Tavasszal lesz egy éve hogy a veronai busztragédiaban 18-an meghaltak.

Március 21-én befejeződik a napra pontosan egy évvel ezelőtt történt veronai busztragédia miatt a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) által indított nyomozás, de az ügyészség még meghosszabbíthatja az eljárás határidejét – derült ki az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) Magyar Nemzetnek küldött válaszából.

A Szinyei Merse Pál Gimázium 17 diákjának és tanárának halálával járó olaszországi baleset kapcsán párhuzamosan indult nyomozás Olaszországban és Magyarországon.

Az olasz rendőrség már tavaly március 31-én, vádemelési javaslattal zárta le saját nyomozását, a Hír TV-nek pedig az olasz ügyészség azt állította:

két hónapon belül vádat emelnek az ügyben.

A franciaországi síelésből hazatérő diákokat, tanárokat és hozzátartozóikat szállító autóbusz 2017. január 20-án, nem sokkal éjfél után az észak-olaszországi autópályán letért az útról, majd szemből, fékezés nélkül a sztráda felett átívelő felüljáró tartópillérének csapódott.

A kiszivárgott baleseti jegyzőkönyv szerint a Setra típusú buszba engedély nélkül építettek öt pótszéket, hogy a nyereségesebb működés céljából több utast szállíthassanak.

Ezzel az ütközés után a túlélők számára megnehezítették a roncsból való kijutást.

Továbbá szakértők valószínűnek tartják: az egyik, busz közepén elhelyezett, 370 literes póttartály az ütközés során megsérült és berobbant, halálos tűzcsapdává változtatva a járművet. 

Krizsány László – akinek 15 éves lánya veszítette életét a tragédiában – rendszeresen posztol Facebook-oldalán. Legutóbb azt írta, Czakó Tibor mellett a cég összes dolgozóját felelősnek tartja a történtekért, utóbbiakat elsősorban azért, mert szemet hunytak a törvénytelenségek felett.

Címalpkép: Pixabay/PIRO4D

(MNOHírTV)

Itthon - 2019. February 3., 19:33
Borult, szeles idővel indul a hét
Sport - 2019. February 4., 06:13
NFL: bajnok a New England

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

silber13
@Csizmás Kond: Lehet, igazad van, deha nem piszkálják, akkor itthon szép lassan elalszik a dolog!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
papa.49
Az igazság ott van eltemetve, hogy a cég a Pizolit jó emberük, és védeni kell mindenkivel szemben, pedig eléggé nyilvánvaló hogy a gyártó is kijelentette semmi körülmények között nem volt szabályos a ,,PÓT ÜLÉSEK, és A PÓT ÜZEMANYAG TARTÁLY beszerelése !!!
Akkor már látható ki lenne a hunyó az üzemeltető, és annak vezetője, az aki pár héttel korábban ,,LEVIZSGÁZTATTA a buszt ilyen állapotban, megint a cég vezetője aki egy beteg vezetésre alkalmatlan embert osztott be a buszra, miközben tudomása volt a betegségéről !!!
Normális országban már a tárgyalás is megtörtént volna, de mint tudjuk hazánk már nem normális ország sajnos !!!
Remélem hogy a családok nem hagyják ennyiben a dolgot !!!
1bitang
A kisördög azt mondatja (iratja) velem, hogy minden -soxor éveket jelentő- hosszabbítások csak arra szolgálnak, hogy valamit/valakit kimossanak az eljárásból. Vagy olyankor, amikor nincs/nem lehet egyértelmű felelősséget kimondani, valakivel elvitessék a balhét (mert a közvélemény, a károsultak ezt követelik, csak ezt tudják elfogadni).
badboy
@papa.49: Ez teljesen így van, ahogy leírtad.
badboy
Hátborzongató egyébként,hogy a fiamat és a iskolatársait éveken keresztül ez a cég vitte Ausztriába síelni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.