 év. Ahhoz előbb a többségi társadalomnak egy teljesen új, másképp gondolkodásra kellene képesnek lennie. Amíg csak egy szűk kisebbség képes erre, addig ne várjunk változást. A csodák nem léteznek, csak ha megteremtjük magunknak. Ma van Európában egy ország, amely lassan mindenét feladja egy őrültért. Megalkuvó, gyáva szar nemzet lett. Lehetett volna bátor büszke európai, de neki a zsarnokok hatalma és seggnyalása kellett. Orosz, kínai, azeri – és sorolhatnám még milyen – diktátorok seggét nyaló miniszterelnökkel, egy kerti törpével, egy felcsúti „paraszttal” az élen, amelyik lassan kibassza magából az emberi tartást adó utolsó értéket is, a gerincet.Miközben naponta eladjuk a lelkünket pár „garasért”, miközben nem létező ellenségektől gyáván rettegünk, miközben látjuk fiataljaink, gyermekeink kivándorlását, nem csinálunk semmit. Gyáván, magalkuvóan gubbasztunk félelmeink falai közt, remélve, hogy valami csoda majd megment bennünket. Nincsenek csodák. A csodák Jézussal meghaltak. Nincs, aki csodát mutasson. Nekünk kellene csodát tenni, de a cselekvéshez túl gyávák vagyunk. Gyávák és megalkuvók. Meddig még?
quadrocopter
Precíz, pontos értékelés! Ebből is látszik, hogy nyugaton jól ismerik Genyóland rabszolgáinak gondjait!
cikicakk55
@Eladott Ország: Teljesen egyet értek veled,kivéve egyetlen egy mondatoddal,bár ezt párszor már kiveséztük.Én nem érzem a magyar népet birkának,lustának,megalkuvónak.Én tehetetlennek érzem a magyar népet. Kik azok akik a legjobban megszívják Orbán család(om) barát(om) politikáját? A nép,ugye? Az a nép,a,amelyiknek még fizetéstől-fizetésig is nagy lemondások árán sikerül talán kijönni,vagy ha nem,akkor éhezik és fázik az egész család. Ezektől az emberektől mit vársz,mit várhatunk el, Mit tehetnek,hogy ne legyenek birkák? Még egy sztrájk,tüntetés meg hirdetése,az emberek összefogása is időbe és főleg pénzbe kerül.Szerintem ez az ellenzék dolga lenne.Nem a 4 millió nyomorult szegény ember a birka és nem is az ellenzék birka.Az ellenzék megalkuvó, hazug,kifelé mást mond,mit amit tesz.Nem dícsérni akarom a Fideszt,de Ők úgy viselkedtek,mit ahogy egy ellenzéknek kell.Mozgósították az ultrákat, a focihuligánokat,buszokat küldtek a nagyobb városokba és vitték fel Pestre az embereket a tüntetésekre. nem volt nehéz rábeszélni a tesztoszterontól és adrenalintól duzzadó embereket rábeszélni a gyújtogatásra,az autók,kirakatok összetörésére. persze arról gondoskodtak,hogy az emberek elméjében csak Gyurcsány szemkilövetése maradjon meg.Nem kívánok még egy olyan véres összecsapást.Ám sokkal többet várnék el az ellenzéktől,mert a nép elégedetlen,de nem politikus.A törvénykönyvet már úgy átírták,hogy a tüntetés még el sem kezdődik,már a tüntetők fele rabláncon lehet,hisz mások a törvények 210 óta.Tehát ahhoz,hogy a " birka" nép megmozduljon,kéne egy erős,politikailag,jogilag,alkotmányilag felkészült vezető gárda.
cikicakk55
@Eladott Ország: Még annyit hozzá tennék,hogy az EU sem egy ártatlan bárányka. Szídják a magyar népet,miközben a Magyarországon lévő gyáraikban,cégeikben, a magyar munkások a kinti fizetéseknek csak a töredékét kapják.Ők a hasznot viszik ki az országból,nem a mi gazdaságunkon segítenek,azzal,hogy esetleg nyitnak még egy céget,ahol szintén magyar munkaerőket alkalmazhatnának,de már ott,ahol még helyben van a munkanélküli. Van egy ismerősöm,akinek az egyik fia egy Német cégnél dolgozik,melynek itthon is van egy gyára. A Német gyár hamarabb felépült,így az idősebbik fia oda ment ki dolgozni.Szakképzett lakatos,hegesztő és targoncakezelő vizsgája is van. Az öccse akkor még tanult,de közben itthon is felépült és megindult a munka az itthoni üzemben is.Az Öccse is lakatos,hegesztő és targoncakezelő szakmunkás vizsgával rendelkezik. A Báty,kinn 2100Eurót keres,ami még mindig kevesebb,mint a Német kollégai bére,de az öccse itthon tisztán havonta 145.000 ft-ot visz haza.Ebből már minden le van vonva,de a bátyusnak az a tiszta fizetése.Ráadásul olyan cégnél dolgozik,amelyik szállást is minimális térítésért ad és reggeli,ebéd,vacsora előfizetésére is van lehetőségük kinn.Jóval olcsóbb,mint ha a boltban vásárolnának maguknak ételt,bár állítólag az árak a mieinkhez hasonlóak.persze van aminél akadnak eltérések.Az édességek drágábbak..Na és a lakás bérletek,azok vinnék a fele fizetését. Tehát a Multik is rendesen kihasználják a magyar nép nyomorát.Talán őket is egy kicsit piszkálni kéne,nem csak a magyar államot,mert két sebességes az Eu.Az is fog maradni,ha Ők nem változtatnak.
Donáld Tramp
"...hogy ez a gazdasági növekedés szempontjából kulcsfontosságú külföldi befektetőket is elriaszthatja..." Hűlye.. a Nác.kok aúótóipránának nagy része tőlünk függ... / ahogy mi is tőlük.. /
Villon
@cikicakk55: Emlékeztetlek, hogy a Munka Törvénykönyvét, a minimálbért, a szakmai minimálbért nem a nyugati cégek szabják meg nálunk. Kedves vezetőnk marceting stratégiája, hogy nálunk olcsó a munkaerő. Ezzel csábítanak ide külhoni befektetőket, miközben az közoktatás közbutítás, mert a közbutítottak fognak olcsón dolgozni. A jobb minőséget, a hatékonyságot megfizetik, hisz mindkettő érdekük. A probléma az, hogy a magasabban képzettek nem szavaznának ezekre, hogy hatalomban maradjanak. A mi elnyomóink tehát saját választott vezetőink.
cikicakk55
@Villon: Ebben igazad van,de Orbánnak lehet nemet is mondani. Az a multi nem szakadna bele,ha itt is emberségesebben fizetne. Lwgalább annyit mint a kinti Magyaroknak. Orbán is egy hülye f..sz. Mert a magyar melós itthon adóz és itthon is költi el a pénzét. A Multinak a drágább bérrel is megéri a magyar melósokat felvenni,mert náluk annyiért a saját népe nem fog dolgozni.Úgy járnak mint a Magyar egészségügyben. Elmennek az Auchanba dolgozni.
Villon
@cikicakk55: De az Auchanba azért megy dolgozni, mert a multi mégis többet fizet, jobb körülményeket biztosít, kiszámíthatóbb mint a honi állami munkaadó. És ha ilyen megközelítésben teszed fel a kérdést, akkor megvilágosodik, hogy nem multifüggő az ügy. Kétségtelen, hogy egy befektető alku pozícióban van. De az alku végkimeneteléhez legalább két fél szükséges. Sajnos, ha az egyik fél korrumpálható, akkor a végeredmény torz lesz.
Eladott Ország
@cikicakk55: tagnap, 16:05; Így igaz. Sőt hazánkban az Orbán strómanok, még a KSH hivatalos átlagbérét sem fizetik ki. A magyarok munkabér emelést idehaza, csak munkaerő hiánnyal tudnak elérni. Azaz vándoroljanak ki, mert egyébként leszarják a dolgozót. Így lehet kikényszeríteni a béremelést. Sajnos.
Eladott Ország
@justhpeter: Reális az illiberális fertőben.
m.cdn.blog.hu/va/varanus/image/Fabius/k%C3%A9p/orb%C3%A1n-hipn%C3%B3zis1.jpg
Jippiájé, meg vagyunk mentve. Micsoda szerencse, hogy van aki mindenre gondol minálunk!
kokopelli
@cikicakk55: Kicsit el vagy tévedve!A z itteni és az ottani bér nem lóg sem itt,
sem ott a levegőben! A németben dolgozók megkapják a Törvényes min.bért,
ami momentán 8,84€/óra! Az általános Áfa 7% az alap és 19% a többi élelmi-
szerre! A jövedelemadózás progresszív és családfüggő,a lakbérek és más havi
állandó kiadások is akár területektől függőek!Mi köze van a németországi bér-
nek a magyaréhoz! A vásárolt árúk mennyisége is sokszorosa a magyar piacé-
nak 80 millió lakósnál! A multikat ki is lehet rúgni,mivel a görög hőzöngésre is
pár nap alatt eltüntek az országból! Oldja meg az orbánbanda a lakósság szoci-
ális és anyagi helyzetét,pl. a progresszív adózással!Az egysávos adózás a leg-
mocskosabb húzás volt tőlük!...a saját zsebre jnátszottak!
cikicakk55
@Villon:Ma 2:32

Természetesen teljesen igazad van.Mind a két félnek tenni kéne annak érdekében,hogy ne csak a Multi járjon jól.Orbánnak a sarkára kéne állnia és azt mondani,hogy ennyi pénzért amit fizetsz komám,itt nem nyitsz semmilyen gyárat. Hidd el lehet,kicsit elhúzódik az ügy,de a Multi rá jön,hogy megéri többet fizetni,metz még úgy s olcsóbban kijön. Orbán azonban magasról tesz rá.Neki az a lényeg,hogy Ő és a baráti köre részesüljön a Multik nyújtotta + lehetőségekből. Így szép lassan majd csak elfogy a magyar.Az én fiam az idén diplomázik ,szakápolóként. Már legalább 4 külföldi kórház megkereste őket és csak Csongrád megyéből 7 klinika tett ajánlatot nekik,hogy mit adnak cserébe,ha leszerződik hozzájuk.Nem az idén kezdték,még tavaly,mikor még az általános ápolói vizsgája sem volt meg.Még az sem érdekelte őket,hogy egyáltalán le tud-e vizsgázni,és tovább megy-e a diplomára? A gond ezzel csak az,hogy addig fizetnének neki,még el nem kezd ott dolgozni.Amint ott dolgozik,már az ottani fizetéseket fogják kapni.Kihasználják ezeket a fiatalokat,hogy az ösztöndíjuk,csak 13.500 ft és ez a jobb tanulóknak annyi,mert van aki még a 10.000ft-ot sem kapja meg. Fizetnek nekik 2 évig 30, 40, 50.000ft-ot és alá íratnak velük 3 évet.Ha nem oda megy dolgozni,akkor vissza fizettetik vele kamatostul a 2 éven át küldött pénzt.Ám ha oda megy dolgozni,ott azt a fizetést kapja amit az állam most állítólag felemelt.20.000 ft-ot emeltek,viszont az nem közölték,hogy a szakmai hozzájárulás 38.000ft-ját levették 16.000 ft-ra,így a fizetésük ugyan annyi
cikicakk55
@Villon: Még annyit hozzá tennék,hogy felnyissuk azok szemét,akik még mindig azt hiszik,hogy Orbán a mi jótevőnk. Ez az iskola ahova a fiam jár érettségi után 2 éves,ha csak az általános ápolóit akarja letenni,de 3 éves amennyiben diplomázni is akar. A diploma sokat segít abban,hogy a napi feladatokban miket bíznak majd rájuk. Tavaly Orbán kitalálta,hogy hiányszakma bérpótlékokat fizet a szakmunkás tanulóknak.Ebben az egészségügy is benne volt(pékek,lakatosok,ácsok,kőművesek,asztalosok,stb) Havi 20.000 ft-ot fizettek.Fél év után akinek négyesnél jobb lett az átlaga azoknak duplájára emelték.Fiunknak szerencsére 4,2 lett a félévi átlaga,így Ő a második félévben már 40.000ft-ot kapott.Azt hittük ez az idén is folytatódik,de tévedtünk.A diplomások nem kapják. A második félév első tanítási napján alá írattak velük egy papírt,hogy amennyit tavaly kaptak,annyit fognak az idén is kapni vissza menőleg szeptembertől,de ennek fejében 9 hónapig nem hagyhatják el az országot. Tavaly ilyen kitétel nem volt,sőt az elsősöknek és másodikosoknak most sincs.Jó lenne ha megkapná,mert két nyugdíjból neveljük a gyereket és bizony nagyon sok zsíros kenyeret kell megennünk ahhoz,hogy a gyereknek legyen rendes ennivalója.Mind a ketten betegek vagyunk,így még a gyógyszerek árain is próbálunk spórolni. Úgy sem tudna elmenni azonnal,mert ahhoz valamennyit össze kéne spórolni,mert oda kinn is valamiből meg kell élni az első hónapból.Nagyon sok sumákóságot megengednek maguknak és a nép nem azért,mert birka,hanem mert rá van szorulva,rá bólint.Tudod nekem már annyira nincs veszíteni valóm,mivel kemóra járok,ha lenne rá lehetőségem én magam lőném le ezt a csuti gecit.
Villon
@cikicakk55: Ajaj! Jobbulást kívánok! Nem adhatod fel, hiszen ezek szerint van még tennivalód.
cikicakk55
@kokopelli: Ezzel teljesen tisztában vagyok,hogy itt a legnagyobb hunyó a csuti. Azokhoz a számokhoz amit leírtál nem értek,mert én itthon dolgoztam mindig( kivéve 1973-75-ig az NDK-ban) már akkor is magasabb volt a fizetésünk,mint itt.Emlékszem,egy márka 4.9 forint volt. 8000-1100 márka volt a fizetésünk. Egy hónap alatt kerestem annyit,hogy vettem magamnak egy kis mofát( motort) és a maradékból könnyedén megéltem. Nem is ez a lényeg. A gond az,hogy orbán megpróbálja elhitetni a néppel,hogy a gaz multik miatt élünk ilyen rosszul.pedig nem igaz. Ha az EU támogatást arra használnák amire kapják, és nem 3x-os felárazással, és nem stadionokra,botlábú focisták millió fölötti havi fizetésére költenék,meg az egész államapparátust a felére csökkentenék,természetesen a bérükkel együtt,lenne itt pénz egészségügyre,oktatásra:Végre érvénytelenítenék az 1962-es törvényr,miszerint az Ukránok innen is kaphatják a nyugdíjaikat,ráadásul semmi igazolás nem kell,hogy hol dolgozott és meddig.Egy kamu pecsét,hogy 40 évig egyetemi tanár volt,vagy sebész,vagy atomtudós és már is megy a havi 300.000 ft-os Nyugdíja a magyar adófizetők pénzéből,úgy,hogy az a nyugdíjas aki tényleg ledolgozott 40-50 évet itthon Magyarországon,adózva,becsületesen,az elégedjen meg a 65-70.000 ft-os nyugdíjával.Most kaptam meg az elszámolásomról a 2018-as várható nyugdíjam összegét.Eddig 54.200 ft-ot kaptam,Most már 55.150 ft-ot fogok kapni.Ez is két részből jött össze,de nekem az már magas,hogy mi az a két rész. Köszönöm Orbán Basi! Heti egy napon ezen túl lesz parízer is a zsíros vagy vajas kenyérre,mert főzni ennyiből nem tudok.
cikicakk55
@Villon: Igen,lenne,de nem rajtam műlik,hogy meddig leszek rá képes.Mi nem vagyunk FideSzes rokonokkal szomszédokkal felvértezve,így esélyünk sincs,hogy olyan gyógyszerhez jussak,ami ha nem is gyógyítana meg,de legalább kitolná az életem addig,hogy megtudjam a fiam jó helyre került e.? nem vagyok vallásos,nem hiszek a túlvilágban(persze ettől még lehet és tisztelem azokat akik a vallást őszintén betartják és a szerint is élnek) Nem hinném,hogy bár honnan is nyomon követhetném a fiam további életét.Nem adom fel az biztos.Agykontrollt végeztem és én abban hiszek.Sokak szerint placebo az agykontroll,mert becsapja az agyat,de a vallás is placebo. Én 33 évig ápolónő voltam és rengeteg placebót használtunk fel,mert rengeteg olyan beteg volt,akik csak a gyógyszerben hittek.Sok színű,formájú,nagyságú,alakú placebónk volt.A beteg ki is választhatta melyik volt,amelyiktől jobban aludt,vagy elmúlt a fejfájása,hasfájása,egyéb fájdalmai.nyugodtan mondhatom,hogy 100%-ban segített a gyógyszer,mert a beteg elhitte,hogy az a gyógyszer arra való,hisz előző nap is segített.Tehát rengeteg minden agyban dől el, a hitünkben,hogy elég erősen hiszünk--e magunkban és az orvosunkban.
cikicakk55
@Eladott Ország: ma 7:45

sajnos ez így van.A kórház nálunk a mentőállomás mellett van és elég sok mentőst ismerek még aktív dolgozó koromból szoktam velük beszélgetni és bizony panaszkodnak,hogy van akinek 60 óra túlóráját nem fizették még ki.De többen is vannak,van akinek 20.34 40 stb,de legalább 10 mentősnek tartoznak.Elkeserítő a mentő autók állapota,felszereltsége. megengedték,hogy benézzek és bizony elég silány a segítségre való műszerek,gyógyszerek,infúziós szerelékek mennyisége. Például nagyon kevés a kis méretű katéter és infúziós szerelék.gyerekeknél és nagyon idős felnőtteknél,ahol a véna már túl gyenge,ott csak gyerek méretet alkalmazhatnak. Hiányzik a komolyabb fájdalom csillapító,így ha valaki komoly epe és vese görccsel kerül kórházba,régen morfiummal segítettek a fájdalom csökkentésén,most papaverin,nos-pa, demalgon kombinációval.Az,hogy milyen fájdalmas egy epekő,.vagy vesekő,csak azt tudja aki már átélte.Sokan azt mondják,hogy a szülés semmi ahhoz képest.Annyi mophint nem kapnak,hogy rászokjanak,de hatalmas a különbség a két fájdalom csillapítás közt.Mennek is a fiatalok,hisz itthon teljesen esélytelenek a családalapításra a fizetések,de ki marad itthon? Ki fogja eltartani a holdudvart és az etnikum azon részét,amelyik akkor sem dolgozna,ha lenne mit? A gyerek szülést,mint megélhetési módszert nagyon gyorsan meg kéne szüntetni,mert azok a gyerekek nem élnek,csak léteznek.Az élet nem ott kezdődik.
Eladott Ország
@cikicakk55: A munkaerőhiány, majd megindítja a béremelést.
kukac50
Orbán aláírta a szociális egyezményt Brüsszelben,itthon meg azt mondta, jó van ahogy most van. Nem csak geci de hazug szar alak!
peterkelemen
Magyarország már nem jogállam és nem demokrácia amíg ezt Nyugaton nem értik addig nagy változás nem is lesz. Orbán teljesen mást mond Magyarországon a magyaroknak mint amit mond például az Unióban. A sok buta meg nem látja, hogy át vannak verve.
cikicakk55
@Eladott Ország: tegnap 7:45

Ebben mi a jó Orbánnak? Mennyire hosszú távra tud így tervezni.csak azt nézzük,,hogy egy évben mennyi magyar Állampolgár ment másik Európa Uniós országba dolgozni,mert még megteheti.Még nincsenek megbélyegezve,hogy migránsok. EU-n belül oda mennek ahová akarnak,illetve ahová felveszik.Jóformán semmi különbség nincs benne,csak annyi mint ha Országon belül Békéscsabáról elmegy Győrbe dolgozni. Azonban van egy hátulütője ennek a dolognak,ami Orbánékat fogja nagyon rosszul érinteni és ebből majd az is kiderül,hogy a holdudvarból hány százalék az,aki ki áll Orbán mellett,még akkor is ha nem tudja majd őket milliárdokkal kitömni. El fog fogyni az aktív szakképzett dolgozó az országból,.maradnak a betegek, a nyugdíjasok, a gyerekek és az anyák,akiket egyenlőre a férj még nem tudott magával vinni.Viszont a holdudvart továbbra is pénzelni kell,mert ehhez vannak szokva. Se munkájuk,se szakmájuk,sem munkatapasztalatuk nincs.Annyi tudással,Max mosogatónak vennék fel.Nekik mindig mindent szabad,jogos és törvényes.Ám mi lesz ha nem lesz miből? A Multi itt hagyja az országot,ha csupa béna analfabéta akar majd náluk dolgozni. nagyon ki lóg a lóláb az EU-ból is,még az sem biztos,hogy mi lépünk ki,bennünket fognak kirúgni."Ruszkik Haza" " térdre Csuhások" ezt már elfelejtette a nagyvezér? Sem Oroszország,sem Kína nem szívességből és jótéteményként segítene rajtunk Rendesen bevasalják azt,örüljünk ha nem válunk a gyarmatukká. Orbán is megtanulja majd Mi az EU és mi az orosz kölcsön
kereső
@peterkelemen: 11:34,még hacsak mást mondana,de mást is csinál.
cikicakk55
@Eladott Ország: Bár úgy lenne! Valamiért én ennek a csuti maffiafőnöknek már semmit nem tudok elhinni.Önszántából,tisztán emberbaráti szeretetből,segítségként, az emberi nyomorúség enyhítéséért eu soha egy fillért önként nem fog adni.Akkor ad,ha valakik küldik és annak minimum a felét le tudja csípni a családnak.
cikicakk55
@peterkelemen: Tudod mit nem értek? Miért hiszik el Orbánnak amit mond? Nem kell,hogy bár ki bár mit is ellentmondjon neki,az EU-nak már fel kéne fognia,hogy 2010 óta több mint 1 millió fiatal és középkorú ment ki dolgozni és nem csak átmenetileg,világot látni,nyelvet tanulni.Mi még 1973-ban csak 3 évre mehettünk ki,de az elég is volt,mert csodálatos tájakat láttunk,Türingia az akkori NDK legszebb része volt.Én az első 3 hónapban 10 kg-ot híztam,mert olyan ínycsiklandó és finom édességeik voltak,hogy jóformán csak azt ettünk.Most a Dolgozni akaró Magyarok nem költik el finomságokra a pénzüket,nem kirándulásokat szerveznek,hanem gyűjtik a pénzt a leendő családnak.Még ott is pár évbe bele telik,mire az alap megvan a családalapításra. itthon egy élet kevés lenne rá,ha csak el nem adósítanák még a dédunokákat is. Annyira jól fejlett kémhálózatuk van,minden országnak.Nem hiszem el,hogy nem tudják az EU által küldött pénzek 60-70%.ban a kormány zsebét a Kormány cégeit töltik fel. Nem hiszem,hogy ne látnák a kisebb városok külső részein omladozó vályogviskókat. A piszkafa méretű gyerekeket, a tiszta sebes bőrű szenvedő csöppségeket,mert nincs pénz kenőcsre,gyógyszerre, vitamindús táplálkozásra.Abban igaza van a népnek,( a józanabbik felének),hogy a nyomorba nem kéne még egy nyomorultat bele tuszkolni.Nekem fiam van,így tudom mennyi egy óvszer.Miből fizessék mi,mikor még enni sincs mit? Tudom,enni kell,mert anélkül nem lehet élni,de gyereket csinálni nem kötelező,mert nem létszükséglet. Ha az EU tényleg érdekelt abban,hogy a Magyar nép milyen körülmények közt él,akkor segítsen legalább tanáccsal,hogy milyen törvényes út maradt még?
namihami
Viszont a Magyar Idők nem ezt írta. Na, és melyiknek kell hinni???
peterkelemen
@cikicakk55: Az EU el van foglalva önmagával lásd például Németországot, Franciaországot ráadásul nem is akar beleavatkozni ebbe. Az Uniónak egyetlen kötelessége lenne: befagyasztani az összes uniós pénzt, de mivel ott is sok a korrupt és érdekelt fél így ezt legalábbis egyelőre nem tetszik meg. Ezzel viszont veszélyes játék kezdődött ugyanis az EU eleve hiteltelenné fog válni. Sajnos nincs ellenzéke a magyaroknak, akik képviselhetnék az uniót sokkal keményebb lépésekre. Azzal meg ne jöjjön senki, hogy "jaj, mi lenne akkr a magyar néppel...", mert ez badarság ugyanis a magyar nép nem végezte el a kötelességét: amikor a demokráciát leépítik, szétverik a jogállamot onnantól kezdve nem csak joga, de kötelessége minden normális és bátor népnek fizikai erőszak árán is, de visszavenni a hatalmat. Nincs félremagyarázás és duma, mert ez volt, van és lesz mindig is amíg a világ világ. Egy valódi demokrata harcol és nem csak szavakban, de tettekben és erre ösztönzi a többit is.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.