2017 sikereiről és kudarcairól, motivációról, ellenfelekről és magánéletről adott exkluzív interjút a MOL-csapatnak Hosszú Katinka.

Hosszú Katinka elárulta, ki lehet majd az utódja
Fotó: Illyés Tibor/MTI

Soha nem szereztem ennyi érmet világbajnokságon, így az év fő eseményén, Budapesten kihoztam magamból a maximumot

- mondta a MOL-csapatnak Hosszú, akinek a  rövidpályás Európa-bajnokság hat aranyérme is sokat nyomot a latban.

Az év csúcspontja természetesen a budapesti világbajnokság volt, de a számára két vegyes-aranyat hozó versenyen belül is volt kedvenc.

ha mindenképpen választanom kell, akkor az utolsó napi 400 vegyest mondanám. Ekkor már mindenki a teljesítményem megkoronázását várta tőlem, óriási volt a nyomás, de nyerni tudtam. Ezután ünnepelhettük önfeledten a korábbi érmeket is, amire a verseny miatt addig nem volt lehetőség

- összegzett Katinka.

"Nem hagytak nyerni, szabályt hoztak ellenem"

Ha mindenképp valami negatívumot is említeni kell, Katinka az új versenyszabályzatot hozza fel példaként. Ennek lényege, hogy egy versenyző egy Világkupa-helyszínen csak négy számban indulhatott. Ez a bajnoknőnek szakmai és anyagi kárt is okozott, tavaly 30 százalékkal kevesebb pénzt keresett, mint 2016-ban, amikor 100 millió körül volt a bevétele.

Arra kérdésre, hogy kiben látja a fiatal magyar úszók közül az utódját az Iron Lady ezt felelte:

"Elsőre Késely Ajna jut eszembe. Nem feltétlenül mondom, hogy az utódom, hiszen nem vegyes úszó, de a magyar úszósport számára fontos, hogy az ő fejlődése töretlen legyen."

A magánéleti gondokra is kitért az interjú. Katinka természetesen nem örül annak, hogy a Tusuppal való kapcsolatán csámcsog a média, de tisztában van azzal, hogy ez természetes velejárója az ismertségnek. 

Abban viszont nem hisz, hogy a szennyes kiteregetése jó ötlet:

Sokan mondják, hogy ha többet nyilatkoznék, akkor kevesebbet pletykálnának, de van rá egy fogadásom, hogy ez nem így lenne, úgyhogy inkább csendben maradok...

- vallja Hosszú Katinka.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.